NBA Ballers

Anmeldt af: - 3. november 2004 - kl. 14:17
Del denne artikel:
0 0

Midway har altid lavet mange gode spil. Blandt andet står de bag spil som: Mortal Kombat serien og Psi-Ops. Nu er Midway på gaden med et hurtigt basketspil, som er nem at gå til.

Titlen på spillet er NBA Ballers og er udkommet på PS2 og Xbox. Det skulle også have været udkommet på GameCube’en men titlen blev annulleret et par uger inden releasedatoen.

Gameplay
NBA Ballers bygger på den simpleste form for basketball – nemlig streetbasket. Denne type spil er set før i titler som NBA Street og Street Hoops. Men forskellen på de tidligere titler og denne er, at Midway har fokuseret mere på streetbasket som en livsstil end som en sport.

Et andet twist ved spillet er, at man kun kan spille 1 mod 1 - på nær en mode hvor man spiller 1 mod 1 mod 1.
NBA Ballers screenshot

Der er lidt forskellige gamemodes at vælge i mellem. Blandt andet er der en ganske simpel 1 on 1 mode, samt de klassiske opvisningskampe og træningsmuligheder.

Men der hvor NBA Ballers største nytænkning ligger, er i den sjove (og meget svære) Rags to Riches mode, hvor spilleren laver sin egen karakter – komplet med skills, tøj, biler, venner og bling bling!
Rags to Riches mode går ud på, at man, når man har lavet en figur, skal spille sig gennem vejen fra at være en ukendt gadespiller til den mest populærer streetspiller i verden.
Dette gøres ved at deltage i forskellige turneringer af tiltagende sværhedsgrad og optjene penge og erfaring til at gøre sin spiller bedre.

Men nok om spilleren indtil videre. Når kampene går igang er der fart over feltet fra start af. Hver kamp består af to runder, hvor det gælder om først at nå 11 point eller bare være foran når tiden løber ud – runderne varer nemlig kun 2min stykket. Man har så vundet kampen når man har vundet to runder. Taber man en runde eller spiller man uafgjort, sp fortsætter kampen indtil en af de to spillere har vundet to runder.
Det hænder dog, at man skal spille kampe med særlige regler: f.eks. kommer der en kamp, der består af en enkelt runde, hvor den der først får 30 point har vundet. Der er i denne kamp ingen regler eller tid. Dette betyder, at man kan spille lidt tarveligt og lave alle de fejl man vil – eftersom der ingen regler er.

Grafik
Har man spillet det sidste spil i Mortal Kombat serien (MK: Deadly Alliance), så vil man hurtig se små ligheder mellem MK-serien og NBA Ballers. Figurerne er modelleret rigtig flot og ligner deres virkelige modstykke fra NBA. Sammen med modelleringen er måden de forskellige moves er animeret på blevet stykket rigtig godt sammen med karaktermodellerne.

Siden det nu er et basketspil med rødder i streetbasket, så har man som spiller selvfølgelig et væld af streetmoves til sin rådighed. Disse er, som karaktererne, animeret rigtig flot og det er en god arkade-følelse over spillet – mange vil nok sammenligne det med spillet NBA Jam, hvis eneste forskel er at man spiller 3 mod 3.

NBA Ballers screenshot

Lyd
Lyden i NBA Ballers er som i så mange andre basketspil. Lydeffekterne er rigtig gode, virker naturlige og er med til at skabe det gode flow i spilllet.
Men........ så er der kommentatoren, som er problemet i de fleste sportsspil. Efter man har spillet i 5min bliver kommentatoren, der her er MC Supernatural, utrolig ensformig og direkte irriterende at høre på.

Og som om det ikke er nok er der en anden kommentator, som kun taler mens kampene er ved at loade. Han er i længden ligeså irriterende som MC Supernatural, men modsat sin kollega, er der ingen mulighed for at slå denne kommentator fra. Så hver gang spillet loader en kamp er man tvunget til at høre på en utrolig kedelig mand, som mest af alt lyder som en telefonsvarer der stammer.

NBA Ballers screenshotHoldbarhed
NBA Ballers har en ganske god holdbarhed på flere punkter.

Er man den type spiller, som bare vil have låst op for alle skjulte spillere, film, udstyr, moves og andet guf, så er man nødt til at spille de to spil-modes Rags to Riches og Pay pr. Play TV Tournament igennem.

Er man mere typen, der spiller basketspil for sjov sammen med vennerne, så er NBA Ballers rigtig goddt da det leverer mange timers underholdning – især hvis man er mange og får lavet en stor turnering.

Sidst men ikke mindst, så byder NBA Ballers på muligheden for at spille online. Her kan man så, når man har lavet sin egen figur (hvis man ikke vælger en NBA stjerne i stedet), spille mod andre via internettet. Dette er meget sjovt, da der er forskellige typer af gamere med forskellige sværhedsgrader fordelt over hele Jorden. Med tiden vil det også blive muligt at deltage i turneringer i spillet via Nettet og derved måske blive den bedste NBA Baller på Nettet.

Overall
Et godt basketspil til fans af genren og fans af NBA ligaen. Spillet bringer nyt i form af rene 1 mod 1 kampe, men ellers ikke indeholder det helt revolutionerende.

NBA Ballers egner sig rigtig godt til multiplayer, hvis man f.eks. sidder nogen stykker en dag. Med dette spil kan man hurtig for stillet nogle turneringer på benene. Desuden varer kampene ikke så lang tid så ingen kommer til at sidde og kede sig.
Gameplay:8.0
Grafik:8.0
Online:
Holdbarhed:9.0
Overall 8.0
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne anmeldelse..
Køb spillet - og støt PSlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.