Monster Truck Championship

Anmeldt af: Palle Havshøi-Jensen - 18. oktober 2020 - kl. 23:15
Del denne artikel:
0 1

Nogen i USA må kede sig og have for meget tid. Hvordan kan sådan noget som en monster truck ellers opstå? Monster Truck Championship er et fint indblik i en bindegal sport.

Det er svært at forestille sig noget mere amerikansk end monster trucks. Hvem ellers er tossede nok til at tage en pickup truck, smide nogle hjul høje som et hus på den, udstyre den med lidt under 2000 hestekræfter og så lave en sport ud af det? Ja, det er nok kun amerikanske “Rednecks with Paychecks” der kunne finde på det.Monster Truck Championship er spillet, som forsøger at gengive galskaben ved denne motorsport og det er faktisk ikke helt skidt endda. For det første skal man vide, at en monster truck ikke kører som en normal bil - mest fordi det er ikke en normal bil. Man skulle tro, at den bare skulle have én over nakken og så eller afsted på de enorme hjul, men faktisk skal man kører sådan et monster blidt og forsigtigt, for ellers går det galt.

Styringen af sådan en monster truck er også anderledes end hvad man kender fra almindelige biler, da den styrer på både forhjulene og baghjulene. Derfor bruger man venstre styrepind til at dreje forhjulene og højre styrepind til at dreje baghjulene. Det lyder indviklet og det er det også til at begynde med, men man lærer det hurtigt og egentlig har man ikke så tit brug for at styre med baghjulene, da det kun er brugbart i snævre sving og når man skal lave tricks.Tricks siger du? Ja, sådan en monster truck kan lave overraskende mange tricks. Ud over at kunne klare enorme flyvehop, kan sådan et bæst også lave blandt andet seriøse donuts, stejle, drifte, køre på to hjul, lave backflips, saltomortaler og den mest opsigtsvækkende - en sidewall. I en sidewall, vipper man monstertrucken om på siden så den ligger på siden af de store hjul og så speeder man op, så den nu snurrer mere eller mindre ukontrollabelt rundt på siden. Det er helt tosset. Der er masser af fede tricks man kan lære og tager man spillets træningsdel, bliver man sat ind i dem alle.

Monster Truck Championship indeholder en karrieredel, en Quick Play mulighed og online multiplayer. Jeg brugte mest tid i karrieredelen, da multiplayer delen er meget tynd, med blot to gamemodes og ikke så meget andet. I karrieredelen skal man, som navnet antyder, skabe sig en karriere indenfor denne bindegale motorsport. Man skal styre hvilke personer der er ansat på ens team, hvilke sponsorer man har og naturligvis deltage i diverse løb over hele USA.Løbene i karrieredelen er delt op i tre ligaer; National League, Professional League og Major League. Hver af disse ligaer består 10 events, som igen består af en række løb, så der er rigeligt at give sig til her. Løbene kan være alt fra traditionelle løb hvor det gælder om at komme først over målstregen, til Freestyle hvor man scorer point i en arena alt efter hvor vilde tricks man laver og til de hurtige Drag Race, hvor man skal fra punkt A til punkt B mod en anden monstertruck. Disse lynhurtige 15-30 sekunders head-to-head løb er underligt intense og tilfredsstillende.

Undervejs som man vinder løb og opfylder kravene fra sponsorerne, låser man op for nye løb, nye dele til ens monster truck og andet. Alt i alt er karrieredelen meget standard og leverer lige præcis det man forventer - måske er selve management delen noget overfladisk, men det gør ikke så meget, da man lige får the basics med at ansætte folk og styre sponsorer. De fire løbstyper bliver naturligvis brugt igen og igen og det går hen og bliver en smule ensformigt halvvejs gennem karriere delen, især fordi to af løbstyperne, Freestyle og Destruction minder en del om hinanden.Grafikken er ganske fin uden at imponere. De mange monster trucks og de 25 arenaer og baner man besøger overalt i USA er ganske fine og grafikken kører for det meste pænt. Som en fed detalje, zoomer kameraet lidt væk fra ens monster truck når man for eksempel laver et vildt hop eller en donut, for ligesom at give det hele lidt ekstra stil. Det fungerer fint og ser godt ud. Grafikken kan finde på at hakke en lille smule når der sker meget på skærmen, men det er ikke noget som ødelægger noget. Menuerne er flotte og dejligt nemme at bruge. Lydsiden er også god, med fine lydeffekter og gode motorlyde. Også her, er alt som man kunne forvente.

Monster Truck Championship er et overraskende velfungerende spil. Teamet hos Teyon har fanget essensen i denne vanvittige sport ret fint og skabt et spil, som bygger på sportens unikke egenskaber, som for eksempel den unikke styring og muligheden for at lave masser af tricks og fyre den af til publikums store begejstring. Det er et godt fundament, hvis det her skulle gå hen og blive en række af monster truck spil - men der er dog plads til forbedringer med en lidt dybere karrieredel og flere forskellige løbstyper.Hvis du måske altid har været lidt fascineret af disse store underlige maskiner og måske også kunne tænke dig et lidt anderledes racerspil, så er Monster Truck Championship et fint bud. Det tilfører ikke noget nyt til genren, men mindre kan vel også gøre det - det er nemlig ganske god underholdning i mindre portioner.

Monster Truck Championship kan købes for 319 kr. på PlayStation Store.
+ Unik styring, Drag Race er underligt underholdende, mange løb i karriere delen
Tynd og ligegyldig multiplayer, management delen i karrieren kan være for tynd for nogen, bliver ensformigt halvvejs gennem karriere delen
Gameplay:7.5
Grafik:7.5
Online:5.0
Holdbarhed:7.5
Overall 7.5
Log ind og stem
1
Der er 1 bruger som med til at gøre PSlife et bedre sted, ved at vurdere vores indhold.
Køb spillet - og støt PSlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.