Omensight

Anmeldt af: Palle Havshøi-Jensen - 19. maj 2018 - kl. 08:01
Del denne artikel:
0 2

Omensight er et ganske interessant action-eventyr, som for mig er året positive overraskelse indtil videre. Læs anmeldelsen her.

Omensight er for mig 2018’s største positive overraskelse indtil videre. Spillet kommer fra den lille udvikler Spearhead Games og det er en kombination af flere genrer, men det kan bedst betegnes som et action-eventyr med lette platform- og rollespils-elementer - tilsat en smule tidsrejse.I Omensight spiller man The Harbinger, en mystisk kriger, som er blevet hidkaldt af omstændighederne. Verdenen Urralia er blevet delt på grund af en årelang krig mellem Rodentia og Pygaria og den eneste som var i stand til at få sat en stopper for krigen, er blevet myrdet. Hendes død sætter en lavine af hændelser i gang og ultimativt bliver verdenen ødelagt af en ond gud.

Ens opgave som The Harbinger er at opklare mordet ved at gennemleve Urralias sidste dag igen og igen, set fra fire forskellige personers synsvinkel. De fire personer har måske/måske ikke noget med mordet at gøre - det er det man forsøge at finde ud af. Hver dag starter ved Livets Træ, hvor man også kan opgradere ens evner og ens våben og man kan gennemse de spor, man har indsamlet i ens efterforskning.Ved Livets Træ vælger man hvilke af de fire mistænktes dag man vil genopleve - og der er lidt Groundhog Day over Oversight, da man gennemlever den samme dag igen og igen - og her begynder advarselslamperne at blinke; det lyder som noget der kunne blive noget ensformig. Det er det til dels også, da man kommer igennem de samme områder, ofte med den samme figur som man tidligere har gennemført dagen med - men efterhånden som man får nye egenskaber og nye evner til at låse forskellige låse op, bliver nye områder tilgængelige og spillet udvider sig.

Undervejs skal man indsamle spor, så man kan opklare mordet og i sidste ende, gerne redde verden. Måden man indsamler spor på er lidt underlig, da det ikke er sådan at man udspørger folk eller direkte finder spor på udåden, men man indsamler informationer, som i løbet af en level bliver gjort tilgængelige for en. Det kan være en samtale man overhører eller den figur man har valgt at følge, der fortæller en noget man ikke vidste og som kan bruges i efterforskningen. Disse fragmenter af sandheden bliver samlet og gemt i en stor glaskugle og her begynder der sig at tegne sig et billede af den skyldige.På trods af den lidt sære måde at indsamle informationer, blev jeg holdt fanget af spillet fra start til slut. I starten har man ingen anelse om hvad man foretager sig, men efterhånden som der begynder at tegne sig et billede, begynder det hele også at give mere og mere mening. Man skal dog holde tungen lige i munden, da historien er en smule indviklet og tager sig nogle seriøse twists undervejs - alt efter hvordan man får opklaret mysteriet.

Omensight er bygget op omkring et fint kampsystem, som dog ikke er specielt dybt, men det virkede heller aldrig mangelfuldt eller ensformigt. Man kæmper typisk mod større grupper af fjender og det kan blive ret hektisk - står man stille, så får man på munden, så det gælder om at holde sig i bevægelse, angribe og hoppe hele tiden. Undervejs kan man ved Livets Træ opgradere ens energi og få nye kamp-egenskaber, men der er ikke tale om et kompliceret evnetræ, men blot nogle simple egenskaber, som kan opgraderes og som man gradvist får adgang til. Det fungerer rigtigt fint.Omensights grafiske stil er virkelig smuk. Omgivelserne er storslåede og farverige og de samme omgivelser ser meget forskellige ud, alt efter om man oplever dem om morgenen, om dagen eller om aftenen på den skæbnesvanger dag. Det er også med til, at gøre gentagelserne lidt mere varieret og spiselige. Spillet gør brug af en fast placeret kamera og det fungerer faktisk fint - det er meget sjældent, at man får lyst til at justere på det - hvilket jo ikke er muligt. Jeg var ikke vild med karakterdesignet, som jeg synes stak lidt af fra resten af den grafiske side, men det fungerer. Soundtracket er lige så smukt og stemningsfuldt som den grafiske side og passer derfor perfekt ind i spillet. Grafikken og lydsiden forkæler virkelig spilleren her.

Jeg lagde ud med at sige, at Omensight er 2018’s positive overraskelse indtil videre. Det betyder ikke, at det er årets bedste spil, men altså den største positive overraskelse. Det hænger naturligvis også sammen med forventninger og dem havde jeg ikke så mange af til Omensight, men straks da jeg begyndt at spille, kunne jeg mærke at der var noget specielt her.Spearhead Games har taget en række forskellige genrer og smidt dem alle ned i gryden og resultatet er Omensight, som er smukt, det lyder fremragende og det spiller også godt. Der kan dog sikkert blive lidt for meget gentagelse af de samme baner for nogen, men det er ikke bare en tarvelig måde at forlænge et spils levetid på - det giver rent faktisk mening her.

Omensight er et rigtigt fint spil og til en pris på under 180 kr. (143 kr. her i den første uge efter release), får det min anbefaling med på vejen, så hvis du er til et let tilgængeligt action-rollespil med et twist, skulle du helt sikkert tage et kig på Omensight.
+ Smuk grafik, glimrende lydside, velfungerende gameplay, sjovt kampsystem
Kan måske blive lidt for meget gentagelse for nogen, skævt karakterdesign
Gameplay:8.0
Grafik:8.0
Online:-
Holdbarhed:7.5
Overall 8.0
Log ind og stem
2
Der er 2 brugere som med til at gøre PSlife et bedre sted, ved at vurdere vores indhold.
Køb spillet - og støt PSlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.