Modnation Racers

Anmeldt af: Jakob Kofod - 15. maj 2010 - kl. 22:22
Del denne artikel:
23 0

Little Big Planet møde Mario Kart i en skøn symfoni blandet med fantastisk underholdning og endeløse muligheder.

Little Big Planet møde Mario Kart i en skøn symfoni blandet med fantastisk underholdning og endeløse muligheder. Sonys nyeste skud på ”spil – kreer – del” stammen lægger op til endeløse timer af underholdning.

Modnation Racers er bygget op uden nogen egentlig menustruktur men byder i stedet på et modspot, som fungerer både som menusystem og community - her kan man, ved at køre sin kart rundt, vælge, hvad man vil give sig i kast med; enten køre ræs online, spille delt skærm eller gøre sig bedre i karrieredelen. Ellers kan man gå til skaberstationen, hvor man kan lave sine egne figurer eller ”mods”, som de kaldes i Modnation Racers, karts og baner, og bare rolig det kræver ikke en uddannelse som designer for at gøre sig inden for kreation i Modnation Racers. Derudover kan man i modspottet se statuer af de mest populære mods og karts, som brugerne selv har lavet, det tilføjer kreationsdelen en sjov konkurrencedel. Desværre lider spillet af utrolig lange ventetider, f.eks. når man vil starte et spil i karrieredelen, her skal man først vente på at komme ind i oversigten over tilgængelige løb, herefter vente igen, før løbet starter og igen vente for at komme ud til banevalget igen. Der er her tale om ventetider på mellem 30-60 sekunder, hvilket er alt for meget i forhold til denne generation af spil.I spillets karrieredel følger vi en ung knøs ved navn TAG, der vil prøve at komme til tops i Modnation Racers Championship. Hans mentor ved navn Chief, der selv er en gammel racerkører, guider én igennem de forskellige dele af spillet og lærer én løbende de forskellige teknikker, hvilket giver spillet en dejlig fordøjelig indlæringskurve, selvom man er helt ny til genren. Dog kan man ikke forvente at slutte på førstepladsen, medmindre man virkelig mestrer spillet, da en fantastisk AI sørger for at give én kamp til stregen. En god lille detalje er, at når man først har kreeret sin egen karakter og bil, kører man med denne i karrieredelen. Dette gælder både i de forskellige ræs men også i de cut scenes, der er mellem løbene.
Alt fortælles i en sjov tone af de forskellige karakterer, vi møder i løbet af karrieren, samt de to fantastiske kommentatorer Biff og Gary, der mellem hvert løb fortæller små jokes. Alt dette tilføjer et underholdene og sjovt element til en historie, der ellers ikke har meget kød på sig, og med citater som ”Når jeg siger drej, så drejer du, også selvom der er en hundehvalp, jeg er ligeglad med hundehvalpe, jeg vil bare vinde” serveres der plat men sjov humor, der gør det til en fornøjelse at se de forskellige cut scenes.


Karrieredelen indeholder 5 serier, som samlet set indeholder 28 baner. På hver bane er der nogle bestemte mål, som man skal opfylde, som f.eks. at opnå et bestemt antal driftpoint og samtidig slutte på førstepladsen. Ved at opfylde disse mål, låser man op for nye ting, som man kan bruge til at lave sin egen karakter, bil eller bane. Derudover er der på hver bane placeret 5 poletter, der kan indsamles. Karrieredelen er dermed solid nok i sig selv til at bære spillet, og man kan på sin vis godt sige, at hele communitiet, der kommer til at opstå ved udgivelsen, vil være ekstra krymmel på kransekagen.

Selve gameplayet i Modnation Racers er, som vi kender det fra alle tidligere Kart spil, som f.eks. Crash Team Racing og Mario Kart, det handler om at køre ræs på baner, der byder på alt fra kæmpe hop, små genveje og våben til at skaffe modstanderne af vejen, og her klarer spillet sig ganske imponerende. Styringen er ramt lige i øjet, den er tilpas simpel til, at man kan samle spillet op og spille det uden videre både ved brug af drift og forskellige små tricks. Samtidig er der mange små komplekse ting, som man skal mestre for at ende som nummer 1 på skamlen, som f.eks. sidelæns tackling, som gør spillets simple gameplay meget dybt.


Der er et stort taktisk element i spillet, man er udstyret med en boostmåler, som man kan fylde op ved at få driftpoint eller lave akrobatik i luften. Når man har fået fyldt boostmåleren op, har den to formål, den kan bruges til at give ens kart turbo, og den kan bruges til at aktivere kartens skjold, som kan beskytte én mod modstandernes angreb. Man skal derfor sørge for hele tiden at have sin boostmåler fyldt nok op, da man godt kan vinke farvel til førstepladsen, hvis man hverken har turbo eller skjold. Som det er kendetegnet ved kart spil, indeholder Modnation Racers også våben, der er i alt fire forskellige våben, men det specielle ved Modnation Racers er, at hver våben kan opgraderes i 3 niveauer ved at samle endnu en bonuskapsel op. På den måde går der lidt taktik i spillet, da man skal overveje, om man vil bruge våbnet med det samme eller få det opgraderet og opnå større træfsikkerhed. Alle våben er underholdene, og det faktum, at de kan opgraderes, gør, at spillet får mere dybde, da AI’en i spillet, som jeg tidligere nævnte, er utrolig god og bruger våbnene flittigt.


En del af spillet er selvfølgelig karrieredelen, og hvordan det egentlige racing fungerer. Men der er samtidig stor fokus på selve kreationsdelen. Som tidligere nævnt kan man lave sin egen mod, sin egen kart og sin egen bane, hvilket i teorien giver et endeløst antal spilbare karakterer, karts og baner, da alle kreerede ting kan downloades og frit benyttes både online og offline. Det er utrolig let at lave sine egne kreationer, det tog mig f.eks. ca. 10 min, før jeg havde lavet min egen vampyrmod med tilhørende vampyrkart. Man kan vælge at lave tingene nemme, eller man kan gå i dybden med det og tilføje flere lag, for på den måde at fremstille nogle rigtig unikke mods og karts. At lave sin egen bane kan lyde som en ordentlig mundfuld, men det er hvad man gør det til. Selve banekreationen foregår ved, at man kører en bulldozer rundt i det landskab, man vælger banen skal køres i, på den måde får man lavet selve banen, herefter kan man ændre stort set alt på banen, både terræn, elevation, genveje og placering af bonuskapsler. Dette kan lyde som meget, men værktøjerne i spillet er nemme at bruge og meget logiske, således at det at designe en bane, som også indeholder både hop, genveje og alt det en rigtig kart bane skal indeholde, er noget stort set alle kan finde ud af.

Alt hvad der kreeres online og alle baner spillet er født med kan spilles både online og offline af op til 4 spillere på delt skærm, hvilket er garanti for utrolig mange timers underholdning. Der er med andre ord en utrolig holdbarhed i dette spil, men holdbarheden står og falder med, hvorvidt der er kvalitet nok i de brugerskabte baner. Men jeg vil våge den påstand, at det er mere tilgængeligt at skabe baner med høj underholdningsværdi i Modnation Racers, end vi så det i Little Big Planet, hvilket gør, at vi fremover vil få utrolig mange spændende baner at se online.


Grafikken i Modnation Racers passer rigtig godt til spillets tegneseriestil, udførelsen er knivskarp, og uanset hvor kompliceret man laver sin karakter, fremstår den altid meget detaljerig og fuld af liv. Det samme gør sig gældende med de forskellige baner, man kan kører på, de forskellige miljøer er nydeligt udført. Dog kunne de forskellige cut scenes være bedre udført, og derudover er der det faktum, at grafikken falder lidt i niveau, når man kører 4 spillere, men dette er mere reglen end undtagelsen i spil, der byder på delte skærmoplevelser. På lydsiden klarer Modnation Racers sig også rigtig godt, lydeffekterne passer godt til det tegneseriemiljø, som spillet er lavet i, alle motordele har deres egen karakteristiske racinglyd, hvad enten det er en stor V12-motor eller et batteri, der driver bilen. De forskellige stemmer, der er i spillet, er alle udført med imponerende stemmeskuespil, uanset om man spiller det med engelsk eller dansk opsætning, derudover er det soundtrack, der er lagt til spillet, ganske passende og formår ikke at gøre spilleren sindssyg, selvom man sidder i længere tid og kreerer sin egen bane.


Modnation Racers er forfriskende, imponerende og fantastisk underholdene. Hvorvidt spillet sætter klassikeren Mario Kart til vægs er svært at sige, gameplayet er i samme klasse, og systemet med våbenopgraderingerne og skjoldet er en kærkommen tilføjelse til genren. Spillet leverer en karrieredel, der har nok indhold og replay value til at bære spillet i sig selv, samtidig med at det leverer et community, der har alle muligheder for at blive en succes på baggrund af de gode værktøjer United Front har smidt i pakken. Det bliver spændende at følge udviklingen af dette og se, hvilke baner, de kreative brugere kan diske op med, når spillet udkommer. Spillet henvender sig til stort set alle, så længe man har lidt interesse for racingspil og ikke lader sig skræmme af nuttet grafik og plat humor. Desværre har spillet utrolig lange ventetider, hvilket trækker lidt ned i helhedsbilledet, det gør dog ikke spillet dårligere, men hvis de skulle have forbedret noget, skulle det netop have været dette.
Gameplay:9.0
Grafik:8.5
Online:10
Holdbarhed:10
Overall 9.0
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne anmeldelse..
Køb spillet - og støt PSlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.