Neversong

Anmeldt af: Palle Havshøi-Jensen - 3. august 2020 - kl. 22:02
Del denne artikel:
0 0

Neversong er en ung fyrs livsprojekt og det startede helt tilbage i 2010. Læs vores anmeldelse af platform-eventyret Neversong her.

Neversong startede som et Flash-spil helt tilbage i 2010 og det var programmeret af en 18 årig fyr. De næste 10 år bliver spillet fintunet, justeret og nærmest bygget op fra bunden og nu er det udkommet på PlayStation 4 under navnet Neversong.Spillet er et 2D platform-eventyr, der fortæller historien om Peet, en ung og forældreløs dreng. Hans liv forandres efter han møder den karismatisk pige Wren, som blandt andet lærer ham at spille klaver. De to er uadskillelige indtil en dag, hvor de forvilder sig ind på et sindssygehospital og Wren bliver kidnappet af en mystisk skikkelse med et blegt ansigt. Hændelsen traumatiserer Peet, som går i koma.

Spillet udspiller sig i Peets koma, hvor børnene har overtaget hans hjemby Redwind Village og byens voksne er enten fanget eller render rundt i byen, forvandlet til monstre. Gameplayet er en blanding af eventyr og platform, hvor man som Peet skal finde ud af hvad der er sket med Wren, løse puzzles og hjælpe byens andre børn, som man støder på undervejs.Ved at rende rundt i byen eller ved at besejre byens voksne, der nu, som nævnt, er blevet til monstre, lærer Peet forskellige noder til sange, som kan spilles på Wrens piano. Ved at spille disse sange, låses der op for diverse opgraderinger, som for eksempel et baseballbat, som er ganske nyttigt i kampen mod de forskellige fjender.

Sværhedsgraden er ikke specielt høj, hverken i kampene eller i de forskellige puzzles. Gameplayet fungerer ganske fint og det er tilgængeligt for de fleste, som vil sidde og hygge sig med et lille platform-eventyr. Spillet er mere eller mindre resultatet af en enkelt mands arbejde og det kan man godt mærke ind imellem. Styringen er lidt kluntet og man kommer for eksempel ofte til at rende ind i en fjende ved en fejl og det er pænt frustrerende.Neversongs styrke er helt klart, at det er et let tilgængeligt platform-eventyr samt den fine stemning og unikke spilverden, som det hele foregår i. Det ligner noget fra en gammel eventyrbog og alligevel har grafikken en moderne stil. En sjov blanding, som dog fungerer.

Neversong kan gennemføres på 3-4 timer og det er lidt til den korte side. Det er et fint lille platform-eventyr, der ikke prøver på mere end det kan bære og det er let tilgængeligt. Den visuelle stil er flot, men nok også lidt en deal breaker for nogen, da det er lidt specielt at se på.Neversong fangede mig aldrig helt. Jeg kan godt værdsætte den unikke visuelle stil, men selv om det er anderledes at se på, så ved jeg ikke om det er en stil jeg er specielt vild med. Gameplayet fungerer fint og nogle af de forskellige puzzles er snedige nok, men det er stadig ikke et spil, man vil huske tilbage på måneder fra nu.

Neversong kan købes på PlayStation Store for 109 kr. og det den pris, er det nok et besøg værd, hvis man er til platform eventyr.
+ Let tilgængeligt, god og unik spilverden, gode puzzles
Styringen er underlig upræcis, ret kort
Gameplay:6.5
Grafik:7.5
Online:-
Holdbarhed:5.5
Overall 6.5
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne anmeldelse..
Køb spillet - og støt PSlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.