Ice Age Scrat’s Nutty Adventure

Anmeldt af: Palle Havshøi-Jensen - 2. november 2019 - kl. 07:26
Del denne artikel:
0 0

Det uheldige fortids-egern Scrat fra Ice Age er tilbage i hans eget lille spil for hele familien. Vi har set nærmere på, om hans evige jagt på nødder er værd at bruge tid på. Læs anmeldelsen her.

Det er tre år siden vi fik en ny Ice Age film og den næste skulle først komme i løbet af 2020 - så derfor er det lidt underligt, at vi nu får et officielt Ice Age spil i form af Scrat’s Nutty Adventure.Sjovt nok er fortids-egernet Scrat næsten blevet hovedpersonen i Ice Age universet, selv om han oprindeligt havde mindre roller i den store fortælling. Som titlen Ice Age Scrat’s Nutty Adventure antyder, er det uheldige egern hovedpersonen i dette nye 3D platformspil, som er henvendt til børn fra 7 års alderen - men også for resten af familien, som er på udkig efter noget letfordøjelig underholdning.

Men lad os sige det med det samme: Det her er ikke noget specielt godt spil - og det er et godt eksempel på, at spilindustrien ikke tager den unge målgruppe seriøst nok. Hvis de tror, at den yngre målgruppe på 7-10 årige hopper på “det må være godt godt” limpinden, så tager de fejl og glemmer, at de faktisk er i direkte konkurrence med produkter som Minecraft og Fortnite, der i høj grad også bejler til de unge spilleres opmærksomhed.Scrat støder i et gammelt tempel på sporene af en glemt egern-civilisation og for at få adgang til templets inderste hemmeligheder, skal han finde nogle super-nødder. Historien er ikke specielt spændende eller underholdende, men den er der.

Spillet er en ret basic 3D platformer med nogle lette kamp-elementer. Banerne er såmænd fint designet og man hopper rundt på platforme, kæmper mod store biller, endnu større myg, krabber og fortids-udgaver af næsehorn. I løbet af hver bane skal man indsamle masser af krystaller og finde dyrestatuer og de gemte dele til templet, som er placeret rundt omkring på banerne. Første gang man kommer igennem banerne, vil der være områder man ikke kan nå og ting man ikke kan bruge, men efterhånden som Scrat får nye egenskaber, vil man kunne genbesøge disse baner, for at gennemføre dem 100%. Som det fremgår, er der ikke noget nyt under fortids-solen her, men det fungerer trods alt.Hvad der ikke fungerer ret godt, er kampsystemet. Scrat kan sparke, snurre og stampe, men desværre er det hele ret upræcist, blandt andet takket være en flydende styring og et kamera der ret hurtigt bliver forvirret. Platform-sektionerne fungerer bedre, men man lærer at tage højde for kampsystemets mangler - og i platform-sektionerne, for den flydende styring.

Ice Age Scrat’s Nutty Adventure er et lille og let tilgængeligt 3D platformspil, som lige præcis leverer det, som det skal og ikke mere. Det henvender sig helt tydeligt til de yngre spillere i familien og derfor er gameplayet simpelt, let at gå til og let at forstå - selv om kampsystemet og det klodsede kamera kan gøre visse sektioner unødvendigt frustrerende. Dog er straffen for at dø sjælden ret stor, man kan prøve lige så mange gange man vil og rigtigt svært bliver det aldrig.Grafikken i Ice Age Scrat’s Nutty Adventure er simpel og farverig og den løser opgaven og heller ikke her, har udviklerne leveret mere end hvad lige præcis var nødvendigt. Der er dog visse sektioner, hvor grafikken hakker betydeligt og det er lidt underligt, når man tænker på hvor simpel den er. Lydsiden er helt som man kunne forvente af et spil i denne genre, ingen overraskelser her.

Som jeg lagde ud med at sige, at det her desværre et typisk spil til den yngre målgruppe, hvor man har gået efter laveste fællesnævner og efter devisen “det må være godt nok”. Man kunne godt have ønsket sig, at man anstrengt sig lidt mere, end blot at lave en fungerende middelmådig metervare. Og prislappen på 319 kr. synes af den grund, en smule i den høje ende.
+ Let tilgængeligt gameplay, fint banedesign, farverig og ufarlig grafik
Upræcist kampsystem, klodset kamera, simpel grafik som til tider kan hakke en del, mangler dansk tekst
Gameplay:6.0
Grafik:6.0
Online:-
Holdbarhed:5.0
Overall 6.0
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne anmeldelse..
Køb spillet - og støt PSlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.