Jak 3

Anmeldt af: - 21. november 2004 - kl. 15:48
Del denne artikel:
0 0

Det sidste spil i triliogien om Jak og Daxters fantastiske eventyr.

Da firmaet Naughty Dog i tidernes morgen lavede det første spil i serien om Crash Bandicoot, var ingen i tvivl om firmaets evner til at lave morsomme og meget underholdende platformsspil.

Så kom tiden hvor Playstation2 ramte markedet og selvom Crash Bandicoot stadig lever videre, kastede Naughty Dog sig over spillet Jak og Daxter, som skulle blive et utrolig populært makkerpar. Det første spil i serien, som fik navnet Jak & Daxter, gav spillerne en solid underholdning i form at et platformsspil med meget varieret gameplay.

Et stykke tid efter kom der så en efterfølger, der fik navnet Jak 2. Her var handlingen blevet mere dyster og gav spilleren et indblik i Jak’s mørke side (efter han var blevet udsat for nogle grimme eksperimenter).

Nu er tiden så kommet til Jak 3, som er det sidste spil i trilogien om Jak og Daxter. Mange fans af serien vil være kede af, at Jak 3 er makkerparrets sidste eventyr. Dog kan vi glæde fans med at det morsomme par går ud med manér.

For de der ikke kender Jak & Daxter, starter vi lige med lige baggrundsviden. I det første spil mødte man helten og hans ven Daxter. Plottet var simpelt – Daxter havde været lidt for smart og var blevet forvandlet til et dyr (lidt a la et væsel) og var lidt i knibe. Som en lille spoiler kan vi afsløre at efter tre spil så er Daxter stadig det sarkastiske og morsomme lille kræ, som vi alle elsker.

Jak 2 bød, som nævnt tidligere, på en mere dyster stemning og omhandlede, at Jak & Daxter (efter en mindre tidsrejse) skulle redde byen Haven City og samtidig forsøge at finde ud af hvad der var sket med Jak, der nu havde nogle smarte mørke kræfter at gøre brug af.

Nu er vi så nået til tredje og sidste spil med titlen Jak 3. Historien starter hvor 2’eren sluttede og vores helte har netop reddet Haven City fra den overhængende trussel. Men det skal selvfølgelig ikke være nemt for vores to venner og de bliver dømt som landsforrædere af Haven City’s byråd.

Som straf bliver Jak & Daxter forvist til den golde ødemark. Heldigvis bliver de reddet af et folk, der kalder sig Wastelanders og består af folk, som førhen også er blevet forvist fra Haven City. Wastelanders’erne har over mange år opbygget deres egen by, som de kalder Spargus City. Her bliver Jak og Daxter accepteret så længe de gør hvad byens overhovede befaler.

Gameplay
Gameplay-mæssigt ligner Jak 3 sin forgænger. Spillet er som sagt et platformsspil og som spiller skal man primært styre Jak. Som i Jak 2 har man mulighed for at benytte sig af skydevåben til at klare de mere hårdføre fjender med.

En anden ting, som Naughty Dog har bevaret fra Jak 2, er muligheden for at bruge forskellige transportmidler.
Jak 3 screenshot

I toeren var det mest flyvende biler, der kunne benyttes, men i Jak 3 kan man både bruge terrængående biler (når man er i ørkenen), de flyvende biler fra toeren (når man er i Haven City), samt ride på nogle søde øgler, der minder en smule om Yoshi fra Mario spillene.

Kender man ikke de tidligere Jak spil (især toeren) vil mange spillere højst sandsynlig være skeptiske overfor køredelen af spillet – men der er ingen grund til panik. Naughty Dog har nemlig præsteret at gøre køredelen til en naturlig del af resten af spillet og man føler på intet tidspunkt at køredelen virker forkert på nogen måde. Desuden gør køredelen det nemmere, når man som spiller skal finde rundt i de store miljøer.
Som i toeren har man mulighed for at luske lidt rundt og udforske de to byer og den store ørken uden man behøver være i gang med en mission.

Det gør også, at køreelementet er friskt pust, da man kan køre rundt i ørkenen i sin hurtige strandbuggy istedet for at bruge en masse tid på at gå fra et sted til et andet.
Efter man har set den flotte intro, der fortæller hvordan Jak & Daxter blev gjort til syndebukke og forvist fra Haven City, for efterfølgende at blive fundet i ørkenen og bragt til Spargus City, bliver man kastet ud i en træningsmission, der foregår i en kæmpe arena. Denne træningsmission giver spilleren en hurtig undervisning i hvordan man bevæger sig rundt i spillet. Derefter skal Jak deltage i kamp i arenaen – kampen er også en træningsmission, som lærer spilleren, hvordan man bruger skydevåbenene, samt Jak mørke kræfter. Bagefter de 2-3 træningsmissioner, som i øvrigt ikke er alt for svære, går man så igang med de mere spændende missioner, så som at redde folk, der er fanget i sandstorme i ørkenen eller at deltage i et øglevæddeløb mod en flok mystiske munke.

Noget nyt, som er med til at skabe variation i spillet, er at man nu også skal spille som Daxter en gang imellem. Blandt andet vil man skulle spille en mission, hvor man skal fange øgler i en forladt by. Dette gøres ved, at mens man som Jak, skal køre i sandbuggy op bag de flygtende øgler, derved springer Daxter over på ryggen af øglen. Når Daxter har ”fanget” en øgle, så overtager spilleren kontrollen over ham og øglen og skal guide dem tilbage til indfangingsområdet i bedste western-stil.

Den sidste større nyhed i Jak 3 er, at Jak denne gang også har en lys side. Så hvor han før kunne blive til Dark Jak, kan han denne gang blive til både Dark og Light Jak. Dette giver nogle nye moves og det fungere rigtig godt i kontrast til Jak’s mørke side. Desværre går der et stykke tid inden man kan bruge Jak’s lyse side og desværre spiller både den lyse såvel som den mørke side en lidt passiv rolle i Jak 3. Og det er synd - for efter man har siddet og spillet Jak 3 igennem, så sidder man med en følelse af, at den mørke og lyse side af Jak ikke rigtig spiller en stor nok rolle og at man måske helt kunne have undværet de to sider.

Jak 3 screenshot

Grafik
Grafikken i Jak 3 ligner sin forgænger og det gør ingenting. For som i det foregående spil så fungerer grafikken rigtig godt. Naughty Dog har klaret at lave en meget flot grafikside, der faktisk bare er med til at gøre et godt spil endnu bedre.
Jak 3 har lidt et tegneserie look til det, men nu må man ikke tro at det er cell-shaded for det er det i høj grad ikke.

På grund af grafikken er stort set magen til den vi så i Jak 2, så er der desværre ikke så meget at sige om denne side af spillet.
Dog skal det nævnes, at Naughty Dog har klaret at lave en rigtig flot animering af Jak, når han skifter til Light Jak.

Desværre kunne man godt ønske sig, at kameraet fungerede lidt bedre. Det føles meget trægt og roterer ikke altid lige så hurtig, som man som spiller tit har brug for. Kameraet er dog kun en detalje, som de fleste vil kunne leve med og det er heller ikke en faktor der ødelægger spillet.

Lyd
Lyd-siden i Jak 3 er rigtig godt veludført. Daxter har hele tiden en smart bemærkning lige i baghånden og Jak er da heller ikke bleg for at komme med en spydig kommentar eller to en gang imellem.

Er man god til engelsk og forstår man humor på engelsk, så er spillet rigtig morsomt. Især vil man tit sidde og småfnise lidt over Daxters utallige sarkastiske bemærkninger til stort set alle spillets øvrige karakterer.

Musikken i Jak 3 eksisterer, men man lægger faktisk ikke mærke til det medmindre man skruer helt ned for lydeffekterne. At man ikke lægger mærke til musikken, gør ikke så meget da den ikke så meget ved. Så er det straks meget sjove og sidde og lytte godt efter hver gang Daxter kommer til at sige noget dumt, der som regel resulterer i at nogen eller noget vil spise ham eller gøre andre slemme ting ved ham.

Jak 3 screenshotHoldbarhed
Jak 3 byder på cirka 12-14 timers god underholdning, hvis man kun tager missionerne slavisk fra en ende til den anden.

Ønsker man derimod at undersøge alle områder og låse op for alt ekstra materiale, så kan man sagtens smide 5-10 timer oveni.

Desværre er der bare ikke så meget mere spillet kan byde på. Der er ingen multiplayer mode, som der f.eks. er i Ratchet & Clank 3. Heldigvis er Jak 3 også et platformsspil af den type, hvor man sagtens kan finde det frem en måned efter man har gennemført det og spille det igennem igen.

Overall
Det sidste spil i trilogien om Jak & Daxter leverer en solid omgang underholdning til fans af serien såvel som nye spillere. Sværhedsgraden er meget gennemsnitlig så selvom nogle missioner kan virke lidt svære for nybegyndere, så er de dog ikke helt umulige at komme igennem.

Naughty Dog har med Jak 3 spillet rundet historien om de to helte godt af – dog kunne man ønske sig at Naughty Dog havde planglagt flere spil i serien, men det ser ikke sådan ud lige p.t, men man ved jo aldrig......

Så Console.dk siger med en tåre i øjet og et stort 9-tal farvel til Jak såvel som Daxter og håber der måske dukker et spil eller to mere frem med tiden.
Gameplay:8.0
Grafik:8.0
Online:
Holdbarhed:8.0
Overall 8.0
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne anmeldelse..
Køb spillet - og støt PSlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.