Monster Jam Steel Titans 2

Anmeldt af: Palle Havshøi-Jensen - 5. marts 2021 - kl. 21:45
Del denne artikel:
0 1

Hvis du er til næsten 4 meter høje pickup trucks, så skulle du tage et kig med her. Monster Jam Steel Series 2 er endnu et monster truck spil til de få. Læs anmeldelsen her.

Når “rednecks with paychecks” keder sig, så sker der sådan noget som monster trucks. Hvem ellers er tossede nok til at tage en pickup truck, smide næsten 2 meter høje hjul på den, udstyre den med lidt under 2000 hestekræfter og så lave en sport ud af det?I oktober sidste år udkom det overraskende vellykkede Monster Truck Championship og nu er der minsandten udkommet endnu et spil med de store trucks, nemlig Monster Jam Steel Titans 2. Det indeholder lidt under 40 forskellige monster trucks, massevis af baner og indendørs arenaer og faktisk også fem åbne verdener man kan gå på opdagelse i.

Man lægger ud med en pinefuld lang tutorial - godt nok er der meget at lære, da sådan en monster truck kan en masse ting, men den her tutorial er alt for grundig. Når den er overstået slippes man endelig løs i det første af fem åbne områder og her kan man køre rundt og lære hvordan man styrer en monster truck eller lede efter gemte ting i omgivelserne.Karrieredelen byder på mere end 20 kapitler, der hver indeholder et antal løb med forskellige løbstyper. Nogle løb foregår i lukkede arenaer hvor man skal kører forskellige head-to-head ræs, lave tricks eller smadre ting på tid, mens andre foregår i store åbne landskaber, hvor der både skal køres almindelige ræs gennem forskellige checkpoints, men også mere åbne løb, hvor man selv skal finde vej til et checkpoint placeret langt væk - og finde vej tilbage igen. Der er ganske mange forskellige løbstyper og selvom de ikke er voldsomt forskellige, men det giver da noget afveksling - og specielt de mere åbne løb er underholdende.

Ud over karrieredelen er der The Big Show, hvor man rejser på tour til forskellige arenaer og deltager i forskellige stunt events. I modsætning til de hurtigere og mere skarpe events i karrieredelen, der måske ikke varer mere end højst et par minutter, er disse The Big Show events noget mere langtrukne og det hele bliver lidt ensformigt og kedeligt. Det er ikke fordi at Monster Jam Steel Titans 2 mangler indhold, for ud over den ret lange karriere og The Big Show events, er der også multi player både lokalt i splitscreen og online.Problemet er blot, at det hele er en smule kedeligt. De åbne ræs i de store åbne områder er underholdende, men de bliver også med tiden lidt ensformige - og de begrænsede events i de forskellige arenaer underholder ikke ret længe. Det bliver ikke bedre af, at fysikken er lidt underlig. Det ser man blandt andet når man med høj fart snitter en mindre ting i omgivelserne og ens tonstunge monster truck bliver slynget højt op i luften eller langt ud til siden. Andre gange er det bare som om, at den er let som en ballon, specielt når det går stærkt. Det er tåbeligt, urealistisk og frustrerende.

Styringen er sådan set fin nok og man lærer hurtigt at lave vilde slides og tricks og der er to forskellige styringer man kan vælge mellem; en hvor man styrer på normal vis og en anden hvor man også har kontrol over baghjulene - en monster truck kan nemlig styre med både forhjul og baghjul og det giver nogle fede muligheder, men det er ikke helt nemt. Nogle af de mange tricks man skal udføre i diverse show-off events kræver også en del træning, men det fungerer egentlig fint nok.Endelig er der noget med sværhedsgraden. Jeg startede på normal og fik voldsomme klø i det første head-to-head race, så jeg tænkte at jeg lige ville sætte sværhedsgraden ned på easy indtil jeg fik mere styr på det. Her vandt jeg samme head-to-head løb med omkring 10 sekunder - og det er ret meget når sådan et løb kun varer omkring 30 sekunder sammenlagt. Endelig er nogle events indenfor den enkelte sværhedsgrad virkelig lette og andre meget svære. Det er en noget ubalanceret omgang.

Grafikken er lidt blandet. De forskellige monster trucks ser rigtigt godt ud og de falder fra hinanden når man kører galt. På den anden side ser omgivelserne noget simple ud og kan flere steder ligne noget fra starten af PlayStation 4’s levetid. Lydsiden er ikke meget bedre; man savner nogle fede lyde fra de store pumpede motorer, soundtracket skruer man hurtigt ned for og den stemme der guider en igennem tutorialen, samt forklarer en hvad de forskellige løbstyper går ud på, bliver man meget hurtigt træt af.Monster truck race er ikke for alle og enhver - og det er Monster Jam Steel Titans 2 heller ikke. Det er forbedret en del i forhold til det første spil i serien, men det siger ærlig talt mere om det første spil end om denne efterfølger. Der er masser af indhold til mange timers underholdning, men problemet er bare, at det ikke er specielt underholdende, men har man altid været lidt fascineret af disse store underlige maskiner og måske også godt kunne tænke sig et lidt anderledes racerspil, så er Monster Jam Steel Titans 2 et fornuftigt bud.

Monster Jam Steel Titans 2 kan købes på PlayStation Store for 299 kr.
+ Meget indhold, gode løb i åbent terræn, monster trucks ser flotte ud
Ikke særligt underholdende, til tider underlig fysik, ubalanceret sværhedsgrad, middelmådig lydside
Gameplay:6.0
Grafik:7.0
Online:-
Holdbarhed:7.5
Overall 6.5
Log ind og stem
1
Der er 1 bruger som med til at gøre PSlife et bedre sted, ved at vurdere vores indhold.
Køb spillet - og støt PSlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.