Iron Man 2

Anmeldt af: Jakob Kofod - 4. maj 2010 - kl. 21:57
Del denne artikel:
8 0

Kan Iron Man 2 bevise, at spil, der udgives i forbindelse med filmpremierer, rent faktisk er værd at spille, eller ryger spillet over i bunken af filmspil, der burde følge med, da man købte biografbil

Kan Iron Man 2 bevise, at spil, der udgives i forbindelse med filmpremierer, rent faktisk er værd at spille, eller ryger spillet over i bunken af filmspil, der burde følge med, da man købte biografbilletten, få svaret her.

Iron Man, eller Jernmanden som vi kalder ham herhjemme, blev skabt i 1963 af Stan Lee og flere fra Marvel holdet. Bag Iron Man står Tony Stark, multimillionæren og playboyen, der ejer firmaet Stark Enterprise, som udvikler og producerer våben til den amerikanske hær. Foruden tegneseriehæfterne og tv-programmer blev Iron Man for alvor kendt, da Robert Downey Jr. spillede ham i Hollywood-filmen fra 2008. Nu er der så en ny film på det store lærred, og i den forbindelse udgives dette spil. Spillet følger ikke historien fra filmen, men er en separat fortælling skrevet af Matt Fraction, der tidligere har skrevet fortællinger om Iron Man.


Vi bliver hovedkulds kastet ud i historien, da Tony Starks arkiver er under angreb. Roxxon, der er en anden våbenhandler, står bag angrebet, hvor de stjæler store dele af Stark Enterprises arkiver, der indeholder hemmelige informationer om de våben, Stark Enterprise har udviklet gennem tiden. Det viser sig, at der er store politiske magter involveret, og der er derfor rigeligt at se til for Iron Man. Historien er ganske udmærket bygget op og fortælles løbende i form af mellemsekvenser både før og efter hver mission, historien byder også på et gensyn med en af Iron Mans gamle nemesis Crimson Dynamo.

Spillet er udført som et tredjepersonsskydespil, der foregår til lands og i luften. Man kan spille som enten Iron Man eller hans kammerat War Machine, der er dog ikke den store forskel på de to karakterer andet end deres våbenarsenal og udseende. Før hver mission vælger man sin karakter, hvor man samtidig kan vælge at opgradere sit udstyr, både våben og ammunition, hvilket giver en del interessante muligheder.
Udover de forskellige opgraderingsmuligheder låser man også løbende op for nogle forskellige dragter til Iron Man, dette er ganske underholdene, da man blandt andet låser op for en klassisk dragt, så vi pludselig flyver rundt og ligner den originale tegneserie figur fra 60’erne.Styringen i spillet er ganske hæderlig, det er nemt at styre, både når man flyver rundt, og når man skal skyde fjenderne ned. Det er nemt og ligetil at få Iron Man i luften, og det er nemt at manøvrere rundt, mens man får fjender på sigtekornet, men desværre halter resten af gameplayet langt efter. Spillet mangler noget nerve, man føler ikke, at man er Iron Man eller War Machine, når man flyver rundt og kæmper sig igennem de forskellige missioner. Det føles nærmest som om, at ens dragt er lavet af papmaché og ikke af en jernlegering, f.eks. når man bliver skudt ned og styrter til jorden, er der ikke nogen fornemmelse af, at man er udstyret med en ca. 100 kg. tung superheltedragt, der burde give en form for nedslag. Fjenderne i spillet er derudover udstyret med en dårlig kunstig intelligens, man oplever tit, at fjenderne blot står stille i luften, hvorefter man stille og roligt kan skyde dem ned. Dette sker desværre også i stort set alle boss kampe, hvilket fjerner en del af udfordringen, der er i spillet. Spillet tager ca. fire timer at gennemføre, og da spillet ikke indeholder nogen multiplayerdel eller nogen form for ekstra udfordringer, er der ikke den store værdi for spilleren i at sætte skiven i maskinen igen efter det er gennemført, det skulle dog lige være for at jage trofæer.


Iron Man 2 har kun været under udvikling i et år, og det kan tydeligt ses på det grafiske område. Spillet ligner noget, der hører sidste generation til, hvilket højst sandsynligt skyldes, at udviklerne har haft en deadline, de skulle nå. Det ligner en første udgave af spillet, miljøerne har store teksturfejl og mangler detaljer, mens spillets karakterer er dårligt animerede og uden liv. Grafikken bliver ikke bedre i mellemsekvenserne, og der skal kigges langt efter noget, der ligner det, man kan se, hvis man tager i biografen og ser filmen i 3d.

Soundtracket til spillet er på papiret rigtig imponerende, de fleste af skuespillerne fra filmen har også lagt stemme til i spillet, og derudover har et par af de rigtig store rocknavne lagt musik til spillet. Desværre skuffer spillet fælt her, stemmeskuespillet lyder som noget, der er blevet indtalt pr. telefon og virker utrolig mekanisk. Dette gør, at spillets historie ikke er videre spændende at følge med i, da dialogerne er utrolig monotone. Lydeffekterne er ligeledes skuffende, det lyder utrolig fladt, når man sender et skud af sted, og det samme gør sig gældende, når skuddet rammer og skaber en eksplosion. Det mest positive man kan sige om lydsiden er, at de har ramt plet med hensyn til den musik, der er i spillet. Det skaber den rigtige stemning, men desværre falder det i baggrunden grundet det dårlige stemmeskuespil og lydeffekterne.Iron Man 2 er desværre endnu et spil, der er blevet produceret alt for hurtigt, så det kunne udkomme samtidig med filmen og dermed hente lidt naturligt salg qua filmens popularitet. Det smitter af på spillets kvalitet, som er stort set ikke-eksisterende. Det er en skam, for Iron Man har et utrolig stort potentiale. Det kunne blive et rigtig godt spil, hvis der blot blev skrevet en god historie og brugt lidt tid på udviklingen af spillet, men det kræver nok, at de vælger at lave et dedikeret spil og ikke blot et filmspil, her burde udviklerne kigge lidt mod Batman: Arkham Asylum for at hente inspiration.

Iron Man 2 er en svær titel at sætte et publikum på, er man stor fan af Iron Man eller Marvel-universet er der selvfølgelig en ny historie, som man kun får ved at spille spillet, men desværre er spillet så langt under niveau, at man virkelig skal være inkarneret Iron Man fan for at kunne nyde det til fulde.
Gameplay:4.0
Grafik:4.0
Online:-
Holdbarhed:3.0
Overall 4.0
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne anmeldelse..
Køb spillet - og støt PSlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.