Just Dance 2019

Anmeldt af: Palle Havshøi-Jensen - 31. oktober 2018 - kl. 19:31
Del denne artikel:
0 1

Årets Just Dance er ude nu på PlayStation 4 og vi har allieret os med 13-årige Victoria for at danse os til denne anmeldelse. Læs med her.

Ubisoft er klar med årets Just Dance og til at klare jobbet med at få spillet anmeldt, allierede jeg mig med 13 årige Victoria, som tidligere har danset i tusindvis af videoer på Musical.ly og derfor er den helt perfekte til at hjælpe med at vurdere Just Dance 2019.Just Dance 2019 henvender sig til hele familien og derfor er det naturligvis et plus, at alt tekst i spillet er på dansk. Når man starter spillet op, får man muligheden for at spille med PlayStation Move controllere, håndfrit med et PlayStation kamera og har man ingen af disse, kan man hente en Just Dance app til ens telefon (iOS + Android) og ved at koble app’en til spillet via et fælles WiFi netværk, kan op til seks spillere spille sammen. Man skal blot have app’en kørende på ens telefon og holde telefonen i højre hånd.

Teknikken fungerer upåklageligt, opsætningen er gnidningsfri og som altid er gameplayet meget simpelt og enkelt - og derfor også noget alle kan være med til. Man stiller sig foran fjernsynet, vælger den sang blandt spillets 40 sange man ønsker at danse til og så skal man blot efterligne den danser, der vises på skærmen.Alt efter hvor godt man har gjort det, belønnes man efter hver dans med et antal stjerner og med Mojo, som er spillets valuta. Med Mojo kan man købe bolde i en automat, som kan indeholde alt fra nye avatarer, til alternative danse og diverse billeder.

Just Dance 2019 indeholder også en såkaldt Kids Mode, som er specielt henvendt til mindre børn og koreografien opfordrer børnene til bevægelse. Koreografien er mere simpel og lettere end i resten af spillet og både karakterer og universet henvender sig til børn. Interfacet i Kids Mode er desuden mere simpelt og pointsystemet er mere positivt og gavmildt.Uden for Kids Mode kan man aktivere en såkaldt “Sweat tilstand”, som er en funktion, hvor man kan se hvor mange kalorier man forbrænder når man danser og også hvor lang tid, der er tilbage af den pågældende sang - og når man vælger sin sang, kan man ligeledes se hvor høj intensiteten i sangen er. Så der er rig mulighed for at få sved på panden, hvis det er det man ønsker.

Alt i alt fungerer det rigtigt fint og Victoria blev hurtigt rigtig god til nogle udvalgte sange. Hun var også glad for, at spillet hele tiden belønnede hende med nye ting - ikke alle belønninger var lige interessante, men det var altid sjovt at få nye avatarer i automaten, som hun kunne sætte på sit dansekort, som er hende profil med avatar, navn og et kælenavn man kan tilføje.Just Dance 2019 indeholder som nævnt 40 numre, både gamle og nye. Der er numre fra kunstnere som Bruno Mars, Daddy Yankee, Calvin Harris, Britney Spears, The Weeknd og Daft Punk, Ariana Grande, Dua Lipa, Pharrell Williams, Drake og mange andre. Hvis man ønsker flere sange, kan man abonnere på Just Dance Unlimited, hvor man får adgang til mere end 400 sange og danse, for enten 30 kr. om måneden, 74 kr. for tre måneder eller 189 kr. for et år. Der er 30 dages gratis Just Dance Unlimited med i Just Dance 2019 og det er da værd at tage et kig på, da denne service indeholder en række eksklusive sange og for max 30 kr. om måneden er der mange timers ekstra underholdning gemt her.

Da jeg spurgte Victoria, hvad hun synes om spillet, så var hun ikke i tvivl: Hun synes det var rigtigt sjovt og der var nogle gode nye sange i spillet i år som hun kendte og hun elsker stadig at kaste sig over spillet og det foregår altid med et stort smil på læben.Set fra mit mere voksne synspunkt, så virker Just Dance 2019 også som et rigtigt velfungerende familiespil. Hvis jeg skal sætte fingrene på noget, må det være, at menuerne ganske få steder er lidt for indviklede og så kan det være lidt for nemt for børn at komme til at aktivere de gratis 30 dages prøveperiode til Just Dance Unlimited. Det ser dog ud som om, at servicen ikke automatisk fornyr sig selv efter de 30 dage - det skal man selv aktivt gøre. Dette holder vi øje med og vil opdatere anmeldelsen hvis det viser sig at fungere anderledes.

Skal man købe Just Dance 2019 hvis man allerede har Just Dance 2018? Ja, hvis du vil have de nyeste sange og de mest opdateret features, så er det ligesom med andre årlige udgivelser, så er det ud og købe den seneste udgave. Prislappen på 449 kr. på PlayStation Store er dog lidt pebret for en årlig opdatering synes jeg.Til gengæld synes jeg at prisen for Just Dance Unlimited er ganske fair og man kan jo altid diskutere, om mange af disse danse ikke burde være gratis med i spillet fra starten af, men nu er det jo ikke sådan, at Just Dance 2019 mangler indhold, så på den måde er Unlimited en god service, som ikke koster ret mange penge hvis man ønsker ekstra underholdning.

Så isoleret set, er Just Dance 2019 er fint og velfungerende familiespil, som både Victoria og jeg har hygget os med et stykke tid nu.
+ Velfungerende og socialt gameplay, teknikken fungerer godt, god og varieret trackliste, Just Dance Unlimited er god værdi for pengene
Menuerne kan være lidt indviklede få steder, ikke den store forskel fra sidste års spil
Gameplay:8.0
Grafik:8.0
Online:-
Holdbarhed:8.0
Overall 8.0
Log ind og stem
1
Der er 1 bruger som med til at gøre PSlife et bedre sted, ved at vurdere vores indhold.
Køb spillet - og støt PSlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.