Juiced

Anmeldt af: Rasmus Abildgaard Slot - 26. juli 2004 - kl. 22:08
Del denne artikel:
0 0

Juiced fra Acclaim ligner noget der godt kunne gå hen og give de kendte bilspil seriøs konkurrence. Læs vores anmeldelse.

Det vrimler efterhånden med bilspil på markedet. Hver måned kommer der flere til, og alle spilproducenterne gør deres bedste for at kunne levere det forventede til den meget populære bilspilsgenre.

Juiced fra Acclaim er et spil, som mange går og ser frem til; rygterne har svirret, der har været nogle få screenshots ude og umiddelbart tyder alt på, at der er tale om et godt gennemarbejdet bilspil, som måske kan konkurrere med spil som det kommende Gran Turismo 4, der ligesom Juiced forventes at udkomme til efteråret.

Der er jo også mange rygter for tiden omkring Acclaims økonomi, men hvis de når at få smidt Juiced på markedet inden det går helt galt, så burde dette spil bestemt kunne bidrage til at få rettet lidt op på økonomien.

Gameplay
Gameplayet består af en række forskellige spillemodes, hvoraf career nok er den mest interessante, da man her har mulighed for at købe en bil og modificere den, som man nu måtte have lyst til. Derefter handler det om at tjene flere penge og ikke mindst ”street respect” ved at deltage i de forskellige løb, som man kan se en oversigt over i en kalender.

Løbene er opdelt i forskellige kategorier alt efter, hvor mange hestekræfter bilen har, så man kommer altså ikke til at køre imod biler, som er sin egen bil totalt overlegne, hvilket giver en chance for at køre på lige fod med de andre biler allerede fra starten af spillet. Der er også andre måder at tjene penge på end ved blot at deltage i de forskellige løb, der er nemlig en ny feature, som ikke er set før i andre bilspil – det er i
Juiced screenshot
Juiced nemlig muligt at gamble på udfaldet af et løb, og dermed enten vinde eller tabe sine indsatser, endda ofte til ret gode odds.

Med ovenstående sagt ved vi, at Juiced ikke blot er et spil, hvor man kører rundt for at komme først frem på de forskellige baner, men det stopper ikke her. Der er nemlig også forskellige typer races: ”Point to Point”, som er samme stil, som der køres en del steder i danmark, også kaldet for quartermile. ”Showoff”, hvor man skal udføre fede tricks med sin bil og samtidigt forsøge at undgå at smadre den alt for meget. Resultatet af de forskellige løb har stor indflydelse på din ”street respect”, som enten tildeles eller fratages fra de modstandere, som du kører imod.

Spillet indeholder næsten 50 forskellige kendte bilmærker og derudover har Acclaim også været ude med riven, så spillet indeholder reservedele til modificeringer fra en lang række forskellige fabrikanter som eksempelvis A’pexi, Aem, Bridgestone, Konig, Alpine og Oz. Til sammen skulle ovenstående ifølge Acclaim give et resultat på ikke færre end 7.2 billioner (7.200.000.000.000) forskellige unikke bilopsætninger – hvilket jo må siges at være en hel del.

Der vil på både Playstation 2 og Xbox være mulighed for at spille online, og der vil naturligvis være forskellige online statistikker som hurtigste omgang, største hastigheder og så videre.

Juiced screenshot

Grafik
Grafikken i spillet er ekstremt pæn, nok noget nær det pæneste, som jeg endnu har set i et bilspil. Lige fra fælgene til lysreflekserne og over til landskabet er det hele virkelig detaljeret. Man kan for eksempel se, hvis en bil er forhjuls- eller baghjulstrukket, når man bremser, fordi baghjulene stopper, men de andre kører videre. Får man skadet sit ene hjul, kan man se en hastighedsforandring i den måde, hjulet drejer rundt på set i forhold til de andre hjul.

En ret fed feature, hvis man da har tid til at bruge den, er muligheden for at skifte kameravinklen imens man kører. Her er der ikke blot tale om, at man kan se bilen bagfra i forskellige afstande, men man kan via den højre thumbstik faktisk bevæge sig ud på siden af bilen, hvilket er ekstremt godt lavet, men desværre ikke en ting, som man har specielt meget tid til at kunne nyde, da man også mister overblikket over diverse sving.

Lyd
Lyden i spillet er også ganske fedt lavet. Motorlyden virker realistisk, og når man f.eks. skrider rundt i et sving, lyder det også ret lækkert. Derudover skifter lyden på bilen jo mere man smadrer den – en ting, der er med til at få spillet til at virke mere realistisk.

Musikken i spillet kører både under menuerne, og når man racer afsted. Musikken er leveret af en lang række kendte kunstnere, en ting, som man jo efterhånden ser i de fleste spil.

Juiced screenshotHoldbarhed
Spillets holdbarhed er bestemt lang. Der er så ufatteligt mange muligheder gemt i spillet og dermed altid mulighed for at prøve tingene på en ny måde.

Med over 50 forskellige ”basis” modeller af bilerne er der nok at tage fat på, når det handler om modificeringerne – og man bliver simpelthen ikke træt af det.

Derudover er der som sagt pæn afveksling, fordi der er flere former for løb og ikke bare dem, som man ofte ser i andre bilspil, hvor det gælder om at køre x antal runder og komme først.

Overall
Endeligt et bilspil, som har det hele; fedt gameplay, fed grafik og fede muligheder for modificeringer af sin bil. Det gode er, at når man er træt af at køre rundt i sin gamle bil, der kun har level 1 NOS, så kan man jo bare sælge den og købe en ny.

Juiced vil, hvis det skulle gå hen og udkomme samtidigt med Gran Turismo 4, kunne give det klassiske bilspil seriøse problemer. Det var dog ikke muligt ud fra den udgave af spillet, som vi har haft fingrene i, at finde ud af, om der vil være understøttelse for Logitech’s nye 900 graders rat, som det er tilfældet med Gran Turismo. Hvis der ikke er, så kunne det meget vel være dette stykke hardware, der kan gå hen og afgøre kampen imellem de to bilspil.

Bestemt et ”must have spil”, når spillet engang udkommer sidst på året.
Gameplay:8.0
Grafik:9.0
Online:
Holdbarhed:9.0
Overall 9.0
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne anmeldelse..
Køb spillet - og støt PSlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.