Kingdom Hearts 2

Anmeldt af: Mikkel Vinther - 20. september 2006 - kl. 18:50
Del denne artikel:
0 0

Square-Enix og Disneys unikke sammensmeltning Kingdom Hearts er nu tilbage i efterfølgeren til et af de bedste action RPG spil til Playstation 2.

Square-Enix og Disneys unikke sammensmeltning Kingdom Hearts er nu tilbage i efterfølgeren til et af de bedste action RPG spil til Playstation 2.

Kingdom Hearts har altid været en underlig størrelse. Det er resultatet af, hvad der sker, når skaberne af Final Fantasy mødes med Peter Plys og Disney.

Det første Kingdom Hearts introducerede os til Sora og hans jagt på hans forsvundne venner og kampen for at redde verden fra de grusomme Heartless.

Kingdom Hearts 2 fortsætter historien fra Kingdom Hearts og Gameboy udgaven Chain of Memories. Man hopper endnu engang i Sora’s sko og skal atter engang samle hans trofaste Keyblade op og gøre klar til det sidste store slag.

Gameplay
Kingdom Hearts 2 fortsætter gameplaystilen, vi blev introduceret til i det første spil, så endnu engang er det er action RPG, du har mellem hænderne. Så i stedet for at bruge tid med turbaserede kampe, styrer du selv Sora og svinger hans sværd for at gøre det af med de mange Heartless, du møder.

KingdomHearts2


Gameplaystilen i Kingdom Hearts 2 er meget actionorienteret og læner sig meget op af hack & slash genren og bevæger sig ikke meget ind i rollespilsgenren denne gang.

I stedet fokuserer Kingdom Hearts 2 på at levere actionfyldt hack & slash med et højt tempo, og det ødelægger desværre en stor del af oplevelsen i Kingdom Hearts 2. Specielt fordi man ikke rigtigt får brug for spillets magisystem, da man kan vinde stort set alle kampe bare ved at hamre på to knapper.

Men selv med det simple gameplay skinner Kingdom Hearts 2’s charme igennem, og inden længe er man fordybet i spillets meget unikke og engagerende historie, mens man rejser rundt i de mange forskellige verdener, som hver er inspireret af forskellige Disney og Square-Enix produktioner.

Og det er her man skal finde det helt unikke i Kingdom Hearts, for det, at man får lov til at rejse til 100 Meter Skoven og besøge Peter Plys eller rejse til Hollow Bastation og møde Merlin og en samling af personer fra Final Fantasy er en helt speciel oplevelse, og Square-Enix formår at få begge verdener til at blande sig uden at det virker tvunget eller som et marketingsstunt.

Mens man rejser rundt i spillets mange verdener, hjælper man beboerne med deres problemer, som tit og ofte har en forbindelse med spredningen af The Heartless, som invaderer alle verdener og leder efter hjerter. Men udover The Heartless bliver man denne gang også introduceret for Orginazation 13, som også har deres egne skumle planer med The Heartless.

KingdomHearts2


Hele historien bliver fortalt gennem en masse cut-scenes, og for fans af spillene er det en medrivende historie, men for folk, som ikke har spillet tidligere afsnit i serien, kan det være meget svært at følge med i, hvad der foregår omkring en, da der er mange referencer fra de tidligere spil.

For spillets historie er dets store force, men samtidig også det som i sidste ende kan skræmme mange væk fra spillet, netop fordi den til tider kan blive meget indviklet og svær at forstå.

Men historien er ikke det eneste, som kan volde problemer i Kingdom Hearts, for med alle de mange actionscener i spillet har kameraet til tider problemer med at følge med, og det kan gå hen og blive meget forvirrende meget hurtigt. Selvom man har mulighed for at låse sig fast på en bestemt fjende, så opstår der til tider problemer, hvor man har svært ved at finde ud af, hvad der sker på skærmen, fordi kameraet ikke placerer sig ordentligt.

Men det største problem kommer i brugen af de mange magiangreb og summons, man er i stand til at udføre. For at udføre dem er man nemlig nødt til midt under de hektiske kampe at bruge D-paddet til at bevæge sig igennem en meget kluntet menu for at vælge summons og angreb. Det er muligt at lave en kort genvej til 4 udvalgte angreb, men hvis man har brug for helt specifikke angreb eller en summon, så skal man kæmpe sig igennem et menusystem, som tager alt for meget af ens fokus, og i sidste ende ender ideen med at være mere generende end hjælpende.

På grund af den trælse måde man bruger magi på, ender Kingdom Hearts 2 blot med at være et hack & slash spil, hvor man bare hamrer løs på et par enkelte knapper, og med spillets sværhedsgrad er der ikke brug for andet end det.

KingdomHearts2


Men takket være spillets store charme og gode historie formår Kingdom Hearts 2 stadig at være en ganske god oplevelse, men mest for fan af serien.

Grafik
Grafikken i Kingdom Hearts 2 er en imponerende oplevelse. Hver eneste verden Sora besøger har hver deres helt egen grafiske stil, og det er en sand fornøjelse at opleve, hvordan hele spilverdenen bliver sort/hvid, når Sora besøger de gamle Disney tegnefilm eller når Sora og hans venner bliver til løver og andre dyr, når de besøger Simba og hans venner.

Det er en sand fryd at opleve, hvordan kreativiteten kan sprudle med de mange flotte grafiske stile, der er i spillet, og hvert miljø ser utroligt godt ud med en masse flotte detaljer i hver verden og med en rigtig god draw distance, så man kan se langt i spillets verdener og virkelig føle sig som en del af verden.

Animationerne og figurmodellerne i Kingdom Hearts 2 er utroligt imponerende. Sora og alle de personer han møder er alle utroligt flotte med en masse detaljer i hver person, og det er en sand fryd at se, hvordan Disneyuniverset kommer til live med nogle virkelig flotte grafiske modeller.

Dog er der enkelte modeller, som ikke er helt så pæne som andre, specielt er Soras ansigt til tider knap så vellykket, men til gengæld er spillets framerate utroligt stabil, og den falder på intet tidspunkt i spillet og formår at holde sig solid hele vejen igennem.

KingdomHearts2


Lyd
Kingdom Hearts 2 har en virkelig imponerende lydside med et helt fantastisk soundtrack, som er utroligt stemningsfyldt og utroligt varieret. Da hver verden har sit helt eget tema og helt specielle musiske stemning, møder man altid et nyt tema i hver verden, man besøger, hvilket gør, at den musiske oplevelse man møder altid er frisk og overraskende.

Lydeffekterne og stemmeskuespillet i Kingdom Hearts 2 er også rigtigt imponerende med en masse flotte lydeffekter og et stemmeskuespil, som overgår de fleste spil derude.

For stemmeskuespillet i Kingdom Hearts 2 er en utroligt imponerende oplevelse. Hver eneste Disney person har fået indtalt stemmer, så det er de rigtige stemmer fra Peter Plys og de mange andre Disney tegnefilm man kender og elsker.

Det giver en utrolig indlevelse at høre de rigtige stemmer til hver eneste Disney person, og de personer som ikke er med i Disney universet har også et rigtig godt stemmeskuespil. Stemmerne føles ikke tvunget, og alle spillets cut-scenes har fået indtalt stemmer, så man hele tiden føler sig hevet ind i spillets imponerende univers.

Holdbarhed
Kingdom Hearts 2 er en rimelig lang oplevelse, det tager omkring 30 timer at komme igennem spillets singleplayerdel, og efter man har gennemført den er det muligt at spille det igennem igen på en højere sværhedsgrad eller gå tilbage og prøve nogle af de forskellige side quests, der er i spillet.

KingdomHearts2


Hvis man kun vil igennem spillet og opleve spillets historie, kan det gøres på 30 timer, men hvis man gennemfører spillet på den hårdeste sværhedsgrad, får man en overraskelse i form af et lille smugkig på Kingdom Hearts 3.

Overall
Kingdom Hearts 2 er en delvist vellykket efterfølger, gameplayet er blevet mere hack & slash, og for mange vil det være en negativ ting.

Men takket være spillets engagerende historie og imponerende grafik og lydside, er Kingdom Hearts 2 en oplevelse, fans af serien ikke må gå uden om.
Gameplay:7.0
Grafik:9.0
Online:
Holdbarhed:8.0
Overall 7.0
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne anmeldelse..
Køb spillet - og støt PSlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.