Hitman HD Enhanced Collection

Anmeldt af: Christian Mortensen - 25. januar 2019 - kl. 13:32
Del denne artikel:
1 4

Dansk IO Interactive opdaterer to klassiske Hitman spil og pakker dem sammen i en pakke - vi har set nærmere på, om pakken er den høje prisseddel værd. Læs anmeldelsen her.

I kølvandet på sidste års Hitman 2, har danske IO Interactive nu udgivet Hitman HD Enhanced Collection, som indeholder to klassiske Hitman spil; Hitman: Blood Money og Hitman: Absolution. Begge spil har fået opdateret grafik, opdateret styring og kører nu i 60 frames i sekundet.Lad os lægge ud med at sige, at hvis du allerede ejer de to spil, så er der i virkeligheden ingen grund til at købe denne opsamling. Godt nok er grafikken opdateret til HD eller 4K (alt efter hvilken type PlayStation 4 du spiller på) og specielt Blood Moneys kluntede styring er blevet rettet til, men ellers står spillene mere eller mindre i original stand.

Blood Money udkom oprindeligt til PlayStation 2 i 2006 og det er det spil, som har klaret tidens tand dårligst af de to. Blood Money er spillet, som introducerede mange af de gameplay elementer, som vi kender i de moderne Hitman spil i dag. Denne version af Blood Money er dog også med til at fremhæve, hvor langt Hitman spillene er kommet, da gameplayet er gammeldags og styringen er virkelig klodset, selv om den er forbedret en smule i denne HD opgradering. Det er dog stadig et af de mest populære spil i Hitmans serien og hardcore fans vil da måske få et kick ud af at kunne spille det med forbedret grafik, men os andre med det samme vil bemærke, hvor gammeldags det føles.Absolution udkom til PlayStation 3 i 2012 og det ligner langt mere de Hitman spil vi kender i dag. Gameplayet er mere tidssvarende og den opdateret grafik er ikke voldsomt langt fra det vi så i Hitman 2 i efteråret sidste år. Spillet fik dog ved udgivelsen kritik for at være for lineært og at det ikke tillader den kreativitet som Hitman spillene altid har været kendt for og det er også rigtigt. Absolution føles mere lineært end det seks år ældre Blood Money, men alligevel er det det spil, som er mest spilbart i denne lille opsamling, fordi det ganske enkelt fungerer bedre og er langt mere tidssvarende end Blood Money.

Man kan på alle måder godt se, at Blood Money er et noget ældre spil end Absolution, hvor sidstnævnte står noget skarpere og det kan man også godt se på fil-størrelsen, da Absolution bruger næste fire gange så meget plads på din harddisk end Blood Money gør.

Jeg lagde ud med at sige, at der ikke var nogen grund til at købe Hitman HD Enhanced Collection, hvis du allerede ejer de to spil - og det vil jeg holde fast i. Jeg kan dog godt forstå, at IO Interactive har valgt at genudgive to af deres spil, for efter en turbulent tid, har de formentlig brug for at få deres Hitman serie så bredt ud som overhovedet muligt, men jeg har lidt svært ved at se, hvorfor valget lige faldt på disse to spil.Det største problem med denne udgivelse er prisen. Hitman HD Enhanced Collection koster på PlayStation Store 449 kr. hvilket er en fornærmende høj pris, når man tænker på, at man får to gamle spil, som er blevet opdateret en smule her og der. Prisen på Hitman HD Enhanced Collection kommer heller ikke til at se bedre ud i lyset af for eksempel Spyro Reignited Trilogy, hvor man får tre klassiske spil bygget op helt fra grunden med moderne grafik, et opdateret soundtrack og moderniseret styring for 319 kr.

Så med mindre du er stor fan af de to spil i denne opsamling, så brug hellere dine penge på Hitman rebooten fra 2016 eller Hitman 2 fra sidste efterår. Denne opsamling er udelukkende et nostalgi-trip for store fans af Blood Money og Absolution.
Fakta
Hitman HD Enhanced Collection

Hitman HD Enhanced Collection

PlatformPlayStation 4
UdviklerIO Interactive
UdgiverWarner Bros. Interactive Entertainement
Spillere1
UdgivelsesdatoUde nu
Officiel websiteKlik her
PEGI: PEGI 18 Stoffer Stærkt sprog Vold
Følg PSlife her
+ Et nostalgisk tilbageblik for hardcore fans, flot opdateret grafik i Absolution
Styringen i Blood Money, det lineære Absolution, alt for høj pris
Gameplay:7.0
Grafik:7.0
Online:-
Holdbarhed:7.0
Overall 7.0
Log ind og stem
4
Der er 4 brugere som med til at gøre PSlife et bedre sted, ved at vurdere vores indhold.
Køb spillet - og støt PSlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.