Horizon Chase Turbo

Anmeldt af: Palle Havshøi-Jensen - 21. maj 2018 - kl. 19:12
Del denne artikel:
9 1

Hvis du husker tilbage på Outrun med et lille smil på læben, så vil Horizon Chase Turbo også få dig til at smile. Læs anmeldelsen af denne hyldest til 90’erne arkaderacere.

Husker du spil som Outrun og Lotus Turbo Challenge? Var du vilde med dem? Så er der kun én ting at sige; så vil du elske Horizon Chase Turbo, da det er en smuk hyldest til de gamle race-klassikere.Horizon Chase Turbo er ren 90’er nostalgi og vi har her at gøre med en type racerspil, som ganske enkelt ikke bliver lavet længere. Det er racing skåret helt ind til benet; speederen i bund og tungen lige i munden og så gælder det om at komme først. Ikke så meget pjat. Man optjener credits alt efter ens placering og hvor mange af de blå mønter, som er spredt rundt på banen, man får samlet op.

På hver bane kan man opnå et Super Trophy, men det er bestemt ikke nemt. For det første, skal man opsamle alle banens blå mønter og på samme tid vinde løbet. Det er måske forholdsvis opnåeligt i de første baner, men efterhånden som man kommer igennem spillet, bliver det en stiv udfordring at opnå de her Super Trophies, da det er en kamp bare at lande i top 3.Der er masser af indhold i Horizon Chase Turbo. Der er tre spilmuligheder; World Tour, Tournament og Endurance - hvor af de to sidste er låst fra starten af. I World Tour kører man i 48 byer fordelt på 12 lande rundt omkring i verden - lige fra Kina, Hawaii og Japan til Australien, Indien og Island. Banerne er fint varieret og byder på en støt stigende sværhedsgrad, så med over 100 løb, er der rigeligt at kaste sig over her.

Tournament byder på en række cups indeholdende fire løb og man får points alt efter ens placering. Dette er ganske underholdende i selskab med tre venner i sofaen, da Horizon Chase Turbo byder på splitscreen for op til fire spillere og det bringer minder om 90’erne hektiske spilsession frem igen.Man kan vælge imellem i alt 31 biler, som bliver låst op efterhånden som man optjener point nok. Spillet har ikke de officielle licenser fra bilfabrikkerne, men det er alligevel tydeligt hvilke biler man ser på vejene. Jeg spottede i hvert fald let biler som Audi R8, Dodge Viper, Ferrari 458, Bugatti Veyron, Honda NSX og klassikere som Ford Mustang og Lancia Stratos. Ved at gennemføre en speciel bane på hver af de 12 lokationer i World Tour, kan man låse op for 12 opgraderinger, som bliver monteret på alle ens oplåste biler. Så glem alt om at justere forskellige ting på det enkelte biler, ikke engang farven kan man røre ved. Det er helt som arkaderacere skal være.

Styringen i Horizon Chase Turbo er ganske fin og 100% arkade. Det er speederen i bund fra starten af og man bruger sjældent bremsen. Det kan være at man en gang imellem løfter lidt på speederen, men ellers går det ud på at holde speederen i bund og så styre uden om de andre biler på vejen.Horizon Chase Turbo er så simpelt som et racerspil kan blive - der er skåret helt ind til benet her. Det er en dejlig hyldest til 90’ernes arkade-racere og fordi det er så simpelt, kan det måske også gå hen og blive en smule ensformigt. Derfor egner det sig også bedst til korte spilsessions og spillet startede da også sit liv som Horizon Chase til Android og iOS - og det kan man godt mærke. Det må ikke forstås negativt, men man skal bare være opmærksom på, at det ikke er et spil man sidder med en hel søndag eftermiddag - med mindre der er et par venner forbi.

Grafikken er farveri og minder meget om grafikken fra 90’er klassikerne - tilsat en sund portion 2018. Bilerne er lavet af få polygoner (i modsætning til 90’ernes 2D sprites, er disse biler nemlig lavet i 3D) og omgivelserne ligner en blanding af Outrun, Space Harrier og Virtua Racing. Landskabet kommer scrollende imod en og ens bil sidder fast i bunden af skærmen - præcis som i klassikerne. Menuerne skal også lige nævnes, da de er rigtigt lækre, hurtige og nemme at bruge. Der er bestemt kræset for den visuelle del hele vejen rundt.Lydsiden er ganske fin og soundtracket kommer fra den legendariske lyddesigner Barry Leitch, som faktisk står bag soundtracket til en af inspirationskilderne til Horizon Chase Turbo, nemlig Lotus Turbo Challenge. Soundtracket er rigtig fint og det er i sig selv en hyldest til fortidens racerspil.

Horizon Chase Turbo er den kærlighedserklæring til 16-bit racerne fra 90’erne, som ingen andre har formået at lave endnu. Der er masser af indhold, flot retro grafik og soundtrack, splitscreen for op til fire spillere og et simpelt men velfungerende gameplay. Det er faktisk svært at sætte fingeren på noget som ikke fungerer - det er dog nok ikke et spil for alle og det bliver måske lidt for ensformigt, men husker du med glæde tilbage på Outrun og Lotus Turbo Challenge, så burde du helt sikkert gøre dig selv den tjeneste, at smide lidt mønter efter Horizon Chase Turbo.
+ Simpelt og velfungerende gameplay, meget indhold, flot retro grafik med 2018 twist
Lidt ensformigt, kan være frustrerende svært
Gameplay:8.0
Grafik:8.0
Online:-
Holdbarhed:8.0
Overall 8.0
Log ind og stem
1
Der er 1 bruger som med til at gøre PSlife et bedre sted, ved at vurdere vores indhold.
Køb spillet - og støt PSlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.