Katamari Damacy Reroll

Anmeldt af: Christian Mortensen - 29. november 2020 - kl. 17:29
Del denne artikel:
0 0

Det bliver næsten ikke mere japansk end Katamari Damacy - og derfor er det heller ikke et spil for alle. Vi anmelder den opdateret Reroll udgave, som er ude nu til PlayStation 4.

Katamari Damacy udkom for første gang til PlayStation 2 tilbage i 2004 og det var skabt af et lille hold studerende fra Japan. Denne Reroll udgave så verdens lys første gang på Nintendo Switch i 2018 og nu er denne opdateret udgave så kommet til PlayStation 4.Reroll udgaven er en remaster af den 16 år gamle original fra PlayStation 2, men der er ikke sket specielt meget siden dengang. Spillet kører i en højere opløsning og det er sådan set dét - så det er en ret skrabet remaster vi har at gøre med her.

Det betyder jo ikke, at det er et dårligt spil - bare en ringe remaster. For Katamari Damacy var, og er stadig, et meget underligt og gakket spil. Se bare historien: Kongen af Kosmos er klodset og har har ved et uheld ødelagt verdensrummet så hans søn, som bare hedder Prinsen, skal genopbygge det igen inkl. stjerner, stjernebilleder og månen.

Det gøres åbenbart ved at trille rundt med en stor klistret kugle, kaldet en Katamari. Til denne Katamari klistre alt, som er mindre end den selv og efterhånden som den bliver større og større, vil større og større ting klistre sig fast til den. Det er alt lige fra tennisketchere, pivedyr, cykler og badegæster til blyanter, gafler, kager, pingviner, dykkerbriller og skoleinspektører Ja, alt muligt kan klistre sig til den her kugle og når den bliver stor nok, bliver den skudt ud i det tomme verdensrum og bliver til en stjerne. Det giver ikke ret meget mening, men det er nok heller ikke meningen.Der er ikke den store variation i gameplayet; det går altid ud på at trille rundt med den her kugle og samle ting op. Nogle gange skal man samle specifikke ting op, som for eksempel tvillinger eller andet, men det er også den variation der er. Man kan også spille sammen med en ven offline, men det grundlæggende gameplay er det samme. Det er meget underligt og gakket, men Katamari Damacy gik hen og blev et stort hit tilbage i 2004 - jeg lærte dog aldrig rigtigt at elske det og det ændre den her skrabede remaster ikke meget på.

Styringen er stadig underlig, hvor man skal bruge begge styrepinde til at bevæge sig rundt - men når man får det lært, så er den ganske effektiv. Der er dog en simpel styring man også kan vælge, men den er ikke specielt meget lettere at lære end den normale.

Hvis ikke gameplayet i Katamari Damacy Reroll er underlig og gakket nok, så topper grafikken lige det hele, ved at være vildt syret. Det meste ligner en underlig drøm og stilen er ikke helt ved siden af det gode gamle Monty Python, uden at de dog direkte kan sammenlignes. Det er helt klart en hit-eller-miss stil. Det samme er lydsiden, med den karakteristiske nana-nanananana-na-na-na na-na-nana-na titelmelodi. Det her spil er gakket hele vejen igennem.Som nævnt i starten, så er der stort set ikke sket noget med denne Reroll udgave siden det originale spil udkom i 2004. Spillet kører naturligvis i en højere opløsning, men overflader kan stadig være grove og grimme. Men det denne Reroll udgave kan, er at introducere et af de mest gakkede PlayStation spil til en ny generation. Og det lander måske på et godt tidspunkt, hvor andre gakkede spil som for eksempel Bugsnax og Goose Game er populære.

Hvis du tidligere har spillet Katamari Damacy, så er der ikke noget nyt at komme efter her - men hvis du vil genopleve denne klassiske titel på din PlayStation 4 eller PlayStation 5, så er det denne Reroll udgave du skal have og den kan købes på PlayStation Store for 219 kr.
+ Det gakkede gameplay holder stadig, tosset japansk stil hele vejen igennem
Den samme klodsede styring, ikke mange opdateringer fra originalen
Gameplay:7.5
Grafik:7.0
Online:-
Holdbarhed:7.0
Overall 7.0
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne anmeldelse..
Køb spillet - og støt PSlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.