Medal of Honor: Airborne

Anmeldt af: - 25. september 2007 - kl. 09:45
Del denne artikel:
2 0

Det næste spil i Medal of Honor serien er på gaden, og vi har set nærmere på spillet fra Electronic Arts.

Der findes efterhånden en hel del 2. Verdenskrig first-person-shooter titler på markedet, og et par af serierne er nu også gået videre til moderne krig. Dette er Battlefield og nu også snart Call of Duty. Men Electronic Arts er ikke færdig med at sende titler som omhandler 2. Verdenskrig på hylderne. De har nemlig netop udgivet den næste titel i Medal of Honor-serien: Medal of Honor: Airborne.

Land hvor du vil
Det nye i dette spil, set i forhold til alle de andre, er at man nu er en soldat fra de amerikanske faldskærmstropper. Det betyder, at man i stedet for at starte et bestemt sted på en bane, nu starter hver bane med, at man springer ud fra et fly. Lige så snart man forlader flyet, får man kontrollen over soldaten, og man kan herefter frit vælge, hvor på banen man vil lande. Man kan f.eks. lande på et hustag, for at drage fordel af højden, eller i ruinerne af en bygning, og bruge de ødelagte mure som dækning. Der findes også et par sikre zoner på hver bane, som er indikeret med grøn røg, hvor man kan lande sikkert uden risiko for at blive beskudt. Der kan nemlig være stor risiko i, at lande uden for disse sikre zoner, da tyskerne nogle gange når at skyde en hel del på dig efter du er landet, og inden du får hevet dig våben frem. Electronic Arts har også placeret frem specielle landingspositioner på hver bane, som er markeret med en udfoldet faldskærm. Disse kan ses som en slags ekstra udfordring i spillet, og man kommer ud for, at skulle lande på toppen af en statue eller igennem vinduer og døre.Dette betyder nu også, at man kan gennemføre missionerne på hver bane i den rækkefølge som man selv har lyst til. Dette giver en slags fornemmelse af, at man har frie tøjler, og ikke er bundet af, at man starter et bestemt sted på banen og herefter udfører en række af missioner i en bestemt rækkefølge. Dog skal de samme missioner udføres, lige meget hvor på banen man vælger at starte, så det er i virkeligheden begrænset, hvor meget frihed man har.

Spillet består af i alt seks baner, som blandt andet består af de allieredes invasion af Sicilien (Operation Husky), samt verdens største militære luftoperation nogensinde: Operation Market Garden. Seks baner lyder jo ikke af særligt meget, og det er det heller ikke. Men hver mission tager 1 - 2 timer, og spillet tager derfor ca. 7 - 8 timer at gennemføre. Hver bane starter med en briefing, hvor man kort bliver informeret om, hvilke missioner man skal udføre. Missionerne på de forskellige baner afviger dog ikke det helt store, og de strækker sig fra, at man skal ødelægge et antal af luftværnskanoner til, at man skal rydde huse for fjender. Efter briefingen skal man så vælge, hvilke våben man vil have med.
Våbnene i Medal of Honor: Airborne er realistiske, som vi efterhånden er blevet vant til i denne type spil. Det nye i dette spil er, at man får opgraderet sine våben, efterhånden som man dræber fjender med dem. Hvert våben kan opgraderes tre gange, og af opgraderinger kan der nævnes: kikkertsigte, større magasiner og hurtigere ladetid. Det kan derfor være en fordel, at få opgraderet sine våben så meget som muligt i starten af spillet, så man får det lidt lettere imod de sværere fjender senere hen i spillet. De automatiske våben kan være ekstra fordelagtige at få opgraderet, da de i starten har virkelig meget rekyl, som næsten gør det umuligt at skyde med dem. En af opgraderingerne får nemlig disse våben til at rekylere mindre. Man kan bære rundt på to våben af gangen, samt en pistol og granater. Pistolen er ikke særligt effektiv, men til gengæld har den uendelig ammunition. Men ammunition løber man sjældent tør for i spillet, da man ofte finder det rundt omkring på banerne. Hvis man dog kommer i alvorlig mangel på ammunition eller energi, så kan man altid løbe tilbage til en af de sikre zoner, hvor man kan få fyldt begge dele op.For fjenderne bliver nemlig både bedre, og får større våben for hver bane. I starten løber de rundt med maskinpistoler og rifler, men i de sidste par baner kommer man i kamp med tyskere, som er udstyret med bazookaer eller går rundt med et MG42 maskingevær. Sidstnævnte virker dog ret urealistiske i dette spil, da de ud over at gå rundt og skyde med et maskingevær, også har meget mere energi end alle andre fjender. Det betyder at de kan tåle op til flere skud, med f.eks. en bazooka, før de dør.

De køretøjer man støder på i spillet, som alle er fjendtlige, består enten af Tiger kampvogne eller bæltekøretøjer. Men dem er der bestemt ikke meget ved, da kampvognene bare kører rundt i en ring, og bæltekøretøjerne står altid stille.

Forbedret multiplayer
Siden det forrige Medal of Honor, er der sket store forbedringer på online-delen af spillet. Man kan spille op til 12 spillere, og her får man rigtig mulighed for at udnytte, at man kan lande hvor som helst på banen, man har lyst til. Derfor har f.eks. snigskytter nu fået det lidt sværere, da de nu ikke længere kan føle sig sikre i et hjørne. Som faldskærmssoldat er man dog modsat også mere sårbar i luften, hvor man ikke har nogen mulighed for at forsvare sig selv, hvis man bliver beskudt på vejen ned. Ud over ranglistespil, så er der også tre forskellige multiplayer spiltyper i Medal of Honor: Airborne: Team Deathmatch, Team Deathmatch Airborne og Objective Airborne. I Team Deathmatch Airborne starter de allierede i luften og tyskerne på jorden, og i Obejctive Airborne handler det for hver side om, at få kontrol over alle tre flag på banen.
Grafisk set er der ikke noget spor revolutionerende i Medal of Honor: Airborne, og man har set stort set det hele før. Lyden er ganske udmærket, og især våbnene lyder godt. Både ens allierede og tyskerne råber til hinanden, og det er også med til at give en god stemning.

AI'en i spillet virker nogle gange ganske udmærket, og andre gange ikke særligt godt. For det meste er ens allierede soldater en god hjælp i kampen mod tyskerne, men nogle gange er de bestemt også gode til at stå i vejen, når man skal til at skyde, og andre gange står de bare og laver ingenting. Spillet har også nogle mindre grafiske fejl, men det er ikke noget, som ødelægger den samlede spiloplevelse.

Medal of Honor: Airborne er bestemt ikke det værste 2. Verdenskrig first-person-shooter på markedet, men det er heller ikke det bedste. På trods af at spillet er lidt kort, så er specielt multiplayerdelen med til at gøre det til et godt spil. For personer der stadig kan lide first-person-shooters som foregår under 2. verdenskrig, så er der en ganske stor chance for, at dette spil også vil falde i god smag.Gameplay:8.0
Grafik:7.5
Online:8.5
Holdbarhed:7.5
Overall 7.9
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne anmeldelse..
Køb spillet - og støt PSlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.