Magic 2014 – Duels of the Planeswalkers

Anmeldt af: Hoder Jensen - 20. juli 2013 - kl. 13:56
Del denne artikel:
1 0

Endnu et nyt Magic spil er klar, men kan spillet overhovedet forbedres fra de tidligere versioner eller er det lykkedes at trylle nyt magi i dette års veversion af det digitale kortspil?

Kortspillet Magic: The Gathering så dagens lys tilbage i 90’erne, og jeg kan da også huske som knægt, at jeg spillede dette herlige kortspil i det lokale forsamlingshus med vennerne. Men nu her 20 år efter er det ikke forsamlingshusene, der trækker i de fleste, så derfor er Magic da også rykket ind i computerens verden, og vi har igennem de sidste par år set en årlig udgivelse af Magic: The Gathering – Duels of the Planeswalkers. Vi tager her et kig på den nyeste udgave; Magic 2014 – Duels of the Planeswalkers, og ser på om spillet kan fange charmen fra kortspillet.
For dem, der ikke kender reglerne i Magic, så går det meget kort fortalt ud på, at man har 2 spillere imod hinanden, der hver har sit sæt af kort på minimum 60 kort. Efter tur spiller de så deres kort ud, som består af lande, der producerer mana, og den mana bruges til at hidkalde væsner, magi, besværgelser og andre effekter. Med de hidkaldte væsner og effekter angriber og forsvarer de 2 spillere hinanden i et forsøg på at nedbringe den anden spillers livspoint fra 20 til 0.

Disse regler er der naturligvis ikke ændret på i Magic 2014 – Duels of the Planeswalkers, så gamle Magic spillere kan være med lige fra starten af. Men skulle man have glemt hvordan spillet nu fungerer, eller hvis man er helt ny, så bliver man taget igennem en glimrende guide, der forklarer de forskellige aspekter i spillet, så de fleste kan være med.

Når de basale kundskaber er på plads, kan man så kaste sig over selve spillet, som indeholder både en singleplayerkampagne samt naturligvis muligheden for at spille online.
Singleplayerkampagnen har som de tidligere år en historie knyttet til sig, men som de tidligere år, så virker historien ligegyldig og klisteret på, men samtidigt fjerner den ikke meget fokus på det, som man forventer af spillet, nemlig et godt solidt Magic gameplay. Her leverer Magic 2014 fuldt ud, da det grundlæggende er et sjovt spil, som er let at gå til. Man løber dog ind i nogle solide tæv, hvor man nogle gange kan undre sig over, hvad man skulle have gjort anderledes, men det er en del af Magic, at man også skal have det held, som giver de rigtige kort på hånden. Man kan dog hjælpe det lidt på vejen, da man selv kan tilpasse ens kortbunke og som man får spillet kampagne delen igennem, får man låst op flere kort.

Hvis man er mere til opbygning af kortbunker fra bunden af, som jo også er en stor del af det rigtige Magic kortspil, så vil spiltypen Sealed være der, hvor man skal bruge sin tid. I Sealed skal man bygge en kortbunke op på 40 kort, som man danner ud fra 6 pakker, hvor der er 14 kort i hver. Man kan låse op for flere pakker ved at gennemføre kampagnedelen i Sealed og dermed udbygge ens kortbunke.
Sealed delen af Magic 2014 er en interessant tilføjelse, da det giver et nyt aspekt at skulle bygge sin egen kortbunke op. Desværre lider Sealed af, at det er blevet begrænset på mange fronter, for at holde spillet fra at konkurrere alt for meget med det fysiske Magic kortspil. Et af de største problemer er, at hvis man ikke er tilfreds med sin kortbunke, kan man slette den og åbne et nyt sæt pakker, og dermed kan man blive ved med at bygge nye kortbunker til man rammer den, man vil have. Samtidigt er de kort man kan få i Sealed ret begrænset, så når man går online med sin sort+rød kortbunke, så vil andre sort+rød kortbunker hos modstanderne være meget ens, på grund af det lave antal kort, som kortbunkerne kan bygges over.
Onlinedelen er dog værd at fremhæve, da den virker glimrende, og man kan let finde modstandere eller spille online imod sine venner. Dog er det naturligvis meget anderledes at spille imod mennesker end mod computeren, der specielt i kampagnedelen gør alt for meget brug af ” Encounters”. I ”Encounters” spiller computeren sine kort på samme måde hver gang, som man så skal lære at bygge en strategi op imod, hvilket naturligvis ikke er tilfældet online. Hvis man ikke er en garvet Magic spiller, kan man godt risikere at få en del tæv online i starten, da man ikke rigtig er ordentligt trænet fra kampagnedelen.
Visuelt er Magic 2014 godt forbedret fra tidligere udgaver, hvor ikke kun kortene er blevet pænere og nogle endda også animeret, men også selve spillebordet og hele interfacet samt menuerne er mere poleret. I kampagnedelen følger man en historie, som også er ganske pænt udført, men som tidligere nævnt har historien ikke den store betydning for spillet.

Lydsiden i spillet er der ikke så meget at sige til, det fungerer som forventet, og musikken er udmærket uden at være irriterende.
Magic 2014 – Duels of the Planeswalkers er et solidt spil, specielt hvis man har planer om at spille det online, da kampagnedelen ikke rigtigt byder på det store, og den nye spil type Sealed desværre ikke helt kan leve op til forventningerne. De grafiske forbedringer er kærkomne og sat sammen med selve kernegameplayet i Magic 2014 og leverer en fin oplevelse. Men der er ikke meget nyt under solen fra de tidligere udgaver, som måske endda havde en stærkere kampagnedel.
+ God online del, godt løft af den visuelle del og gameplay fungerer godt.
Singleplayer virker ligegyldig, sealed kampagne skuffer.
Gameplay:7.5
Grafik:7.0
Online:8.5
Holdbarhed:7.5
Overall 7.5
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne anmeldelse..
Køb spillet - og støt PSlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.