Leisure Suit Larry: Magna Cum Laude

Anmeldt af: - 22. november 2004 - kl. 20:47
Del denne artikel:
0 0

I slutningen af 80`erne og i begyndelsen af 90`erne var Sierra ude med en hit serie af et spil, der omhandlede den kiksede Larry Laffer. I hans skikkelse skulle man bevæge sig ud på eventyr i håb om a

Dagene for Larry Laffer er talte, han sidder som en gammel afdanket playboy på den lokal bøssebar og tænker tilbage på de gode gamle dage. Der skal noget nyt blod på tronen, og det er her Laffer`s nevø Larry Loveage kommer ind i billedet. Loveage har sin dagligdag på universitet, hvor han forgæves prøver at opnå samme status som sin onkel.

Pludselig kommer Loveage`s chance for at få del i alle ”goderne” på uni. Der skal optages et reality show ved navn ”Swingles”, hvor vinderen har chancen for at vælge imellem tre piger og tage på en uforglemmelig date. For at kunne deltage i showet skal Loveage bevise overfor studieværten, at han er lidt af en tyr, når det kommer til damerne og bare generelt styrer det hele.

Med over 25 forskellige miljøer, et utal af dejlige damer og over 90.000 ord, der bliver fyret af i den ene tåbelige scorereplik efter den anden, er Larry Laffer`s afløser fundet.

Gameplay
Du styrer som sagt Laffer`s nevø Larry Loveage i hans jagt på damer og succes. Styreformen er ganske enkel, du ser det hele i 3D og bevæger Loveage rundt ved hjælp af venstre analog mens den højre analog styrer kamera vinklen. Du kan selv bestemme, om du bare vil fjolle rundt og snakke med folk, eller du vil klare missioner og kommer videre i håb om at kunne deltage i reality showet ”Swingles”.
Leisure Suit Larry: Magna Cum Laude screenshot

Det sjoveste er helt klart at få klaret så mange missioner som overhovedet muligt, da dette også gør, at der bliver åbnet for flere steder i spillet, og udvalget af damer man kan snakke med bliver også udvidet, efterhånden som man skrider frem i spillet.

Det gode gamle gameplay er væk, nu skal man ikke sidde og skrive hvad Larry skal gøre eller styre ham rundt ved hjælp af musen. Det er blevet erstattet af små minispil, der hurtigt bliver trivielt og udelukkende bliver holdt sammen af den platte humor, der til tider er lidt under bæltestedet.

Hvordan kommunikere Loveage så med en skønhed uden at kvaje sig fuldstændig.? Det sker ved at du som spiller styrer en livlig lille sædcelle, der så skal svømme ind i de rigtige sætninger, der vises i form af et grønt ansigt. Udover det grønne ansigt, der gør, at Loveage siger det mest fornuftige, er der også andre ansigter, der gør, at samtalen hurtigt bliver sort og uinteressent. Udover de farverige hoveder er der også andre ting, den lille sædcelle ”støder” på, der kun gør samtalerne sjovere og ikke mindst svære.

Når man ikke skal imponere damerne med charmen, så skal man imponere dem i andre små minispil. Man skal blandt andet hoppe på trampolin, mikse drinks, danse og ikke mindst drikke de skønne jomfruer under bordet i drukspillet ”Quarters”. Drukspillet er, hvor der står et glas på midten af bordet, og man skiftes så til at kaste en mønt ned i glasset. Rammer man skal den anden drikke en tår og sådan kører den, indtil der er en, der er gået omkuld. Det lyder svært, men man fanger hurtigt, hvordan det skal gøres.

Der er mange små spil, man skal igennem for at kunne avancere i spillet og få den helt store gevinst. Den store ulempe er bare, at det ene minispil ligner det andet til punkt og prikke. Det gør, at man hurtigt mister gejsten, og man let og elefant springer over spillet. Det gøres ved de små tokens, som man får hver gang, man har gennemført et minispil, eller man har fundet dem på hemmelige steder. Dog kan man ikke hele tiden springe en bane over, da man ikke har uendelige tokens.

Som i den gamle Larry serie skal der også nogle penge ind på kontoen, før man kan komme videre i spillet. Derfor kan man godt indstille sig på at bruge en del tid på at dele flyers ud for Dyrenes Værn eller vædde om, hvem der først går i gulvet i ”Quarters”. Er man til de hurtige penge, finder man hurtigt ud af at væbne sig med ens kamera og tage halv perverse billeder af piger, for så at sælge dem til naboen.

Efterhånden som man nærmere sig deltagelsen i ”Swingles”, bliver ens bevægeområde større og større. Det betyder en loade tid, der gør, at man når at gro fuldskæg, inden man bare er kommet ud af ens værelse. Der skal loades hver gang man forlader et område, og skal man fra ens værelse til stripbaren, skal man igennem 5 områder. Det resultere i fem loade tider à cirka 20-30 sekunder, og selvom der er lækre pauseskærme i form af let påklædte damer, så bliver man hurtigt træt af at vente.

Leisure Suit Larry: Magna Cum Laude screenshot

Grafik
Kigger vi på det grafiske er der jo sket ting siden de gode 80`ere. Der er mange flotte detaljer, og selvom grafikniveauet er højt, mærker man det ikke specielt. Den eneste gang det hakkede lidt var i en af de sidste scener, hvor Loveage skal vælge imellem èn af de tre herligheder.

Især de små mellemsekvenser, hvor Loveage snakker med folk er utrolig godt lavet og fortjener ros. Det skal dog ikke siges, at det er helt fejlfrit, for det kan altid blive lidt bedre. Her kan vi nævne, at de billeder, man kan tage med sit kamera, har tendens til at blive næsten utydelige, når man vil se dem.

Lyd
Der bliver slynget den ene scorebemærkning ud efter den anden, og alt i alt er der over 90.000 forskellige sammensætninger, når man skal føre en samtale med et hunkønsvæsen. Det er ren øregas, når Loveage prøver sig som Don Juan, det er lige så man for krampe i mavemusklerne.

Lyden er virkelig med til at hive Magna Cum Laude op, der er blevet tænkt på det hele lige fra, når man går på græsset til de små egern, der løber rundt over det hele.

Der er små mangler med hensyn til lydsiden. Få gange står Loveage sammen med en anden og ser ud til at sige noget men virker meget stum, hvor man så hopper over til den anden person, og han pludselig svarer på noget. Lidt irriterende, men det er kun oplevet ganske få gange.

Leisure Suit Larry: Magna Cum Laude screenshotHoldbarhed
Har man spillet de første Larry titler, og er man vild med adventure/puzzels spil, så skal man da lige have Leisure Suit Larry: Magna Cum Laude med på vejen. Vi har desværre måtte vinke farvel til det originale gameplay, men heldigvis er der stadig den samme grænsebrydende humor.

Indlæringskurven har man styr på efter små 15 min, og kører man hårdt på, kan man deltage i ”Swingles” på 6-8 timer.

Udover de tvungne missioner er der også nogle små skjulte missioner, man kan deltage i, hvis man går på opdagelse. I spillet møder man også nogle af de hårde drenge, hvor man kan købe en masse ekstra materiale omkring Magna Cum Laude, blandt andet frækkere loade screens, nøgne versioner af damerne i spillet og meget mere.

Levetiden er ikke den længste, og har man gennemført spillet en gang er der ikke den store glæde ved at spille igen. Det skulle da lige være for at se på nogle letpåklædte piger, men okay, hvor sjovt er det.

Overall
Det er over 10 år siden, at vi sidst hørte noget fra den uheldige Larry Laffer. Nu er hans nevø dukkert op og gæt, hvad der skal ske. Historien er den samme, og gameplayet er til dels også det samme.

Du skal igennem et hav af små spil for at kunne komme videre i forløbet, men jo flere gange du har hoppet på trampolin eller danset gør, at man mister tålmodigheden med spillet og bare vil videre. Det er lidt synd, for der er mange gode humoristiske ting i Larry Loveage, men det er en dræber.

Vi må indse, at det er en gammel plade, der er blevet hevet ned på hylden og blevet genindspillet. Er man den vilde fan af Larry serien, og vil man se om Loveage er ligeså nørdet som Laffer, skal det prøves.
Fakta
Leisure Suit Larry: Magna Cum Laude

Leisure Suit Larry: Magna Cum Laude

Platformnone
UdviklerVivendi Universal Games
UdgiverVivendi Universal Games
Spillere1
Udgivelsesdato--1
Officiel websiteKlik her
PEGI:
Følg PSlife her
Gameplay:6.0
Grafik:7.0
Online:
Holdbarhed:6.0
Overall 6.0
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne anmeldelse..
Køb spillet - og støt PSlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.