Lemony Snicket's: A Series of Unfortunate Events

Anmeldt af: - 23. februar 2005 - kl. 17:32
Del denne artikel:
0 0

Lemony Snicket’s: A Series of Unfortunate Events er netop biograf aktuel. Vi har kigget nærmere på spil udgaven.

Serien af Lemony Snicket bøger er efterhånden gået hen og blevet meget populære blandt børn og barnlige sjæle på grund af deres fantasifulde skildring af Baudelaire børnenes tragiske tilværelse. I øjeblikket kører filmen baseret på bøgerne i de danske biografer, men der skal naturligvis også udgives et spil, hvor vi selv kan deltage i begivenhederne.

Lemony Snicket’s: A Series of Unfortunate Events spillet omhandler de samme begivenheder som filmen af samme navn. De tre stakkels Baudelaire børn er gået hen og blevet forældreløse, efter at forældrene er omkommet i en mysteriøs brand. Derfor skal de nu bo ved deres skumle onkel Olaf, som er besat af tanken om at indkassere den enorme arv, Baudelaireforældrene har efterladt deres børn. Problemet er bare, at alle de voksne ikke er snu nok til at gennemskue Olafs motiver. Derfor er det nu op til børnene selv at holde Olaf og hans onde håndlangere fra livet med en kombination af hurtige reaktioner og opfindsomhed.

Gameplay
Lemony Snicketspillet kaster en ud i en række platforms-, shooter- og puzzleeventyr. Hver af de tre Baudelair børn har deres specielle egenskaber, som hjælper dem med at komme helskindet igennem de farlige udfordringer, onkel Olaf udsætter dem for.

14-årige Violet Baudelaire er den ældste af børnene. Det er også hende, der er det kreative hoved.

Hver gang der er en tilsyneladende uoverkommelig situation, tager hun bestik af omgivelserne og vurderer hurtigt, hvilke redskaber, der skal bruges til at lave en opfindelse, som kan redde børnene.

Hendes opfindelser er for talrige at nævne, men blandt nogen af de mest geniale tælles helt sikkert hende katapulterende boksehandske og frugtslyngende våben, samt ikke mindst de propeldrevne sko og brandslukker jetpack’en. Hvis der er fjender eller andre mål, der skal skydes ned på lang afstand, så er det som regel Violet, der træder til.

Klaus Baudelaire er mellembarnet i flokken. Selvom han kun er 12 år, så har han alligevel læst flere bøger, end de fleste voksne har i hele deres liv. Han har derfor en utrolig stor baggrundsviden om næsten alting, hvorfor han også kan komme med gode råd, når børnene står overfor uvante situationer. Hvis der skal løses gåder og puzzles, så er han den rette til jobbet. Desuden er det Klaus, som tilkaldes, hvis der skal bekæmpes fjender på tæt afstand, så som rotter og andet utøj.

Endelig er der lille Sunny Baudelaire. Man skal dog ikke undervurdere hende på grund af hendes størrelse. Barnet er nemlig en uvurderlig hjælp for sine søskende. Netop fordi hun er så frygtløs lille, kan hun kravle rundt i afkroge, hvor de andre ikke kan nå hen. Med sine fire skarpe tænder kan hun desuden bide sig igennem selv de mest robuste forhindringer. Det er gerne Sunny, der får labyrintmissionerne.

I Lemony Snicketspillet kommer man lige så vidt omkring, som børnene gør i filmen. Således starter man i onkel Olafs gamle forfaldne hus, som både er stort og fyldt med farer, lige fra den slimfyldte kælder til det støvede loft. Heldigvis er Olafs nabo mere venlig, og hun har også et stort bibliotek, som Klaus kan muntre sig med.

Børnene får også lov til at besøge onkel Monty, der samler på slanger og bor i en eksotisk villa. Han har et terrarium til sine fantastisk mange slanger og en kæmpestor frodig have, hvor børnene skal hjælpe ham med at indsamle slanger og frøer, som er sluppet løs. Men det gælder om at tage sig i agt, fordi Olaf og hans lakajer altid er på færten af Baudelaire børnene.


Tante Josephine bor ud ved kysten, hvor orkanerne hersker, og farlige genstande flyver igennem luften. Livsfarlige igler og krabber hærger farvandet, så det er ikke her, man skal tage sig en dukkert. Olaf er dog både skuespiller og har masser af forklædninger, så også her kan børnene aldrig vide sig sikre.

Lemony Snicketspillet fanger generelt bøgernes og filmens tragiske atmosfære rigtigt godt. Enhver lykkelig begivenhed følges op af mange flere ulykker, som det hører sig til i Lemony Snicketuniverset. Der kan til tider være lidt knas med styringen, hovedsageligt fordi kameraet ikke altid kan flyttes. Det mærker man især, når Klaus skal slås imod rotter. I det store hele er der dog ikke de store problemer at komme efter, og der blandes hele tiden nye udfordringer ind i spillet, så man får en god omgang af platform-, shooter- og puzzlespil at se til. Lidt flere puzzles havde dog været en velkommen tilføjelse.

Grafik
Grafikken i Lemony Snicket’s: A Series of Unfortunate Events er overvejende flot. Alle figurerne ligner modstykkerne fra filmen. Omgivelserne er også trofast repræsenteret, og der er ofte meget bevægelse i spillets baggrunde. Eksempelvis kan man se bladene falde udenfor vinduerne i onkel Montys hus og græsset svaje i hans have. Skal man være lidt kritisk, så må det siges, at figurernes animationer er en smule begrænsede, og at antallet af polygoner ikke altid er skyhøjt. Desuden kan frameraten godt falde lidt til tider, men normalt er det ikke noget problem.

Lyd
Spillet har en ganske fin lydside. Alle de vigtige skuespillere fra filmen er her med undtagelse af fortælleren Jude Law. Man har dog fundet en mere end tilfredsstillende erstatning i den altid underholdende Tim Curry, og Jim Carrey er naturligvis i sit sædvanlige es som onkel Olaf. Ligesom grafikken, så er stemmeskuespillet dog en anelse indskrænket, eftersom dialogerne som regel er korte, og figurerne sjældent har det store at tilføje undervejs. Baggrundsmusikken fanger dog stemningen perfekt, lige fra den gotiske stil i onkel Olafs hus, til de frodige omgivelser i onkel Montys have. Effekterne har man også fået fint på plads.

Holdbarhed
Spillet er desværre et kortvarigt bekendtskab. Som voksen er spillet gennemført på en håndfuld timer, men spillet må også primært siges at være rettet mod et yngre publikum.

Der er også en række bonusting, man kan låse op for undervejs, men eftersom spillet er ret lineært, så er disse hurtigt fundet.

Overall
Lemony Snicket’s: A Series of Unfortunate Events giver tilhængere af filmen mulighed for at fordybe sig nogle ekstra timer i universet. Den dystre stemning er fanget godt, og man sidder virkeligt og føler med Baudelaire børnene, når de skal styres rundt fra prøvelse til prøvelse. Der er desuden et godt mix af simple men sjove platform-, shooter- og puzzleudfordringer. Den tekniske del af spillet holder heldigvis også, som den skal. Sværhedsgraden og det korte gameplay gør dog, at det fortinsvist er de yngre fans, der vil nyde spillet i længden.
Gameplay:7.0
Grafik:7.0
Online:
Holdbarhed:5.0
Overall 7.0
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne anmeldelse..
Køb spillet - og støt PSlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.