Neon Abyss

Anmeldt af: Palle Havshøi-Jensen - 17. juli 2020 - kl. 19:45
Del denne artikel:
0 2

Neon Abyss er et nyt roguelite actionspil med et par nye og smarte idéer oppe i ærmet, men er det nok? Læs vores anmeldelse her.

Neon Abyss er endnu en roguelite action-platformer, som dog har et par smarte tricks oppe i ærmet. Historie er der ikke meget af, men ærlig talt, så er historien ikke derfor jeg spiller denne her type spil - men i stedet massevis af opgraderinger og våben. Og her skuffer Neon Abyss ikke.Man starter ud med en simpel riffel og man bevæger sig nu gennem en række forskellige rum, hvor der er masser af fjender der skal dræbes. Man får løbende adgang til en masse våben, hvor mange af dem har en alternativ egenskab, som for eksempel at man kan blive uovervindelig i en kort periode og meget andet. Der er også skjold og mønter der skal indsamles og krystaller som skal findes da de virker som nøgler til låste døre rundt omkring.

Som noget ganske underligt, så finder man forskellige malede æg i kister forskellige steder. Disse æg svæver rundt bagved ens figur og først havde jeg ingen idé om hvad de gjorde. Pludselig klækkede et af æggene - og det var tomt. Nu var jeg endnu mere forvirret. Men det viser sig, at disse æg med jævne mellemrum klækker og hvis man er heldig, kommer der en lille figur ud af det klækkede æg, som kæmper side om side med en.Der er mange forskellige figurer og de er ganske opfindsomme. Der er for eksempel Jack som skyder projektiler i tilfældige retninger, Jack II, som smider bomber i tilfældige retninger og Jack III der kaster knive - ja du gættede det, i tilfældige retninger. Det er også værd at nævne Alien Baby, der skyder varmesøgende projektiler efter fjenden,

Man støder også en række passive egenskaber undervejs - og de kan have både positive og negative effekter; Candy Corn giver ens våben længere rækkevidde alt efter hvor mange små figurer man har med sig, der er Pepper Soup der giver ekstra energi og Kings Crown, en kongekrone, der gør ens våben ekstra kraftigt når man er ved fuld energi.Endelig er der et simpelt evnetræ, hvor man kan låse op for forskellige egenskaber, figurer og andet. Som det måske fremgår, er Neon Abyss et spil som konstant belønner spilleren med nye ting og våben og der er mange af dem. Og for ikke at nævne de små minispil, man også støder på undervejs - jo, der er belønninger nok efterhånden som man kommer igennem spillet.

Banerne er genereret automatisk og de er dermed forskellige hver ganske du spiller dem, men alligevel føles de til tider lidt for ens. Da det er er et roguelite, starter man forfra hver gang man dør - dog er spillet inddelt i grupper af fem levels og man starter kun forfra i den gruppe man er nået til, så det er ikke helt forfra hver gang.

Gameplayet er ganske velfungerende og det spiller lidt som en twin-stick-shooter. Man skyder i den retning man peger den højre styrepind og man styrer og bevæger sig med den venstre styrepind og hopper med L1. Det fungerer rigtigt fint og styringen er god og præcis.Grafikken i Neon Abyss er såkaldt pixelgrafik, men er stadig detaljeret nok til, at det er pænt. Jeg kan ellers godt have det lidt svært med pixelgrafik, men der er tilpas med effekter og flotte farver i Neon Abyss til, at det ser ganske flot ud. Lydsiden er god og velfungerende og udviklerne har tydeligvis en eller anden kærlighed til club-scenen og elektronisk musik, da menuer og spillets hub har tema som en undergrunds klub. Lidt underligt, men det fungerer.

Neon Abyss er et fint lille spil, som tjekker alle de rigtige roguelite-bokse af. Gameplayet er måske ikke det mest varierende, men det er det af sagens natur ikke i denne type spil, hvor man spiller, dør, spiller og dør igen og igen, mens man opgraderer ens figur, så man når længere og længere hver gang. Spillet belønner hele tiden med nye våben, hjælpe-figurer, mini spil og egenskaber, så det er med til at holde det friskt et godt stykke igennem spillets levetid.

Hvis du er til til roguelite-genren, så er her endnu et godt bud. Det står skulder ved skulder med nogle af de bedre i genren og det har nogle ganske gode nye idéer oppe i ærmet og det er dem, som gør Neon Abyss til noget specielt. Prøv selv - Neon Abyss kan købes på PlayStation Store til 149 kr.
+ Gode idéer som fornyer genren lidt, flot pixelgrafik, god og præcis styring
Banerne mangler lidt variation, gameplayet bliver lidt ensformigt med tiden
Gameplay:8.0
Grafik:8.0
Online:-
Holdbarhed:8.0
Overall 8.0
Log ind og stem
2
Der er 2 brugere som med til at gøre PSlife et bedre sted, ved at vurdere vores indhold.
Køb spillet - og støt PSlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.