Little Nightmares: The Depths

Anmeldt af: Palle Havshøi-Jensen - 8. juli 2017 - kl. 14:24
Del denne artikel:
0 1

Little Nightmares fortsætter med udvidelsen The Depths, denne gang med en ny hovedperson. Vi har endnu engang dykket ned i det uhyggelige sted kaldet The Maw.

I slutningen af april udkom Little Nightmares fra svenske Tarsier Studios og vi var ganske begejstret for spillet. Derfor var det også en god nyhed, da Tarsier annoncerede Secrets of The Maw, en serie bestående af tre udvidelser, som foregår sideløbende med historien i selve spillet.Secrets of the Maw består af som sagt af tre afsnit, hvor det første, The Depths netop er udkommet. Andet afsnit The Hideaway udkommer til november, mens det tredje, som endnu ikke er navngivet, vil udkomme til januar næste år.

I Little Nightmares: The Depths spiller man ikke Six, pigen med den gule regnfrakke, fra selve hovedspillet, men i stedet drengen The Runaway Kid, som befinder sig i kælderen af det mystiske undervandsfængsel, hvor også Six holdes fanget. Han skal forsøge at undslippe den mørke og kolde kælder, hvor et for længst glemt og forladt monster The Granny holdes gemt af vejen. The Runaway Kid er ikke udstyret med en lighter som Six var det, men han får i stedet hurtigt fat i en lommelygte, som kan bruges til at lyse de mørke omgivelser op med.Igen bliver historien fortalt uden et eneste ord og det fungerer stadig fremragende. Gameplayet i The Depths fortsætter i samme stil som i Little Nightmares og der skal igen klatres, løses puzzles og man skal undgå det mystiske monster i kælderen. I forhold til Six’s strabadser er mange af de puzzles, der skal løses i kælderen koncentreret omkring vand, så der skal trykkes på kontakter for lukke vand ind og ud og når der bliver blandet strøm i ligningen, kan det blive en smule langhåret.

Den unikke visuelle stil fra hovedspillet fortsætter i denne første udvidelse og The Maw bliver ikke mindre skræmmende, når man kommer ned i kælderen. Man bliver hele tiden fodret med flotte omgivelser, lækkert design og stemningsfuld brug af lys og skygger og selv om omgivelserne ikke er helt så varierede og spændende som i hovedspillet, er det stadig en fornøjelse af se på. Lydsiden er god og der køres efter devisen ”less is more”, så er lydsiden meget stemningsfuld og er med til at opbygge den intense stemning.Little Nightmares: The Depths er som sagt første afsnit af tre i Secrets of the Maw udvidelsen og blev du fanget af Little Nightmares, vil du også kunne lide denne udvidelse. Det er endnu en fortælling om en sårbar og skrøbelig lille skabning, der skal klare sig i en verden, som kun er ude på at slå ihjel – og det hele fortælles uden et eneste ord. Nok er gameplayet ikke det mest innovative, men den fremragende stemning videreføres og The Maw er på samme tid et dragende og frastødende sted - man har ikke lyst til at opleve det, men man kan ikke lade være.

The Depths kan gennemføres på mellem halvanden og to timer og koster 30 kr. på PlayStation Store - og vil du have alle tre udvidelser, kan du med fordel købe et Expansion Pass, hvor du får adgang til de tre afsnit, når de bliver frigivet, for 74 kr.
+ Flot grafik, fremragende stemning, gode puzzles
Stadig frustrerende dødsfald
Gameplay:7.5
Grafik:8.0
Online:-
Holdbarhed:5.0
Overall 8.0
Log ind og stem
1
Der er 1 bruger som med til at gøre PSlife et bedre sted, ved at vurdere vores indhold.
Køb spillet - og støt PSlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.