Observer: System Redux

Anmeldt af: Palle Havshøi-Jensen - 21. november 2020 - kl. 07:56
Del denne artikel:
0 1

Observer: System Redux er en opdatering af Observer fra 2017 og er nok en af de mere overraskende lanceringsspil til PlayStation 5. Det er nemlig en noget speciel oplevelse - læs anmeldelsen her.

Observer kommer fra polske Bloober Team, som er eksperter i seriøst skræmmende spil. Nu er de tilbage, denne gang med en opdatering af deres cyberpunk-triller Observer, med legendariske Rutger Hauer i hovedrollen som detektiven Daniel Lazarski.Historien udspiller i Krakow i år 2084, hvor den såkaldte Nanophage, en slags digital epidemi, har kostet tusindvis af mennesker livet. Mange af de mennesker, som har overlevet Nanophagen er blevet dræbt i den efterfølgende krig og de få som stadig er levende, har vendt sig mod stofferne, neurale implantater og VR for at slippe fra den grusomme virkelighed.

Man tager rollen som Daniel Lazarski, som er en augmenteret detektiv, altså et menneske som via diverse implantater, besidder forskellige unikke egenskaber. Han har blandt andet evnen til at hacke sig ind i andre menneskers implantater og via AR (Augmentet Reality) at bevæge sig rundt i deres tanker, deres frygt og deres minder - og via den vej, finde frem til sandheden. Disse rejser ind i andre menneskers hjerner resulterer i nogle særdeles syrede, skræmmende og fede drømmesekvenser.Desuden har Lazarski forskellige typer af syn, for eksempel Electromagnetic Vision hvor han kan scanne gerningssteder efter elektroniske enheder som tablets, servere og telefoner og han kan scanne efter biologiske spor med hans Bio Vision.

Observer foregår for det meste i det samme boligkompleks, som er i lockdown på grund af en ukendt hændelse. Derfor går man for det meste rundt i gangene og nogle af lejlighederne og snakker med beboerne, som gemme sig bag deres låste døre. Snakken med dem foregår gennem deres dørtelefoner og man skal så afhøre dem for at få en idé om, hvad der er foregået i huset, for der er noget helt galt der. Der skal også løses forskellige puzzles, hvilket jo i bund og grund er ganske fint, men desværre kan nogle af dem være ret ulogiske og dermed svære og det er frustrerende at sidde fast i en puzzle, som ganske enkelt ikke giver mening.

Stemningen i Observer er spillets helt store styrke. Grafikken er meget gennemført og man føler virkelig, at man befinder sig i en mørk og trøstesløs verden, hvor teknologien ganske enkelt har taget over og menneskene er reduceret til statister. Der bliver hele tiden leget med specielle visuelle effekter og billedet bliver ofte forvrænget og jo tættere man kommer mod slutningen af spillet, bliver det mere og mere mærkeligt. Der bliver også leget med tiden og nogle gange kan man være godt i tvivl om, hvad det egentlig er der sker - noget som Bloober Team også havde stor succes med i deres Layers of Fear spil.Ingen god stemning, uden en god lydside. Rutger Hauer er den helt store stjerne her og hans stemme passer perfekt ind i universet. Hans stemmeskuespil er ganske enkelt fremragende og kombineret med syrede lydeffekter og den mørke grafiske stil, får spillet den her helt unikke cyberpunk stemning.

Denne PlayStation 5 version har naturligvis fået opdateret den visuelle side med højere opløsning, ray tracing og overflader i højere kvalitet. Der ud over er hacking delen ændret lidt, der er inkluderet tre nye side-missioner og DualSense controllerens unikke features bliver brugt, dog i begrænset omfang.

Man skulle tro at den nye kraftigere hardware ville forbedre spillets performance i forhold til originalen, hvor det hele var noget hakkende. Det er desværre ikke helt tilfældet i PS5 versionen, hvor grafikken kan hakke ret kraftigt ind imellem - det lader ganske enkelt til, at udviklerne ikke har optimeret spillet tilstrækkeligt.Observer: System Redux er en ret speciel oplevelse. Historien er meget gennemført og det er svært ikke at leve sig ind i den unikke cyberpunk verden i selskab med Rutger Hauers stemme. Den visuelle side er rent æstetisk helt fantastisk og lydsiden er fremragende - desværre halter den tekniske del en smule og det kan ødelægge lidt af oplevelsen ved spillet.

Hvis du er stor fan af film som Blade Runner og andre cyberpunk fortællinger, så skulle du tage et kig på Observer: System Redux. Det er ikke noget actionspil og man bevæger sig en del rundt de samme steder, men det er en meget speciel oplevelse, hvor man til tider kan blive helt i tvivl om, hvad det egentlig er man sidder og ser på.

Observer: System Redux kan købes nu til PlayStation 5 til 219 kr.
+ Rigtig god stemning, god historie, unik visuel side, skræmmende implantat-sekvenser
Til tider ulogiske puzzles, tekniske problemer med hakkende grafik
Gameplay:7.5
Grafik:8.0
Online:-
Holdbarhed:7.0
Overall 7.5
Log ind og stem
1
Der er 1 bruger som med til at gøre PSlife et bedre sted, ved at vurdere vores indhold.
Køb spillet - og støt PSlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.