NBA Street V3

Anmeldt af: - 24. februar 2005 - kl. 09:54
Del denne artikel:
0 0

EA Sports BIG, der har haft god success med deres forenklede sportsspil NBA/NFL Street, er klar med det tredje spil i serien af basketspil kaldet NBA Street. Men har EA denne gang fået lavet nogle nye

Til spørgsmålet stillet i teaseren kan vi berolige jer læsere med, at NBA Street V3 (NBA S3) ikke bare er en opdateret version af de to foregående spil. EA har denne gang fået lavet en del nye og spændende features, der (efter denne anmelders mening) gør NBA S3 til det bedste spil i NBA Street serien.

EA Sports har altid haft stor success med deres årlige udgivelse af diverse sportsspil. Jeg nævner i flæng fodboldspillet FIFA; NFL, NHL og NBA Live; Tiger Woods PGA Tour Golf; Knockout Kings, og listen fortsætter blandt andet over ”universitetsudgaver” af NBA og NFL Live.

Men for et stykke tid siden fik EA Sports en idé, der viste sig at være noget nær genial. De lavede en underafdeling, der fik efternavnet BIG. Denne afdelings mål var at lave nogle ’enkle’ udgaver af blandt andet NBA og NFL Live (desuden kommer der inden længe en fodboldversion kaldet FIFA Street). Disse ”simplere” udgaver har til formål at fange de spillere, der gerne vil spille sportsspil som f.eks. NFL Live, men som ikke har lyst til at sætte sig ind i de komplicerede regler og taktikker, som amerikansk fodbold indeholder.

Det første spil, der udkom i Street-serien, var NBA Street, og spillet blev hurtigt en success. Blandingen af flotte moves, intense 3-mod-3 kampe og et simpelt gameplay gjorde spillet til en perle i spilsamlingen for dem, der nyder at spille sportsspil med vennerne uden alt for mange ”dikkedarer”.

Derefter kom anden omgang i form af NBA Street, og denne gang blev mange fans (blandt andet denne anmelder) en smule skuffet, da det viste sig, at anden udgave var en poleret kopi af det første spil med en lille smule ekstra moves kastet ind i blandingen.

Nu er turen så kommet til NBA S3, og med en smule skepsis lagde jeg forsigtigt skiven i min gamle konsol. Men jeg var lykkelig, da jeg opdagede, at min skepsis er ubegrundet. Allerede fra introvideoen ser man, at BIG denne gang har lyttet til den kritik, der kom efter spil nummer 2, og de har rent faktisk gjort noget ved problemerne.

Er du blevet fanget, og vil du vide mere om den tredje udgave af NBA Street, så læs endelig videre.

Gameplay
Som vi så det i de to første spil, så går NBA Street V3 primært ud på at sammensætte et hold af tre spillere og derefter kæmpe sig vej til toppen af popularitetsstigen. Som noget nyt skal man denne gang lægge ud med at designe sin egne bane, hvor man selvfølgelig har en smule hjemmebanefordel. Denne bane skal designes med sponsorplakater, kurve – ja selv farven på banemarkeringen skal man vælge.

Når banen er designet, og man har sammensat sit hold – enten ved selv at lave hver af de tre spillere eller vælge dem ud fra nogle predefinerede skabeloner, så er man klar til at spille. Der er hele tiden et væld af kampe at vælge imellem, og alle kampene har forskellige regler. Blandt andet vil der komme kampe, hvor scoringen kun tæller, hvis man scorer på dunk (dvs. langskud tæller ikke).

Hver gang man vinder en kamp, har man mulighed for at skifte en af sine holdkammerater ud med en af dem fra det andet hold, hvilket i sig selv lyder godt nok, hvis man kan scorer sig nogle topstjerner ved at ”bytte” efter kampen. Men i denne version af spillet kan det få følger, for de spillere man skiller sig af med gennem spillet, kan når som helst vende tilbage og udfordre en til kamp. Her gør man klogt i at acceptere udfordringen fra sin gamle holdkammerat, da ens popularitet ellers vil falde drastisk.

Som noget helt nyt byder NBA S3 også på en dunkekonkurrence i stil med den, der bliver afholdt til NBA’s All-Star Weekend. Her skal man sætte af og lave så mange sindsyge tricks, man kan, mens man er i luften. Dette gøres ved hjælp af den nye Trick Stick. Jo flere tricks man laver i luften (og samtidig får smadret bolden gennem ringen), jo højere en score får man. Dertil kan man krydre sin dunk ved at vælge forskellige ting fra rundt omkring banen, f.eks. en stol eller et bord, og så hoppe over denne ting.

Trick Stick
Noget andet helt friskt er spillets Trick Stick. Det går ud på, at EA har kædet alle spillernes tricks sammen med den højre analog stick (PS2-versionen), og dermed kan man med et lille tryk i en hvilken som helst retning lave forskellige tricks. Ønsker man at lave helt særlige tricks, kan man kombinere de forskellige skulderknapper (igen PS2 versionen) med ens Trick Stick og derved opnå helt nye tricks.


Grafik
Grafikken er, som vi kender det fra de tidligere spil, rigtig flot. I denne tredje udgivelse er spillerne blevet lidt mere virkelighedstro og flotte – dog stadig med et lille hint arkadegaming. Desuden er de nye tricks animeret lige så flot som i de andre to spil, og man må tage hatten af for grafikerne ved EA Sports BIG, da de virkelig har styr på deres kram.

Mellemsekvenser er der desværre ikke meget af i NBA S3, men den smule der er (og selvfølgelig også de replays, der kommer) er rigtig flot animeret, og når man er færdig med at spille, sidder man i sofaen med en behagelig følelse af, at man netop har fået en visuel oplevelse af de helt perfekte.

Lyd
NBA S3 byder på den type musik, der er ”klassisk” for spil om basketball, nemlig tung hiphop med lækre beats. Og det bedste af det hele er, at det fungerer helt perfekt. Hvor musikken i NBA Street 2 var en smule tam og monotom, er den i NBA S3 lækker og mere afvekslende. Så man skal denne gang spille længe før man begynder at føle, at man har hørt det hele før.

Lydeffekterne er stort set som i de to tidligere spil, men dette gør ikke noget. Det eneste problem, der stadig går igen, er den ”street-smarte” kommentator/DJ, der har alt for få kommentarer på repetoiret, og han bliver derfor meget hurtig træls at høre på, og man er hurtigt på vej ud i options-menuen for at skrue ned for denne smarte fyr.

Holdbarhed
NBA S3 er pakket til randen med lækre features og forskellige spilmodes – nøjagtig som sine forgængere.

Og med muligheden for at spille 6 mand på samme tid ved hjælp af to multitaps, har spillet en noget lig uendelig levetid for fans af basketball og ”social-spillere”, der elsker at spille sammen med vennerne.

Som et singleplayer spil har spillet også en meget lang levetid, da det tager lang tid at mestre alle tricks. Desuden vil spillets story-mode (kaldet Street Challenge) tage et godt stykke tid at gennemføre 100%.

Overall
NBA Street V3 er det samme flotte og let-tilgængelige basketspil, som de to foregående spil, dog her med lidt ekstra lækre features og spilmodes. Desuden er den nye afpolerede grafik et stort plus på karakterskalaen.

Så er du fan af basketballspil eller leder du efter et godt spil at tæve så mange af dine venner som muligt i, så er NBA Street V3 helt klart alle pengene værd. Desuden håber denne anmelder da også, at vi inden længe ser endnu en efterfølger i form af NBA Street V4.
Gameplay:9.0
Grafik:9.0
Online:
Holdbarhed:9.0
Overall 9.0
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne anmeldelse..
Køb spillet - og støt PSlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.