Life is Strange 2

Anmeldt af: Palle Havshøi-Jensen - 4. oktober 2018 - kl. 05:58
Del denne artikel:
0 1

Life is Strange er tilbage og denne gang med en helt ny historie med helt nye hovedpersoner. Læs anmeldelsen af første afsnit af Life is Strange 2 her.

Life is Strange 2 er et episodeinddelt spil, hvor episoderne udkommer løbende. Vi laver en overordnet anmeldelse af spillet og tilføjer de enkelte afsnit til anmeldelsen, efterhånden som de bliver udgivet. Hvert afsnit får en score, som tæller i den samlede score.

Læs anmeldelse af Episode 1: Roads
Læs anmeldelse af Episode 2 når den udkommer
Læs anmeldelse af Episode 3 når den udkommer
Læs anmeldelse af Episode 4 når den udkommer
Læs anmeldelse af Episode 5 når den udkommer

Man skulle tro, at det ville være svært at lave en efterfølger til et lille mesterværk som Life is Strange. Franske Dontnod Entertainment er heldigvis ikke bange af sig; de har naturligvis lavet en efterfølger, de har taget sig god tid til det - og den har helt nye hovedpersoner og en helt ny historie.Det, som det første Life is Strange gjorde så godt var, at tage fat på ungdommens virkelige problemer og udfordringer som mobning, selvmord og det at føles sig anderledes - og behandlede dem virkelig varsomt, så det ikke gik hen og bliv klichéfyldt og påtaget.

Life is Strange 2 gør præcis det samme og som altid, fortælles historien med stor respekt for emnerne. Denne gang møder vi de to brødre Sean og Daniel på henholdsvis 16 år og 9 år. De kommer oprindeligt fra Mexico, men bor nu sammen med deres far i en forstad til Seattle. Forholdet mellem de to brødre er præcis som det er med drenge i den alder; den lille ser op til den store og den store har hovedet fyldt med alt andet end sin lillebror.Spillet er et godt situationsbillede på vor tids ungdom, hvor man skal huske at like de rigtige mennesker på de sociale medier når der postes et nyt profilbillede og hvor der tages fat på de problemer og usikkerheder, som teenagere har - set med teenagerens øjne. Det er med til at gøre spillet meget vedkommende og naturligt.

Life is Strange 2 kan beskrives som en interaktiv tegneserie, der er pakket ind som en godt gammeldags ”point and click” eventyr. Der er ikke det store gameplay, da man i virkeligheden mere er vidne til en fortælling, som man selv har indflydelse på. Historien er spillets helt store styrke og den fortælles med sådan en overbevisning, at man ikke kan undgå at blive fanget af den. Man kan ikke helt lade være med at få en Twin Peaks fornemmelse når spillet bevæger sig langsomt afsted og til tider afbrydes af sekvenser, hvor der ingenting sker - det er med til, at give spillet et helt speciel stemning.Grafikken fortsætter i samme stil som i det første Life is Strange, men dog opdateret på kvaliteten. Den kan virke lidt grov til tider og med ansigtsanimationer, som ser lidt underligt stive ud, men meget af dette opvejes af en fremragende lyssætning, gode kameravinkler og gode billedkompositioner. Lydsiden er rigtig god. Musikken er meget stemningsfuld og stemmeskuespillet er for det meste overbevisende.

EPISODE 1: ROADS
Første afsnit af Life is Strange 2 hedder Roads tager lidt over to timer at gennemføre, alt efter hvor grundig man er med at udforske omgivelserne. Man introduceres til spillets hovedpersoner, specielt Sean, Daniel, drengenes far og Seans bedste ven, pigen Layla - og dette første ud af fem afsnit, sætter scenen til en virkelig spændende historie.

Alt et helt normalt. Sean er vild med en pige, som han skal til fest med og der skal gøres klar til festen. Der skal nappes nogle af faderens bajere i køleskabet, kondomerne skal i tasken og andre remedier til aftenen sniges ud af huset. Men med ét, bliver Seans liv vendt voldsomt på hovedet og han er nødt til at tage sin lillebror under armen og flygte.Nu står Sean pludselig som den voksne og med ansvaret for sit eget, og ikke mindst sin lillebrors, liv; hvordan får de det næste måltid? Hvordan klarer man sig, når voksne ikke er til at stole på? Og hvordan får man fortalt sin bror, hvad der i virkeligheden er sket?

I dette første afsnit har Dontnod taget hvad folk elskede ved Life is Strange og har bygget videre på det. Det tager igen fat i nogle tidsaktuelle emner og der er Donald Trump malet ud over flere af spillets emner, specielt da en halv-aggressiv hillbilly har fat i Sean og siger: “Det er på grund af folk som dig, at vi har brug for den mur”.Jeg var en smule skeptisk da jeg hørte, at Life is Strange ville indeholde helt nye hovedpersoner men efter af have spillet første afsnit her, gør det mig ikke noget, at jeg aldrig skal spille som Max Caulfield igen - ikke fordi at Sean og Daniel er bedre karakterer end Max (Max er faktisk bedre), men fordi at Dontnod Entertainment igen formår at fortælle en spændende og gribende historie, som man ikke kan vente med at få fortsættelsen på.

Life is Strange 2 - Episode 1: Roads kan købes på PlayStation Store for 59 kr.
Score: 8,0/10
+ Fedt soundtrack, aktuel og fængende historie, stemningsfuld grafik
Stive ansigtsanimationer
Gameplay:6.0
Grafik:8.0
Online:-
Holdbarhed:5.0
Overall 8.0
Log ind og stem
1
Der er 1 bruger som med til at gøre PSlife et bedre sted, ved at vurdere vores indhold.
Køb spillet - og støt PSlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.