Hyper Street Fighter II

Anmeldt af: Rasmus Abildgaard Slot - 10. juni 2004 - kl. 20:02
Del denne artikel:
0 0

Mange af os kan nok huske Street Fighter serien som en række spil, man mere eller mindre har brugt en formue på i diverse spillehaller. Mange vil nok også mene, at Street Fighter har været fortroppere

Hyper Street Fighter 2 – The Anniversary Edition

Mange af os kan nok huske Street Fighter serien som en række spil, man mere eller mindre har brugt en formue på i diverse spillehaller. Mange vil nok også mene, at Street Fighter har været fortropperen til, hvordan de fleste kampspil idag er opbygget.

Capcom har i forbindelse med Street Fighter 2 seriens 15 års jubilæum udgivet en special version kaldet ”The Anniversary Edition”. I denne version er der medtaget samtlige karakterer fra de tidligere versioner, og det er muligt at spille, som om man var i de orginale versioner af spillet, nemlig : ”Super StreetFighter II Turbo”, ”Super StreetFighter II”, ”StreetFighter II Turbo”, ”StreetFighter II Champion Edition” og den orginale ”StreetFighter II”.

Der er også inkluderet en masse ekstra materiale i form af alle introfilmene, som fortæller om hver enkelt kæmper og ikke mindst den fulde version af den orginale animi fra 1994: StreetFighter II: The Animated Movie.

Gameplay
Spillet indeholder flere forskellige spillemuligheder, nemlig arcademode, versus mode og training mode. Arcademode giver dig mulighed for at kæmpe ialt 12 kampe imod forskellige modstandere. Taber man ender spillet, og man har de klassiske 9 sekunder til at trykke på startknappen for dermed at få et forsøg mere imod den modstander, som man netop har tabt til (det var her, man i gamle dage skulle smide en 5’er mere i maskinen).

Der er som tidligere nævnt inkluderet hele 5 forskellige versioner af StreetFighter 2. Spiller man i en af de to Super versioner, er det muligt at spille som alle 16 nærmest legendariske kæmpere. Vælger man en af de andre versioner af spillet, er der kun mulighed for at kæmpe med 12 af dem.

Hver karakter har sine egne spark, slag og specielle tricks. Nogle af dem er mere effektive end andre, og det finder man hurtigt ud af – om ikke andet, så når man gang på gang har fået bank, fordi modstanderen skyder med ildkugler, eller andre energikugler, som tager en masse af ens energi.

I versusmode har man mulighed for at spille imod en af sine venner. Her er det også muligt at vælge imellem alle 16 kæmpere, og har man i sine unge dage brugt tusindevis af kroner på at få sat fast, hvem der var den bedste, så kan man altså få sat det på plads relativt billigt her.

Trainingmode giver dig som navnet antyder, mulighed for at afprøve de forskellige slag og spark imod en passiv modstander. I starten kan det være en god idé, eftersom StreetFighter rent faktisk viser sig at være lidt svært at vende sig til.

Grafik
Grafikken i spillet er udemærket - altså hvis man stadigvæk lever i 1994, hvor spillet først gjorde sin entre. Der er som forventet ikke blevet ændret noget på grafikken siden orginal versionen, og eftersom det jo mere eller mindre er en version af spillet, der udkommer som en slags kult-release, så er det jo bestemt, som man kunne forvente.


Lyd
Lyden i spillet er ligesom grafikken, som man kunne forvente af et spil i 1994. Diverse kampråb og baggrundsmusikken når man kæmper er meget triviel, men igen gør det ikke det store, da kravene man stillede dengang ikke var nær så høje, som de er idag.

Holdbarhed
Spillet har allerede levet i 15 år, hvilket vidst må siges at være længere end de fleste andre spil på markedet. Der er gemt en del timer i spillet, idet man har mulighed for at forsøge at gennemføre det med alle 16 spillere. Dog finder man hurtigt ud af specielle moves eller positioner på skærmen, der gør det nemt at komme forbi selv de sværeste modstandere.

Overall
Spillet er faktisk ganske sjovt. Man skal dog ikke sætte forventningerne op til at skulle spille et spil, der grafisk eller gameplaymæssigt er i nærheden af de kampspil, vi ser idag, som eksempelvis Dead or Alive eller Tekken.

Kult-ratingen på spillet må siges at være høj, specielt hvis man er i den aldersgruppe, hvor man kan huske, hvordan det var at spille det på arkademaskinerne og måske brugte alle sine surt optjente lommepenge på det.
Gameplay:6.0
Grafik:4.0
Online:
Holdbarhed:6.0
Overall 6.0
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne anmeldelse..
Køb spillet - og støt PSlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.