Hugo CannonCruise

Anmeldt af: Rasmus Abildgaard Slot - 2. oktober 2004 - kl. 16:01
Del denne artikel:
0 0

Mange kan nok huske den søde skærmtrold fra TV2, Hugo, som først gjorde sin entre i 90’erne i programmet Eleva2ren. Det er efterhånden et stykke tid siden, at vi har set noget til trolden og hans fami

Mange kan nok huske den søde skærmtrold fra TV2, Hugo, som først gjorde sin entre i 90’erne i programmet Eleva2ren. Det er efterhånden et stykke tid siden, at vi har set noget til trolden og hans familie, men nu er de tilbage på skærmen.

Spillet handler om, hvordan den onde heks, Afskylia, der altid forsøger at gøre det af med Hugo og hans familie, har en ond plan, som i værste fald kan ende med at gøre det af med alle trolde i hele verden. Måden det skal gøres på er ved at finde et sagnomspundet æble, et æble som giver den, der tager den første bid, muligheden for at få 3 ønsker opfyldt. Det skal dog tilføjes, at æblet ikke hænger på et helt normalt æbletræ, det er nemlig forhekset, så der vokser kun et eneste æble på træet hvert 1000 år.

Gameplay
Spillet starter blidt op med, at den kære Hugo er taget på fisketur for at fange nogle ballonfisk til Hugoline.

For at gøre det hele lidt sjovere, så fanger Hugo naturligvis ikke fisk med en fiskestang, nej han bruger såmænd sin kanon, som er monteret foran på båden.
Hugo CannonCruise screenshot

Under sin hyggelige fisketur i Trollebolle-fjorden bliver han pludseligt angrebet af nogle af Afskylias sammensvorne og finder et dokument, som forklarer om Afskylias onde planer. Nu bliver Hugo nød ttil at gøre alt, hvad han kan for at forhindre, at den onde heks´ planer skal gå i vasken. Sammen med sin udkigsmand, fuglen Fernando, sejler Hugo nu ud for at finde alle de onde fjender for ganske enkelt at skyde dem i sænk med kanonen.

Den første rigtige mission, som man bliver sendt af sted på, handler om, at man skal skaffe 3 kortstykker, som kan vise vejen til æblet. De 3 kortstykker er delt ud til 3 vikingehøvdinge, som man nu skal finde og skyde i sænk for derefter at samle kortene op. De forskellige missioner er fordelt over havene omkring en lang række øer.

Til at starte med virker spillet som om, at det er hurtigt at gennemføre, men ret hurtigt opdager man, at det ikke er nok bare at sejle tæt på fjenden for at skyde ham i sænk. Det vil derfor være nødvendigt allerede ret tidligt i spillet at gøre brug af diverse taktikker og listighed for at komme helskindet igennem missionerne.

Igennem spillet skal man samle forskellige ting op, som eksempelvis kanonkugler, miner eller mere energi. Sidstnævnte viser sig hurtigt at blive en god ting hele tiden at være på udkig efter, da de fjendtlige skibe også rammer ret godt, og skulle man gå hen og blive sænket, resulterer det i, at man skal starte fra starten af banen igen.

Kanonen, som man skal bruge mere eller mindre hele tiden giver indtrykket af, at det ikke er nødvendigt at sigte særligt præcist før man rammer målene, dette er med til at gøre spillet lidt lettere. Og der er jo trods alt heller ikke tale om et spil, hvor kvaliteten af gameplayet er baseret på præcisionen.

Hugo CannonCruise screenshot

Grafik
Grafikken i spillet er ganske udmærket, og hovedpersonen Hugo ligner også sig selv. Udviklerne har valgt at lave det hele i den kendte tegneseriestil, som ligeledes har præget de andre Hugo spil.
Jo længere man kommer ind i spillet, jo flere effekter kommer der, eksempelvis i form af regnvejr og større bølger.

Lyd
Lyden i spillet består af en ikke for dominant baggrundsmusik, støj fra kanonen og udråb fra henholdsvis Hugo og fuglen Fernando.

Desværre bliver man temmelig hurtigt træt af at høre på kommentarerne fra Fernando, der med sin pirat-accent siger ting som ”nu ryger den i luften” og ”de har omringet os”. Og ikke mindst Hugo’s udtalelse ”der er langt ind til kysten, og endnu længere ned til havets bund”, som han muntert fyrer af, når man har sænket et skib. Der er naturligvis en del flere varianter af de muntre sætninger, men desværre ikke variation nok.

Hugo CannonCruise screenshotHoldbarhed
Spillet er temmelig stort, da der er ret mange baner, der skal udforskes. Desværre sejler skibet ikke specielt hurtigt, med mindre man har sørget for at finde sejl-opgraderingerne, ellers kan spillet godt virke lidt langtrukkent.

Til gengæld er fremgangsmåden i spillet lavet, så sværhedsgraden passer godt til et familiespil, hvor helt unge såvel som ældre personer nemt kan få rigtigt mange timer til at gå.

Overall
Hugo CannonCruise er et godt familiespil, som bestemt kan anbefales her i de kommende vintermåneder. Spillet giver mulighed for, at mere eller mindre hele familien kan være med, og de helt små vil med garanti blive fanget af Hugo figuren.

Hugo, som laves af den danske spiludvikler ITE, har efterhånden været på banen i rigtigt mange år, og meget tyder på, at endnu flere generationer vil kunne få glæde af den kære skærmtrold.

Lige meget hvad, så er ideen bag spillet en sjov ny vinkel til Hugo genren, og hvor kan man ellers få lov til at fange fisk med en kanon ?
Gameplay:7.0
Grafik:8.0
Online:
Holdbarhed:6.0
Overall 7.0
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne anmeldelse..
Køb spillet - og støt PSlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.