PlayStation All-Stars Battle Royale

Anmeldt af: Hoder Jensen - 26. november 2012 - kl. 23:13
Del denne artikel:
4 0

Sony kalder alle sine helte tilbage til stalden for at blande sig i brawl genren med et spil, der leverer ikoniske kampe både på PlayStation 3 og PlayStation Vita.

Lad os starte med den simple opsummering; PlayStation All-Stars Battle Royale er et ægte brawl (rå kamp) spil med masser af genkendelige figurer og baner. Battle Royale byder på 20 forskellige figurer at slås med samt en boss, som man dog ikke får lov til at styre. Da det er en PlayStation brawler, er det naturligvis figurer fra PlayStation, primært fra Sony’s egne spil, men der er også blevet plads til et par figurer fra andre udviklere, f.eks. Raiden fra Metal Gear Solid og Big Daddy fra Bioshock. Alle Sony’s egne helte er der naturligvis, så hvis man altid har drømt om at se Sackboy slås imod Nathan Drake eller Kratos imod Sly Cooper, så er PlayStation All-Stars Battle Royale det perfekte valg. PlayStation All-Stars Battle Royale er dog også tydeligvis lavet for PlayStation fans, ikke kun på grund af de mange velkendte figurer, men også ved brugen af kendte landskaber, som stammer fra de inkluderede figurers spil. Ikke nok med, at figurerne er flot udførte, så har de også deres egne unikke introer, musik og endda en kampagnedel med en lille historie, hvilket vi kommer tilbage til længere nede i anmeldelsen.
Man får et smil på læben, når man med Sackboy deler øretæver ud i flyet fra Uncharted 3, mens det er ved at styrte ned, og imens det sker udvikler banerne sig i baggrunden og laver en glidende overgang til en af spillets andre baner. Banerne i PlayStation All-Stars Battle Royale er nemlig ikke kedelige statiske baner men baner, der forandrer sig igennem kampen og indeholder farer, som man skal holde øje med, hvilket kan være lige fra angribende hydraer til kæmperobotter, der skyder missiler. De bevægende baner gør dog også det hele mere hektisk, så ud over at holde styr på sin egen figur og op til 3 modstandere, skal man altså også holde øje med banens udfordringer. Specielt på Vita kan det godt være svært at følge med, når kameraet zoomer ud, og ens figur bliver meget lille.
Battle Royale er et klassisk brawl spil, styringen er lige til, og man navigerer let rundt samt får hurtigt en fornemmelse af de forskellige figurers styrker og svagheder, da der naturligvis er stor forskel på, hvordan de 20 forskellige figurer skal bruges - både i angreb og forsvar. Hver figur har sine egne angreb alt efter hvilke kombinationer, man taster ind, og der er rig muligheder for at teste dem i spillets testbane, hvor modstanderen ikke slår igen. Man er dog ikke kun begrænset til ens kombinationer, da Battle Royale også gør brug af våben, som drysser ned fra himlen i banerne, hvilket giver en ekstra fordel til den person, der først får samlet våbnet op. Fordelen består af, at energien drysser af modstanderne, når man tæver løs på dem med et af de opsamlede våben, som spænder lige fra en bazooka til store sværd fra God of War spillene.
Nogle figurer er lettere at gå til og udfører mere effektive slagkombinationer end andre figurerer i spillet, f.eks. er Kratos meget let at lave nogle hårdtslående kombinationer med, der ikke kun gør ondt men også har en stor rækkevidde, hvor Big Daddy kræver en mere tilbageholden angrebsstil. Man skulle tro, at hårdtslående kombinationer var det vigtigste for at vinde, men der skiller Battle Royale sig ud på et kritisk punkt set i forhold til mange andre brawlers, og det er hvordan man dræber modstanderne.
I Battle Royale er det ikke nok bare at tæve løs på de andre til de ikke har mere liv, eller skubbe dem ud over kanten og ned i en bundløs afgrund, som man har set i mange andre brawl spil. Man kan kun dræbe ved brug af superangreb, der tager et liv væk fra modstanderne og giver et point til én selv. Når man rammer sin modstander, opfylder man en energibar, der kan opfyldes op til 3 gange, indtil man har det stærkeste superangreb. Man har nemlig 3 forskellige superangreb, hvor det stærkeste angreb garanterer drab på kontoen, og det svageste kræver, at man får timingen og retningen af sit angreb korrekt, før det har nogen effekt. Da ens energibar naturligvis bliver tømt, når man har brugt et superangreb, går der taktik i, om man skal vente til ens mere kraftfulde angreb eller bare skyde sin energi af, lige så snart man har mulighed for et superangreb.

Superangrebssystemet er simpelt at bruge, når man har lært det. Det giver hver figur en unik stil, men det kræver også, at man finder en figur, hvor man kan finde ud af styre dens superangreb, da de er så altafgørende for sejr. Det betyder, at folk, der aldrig har spillet Battle Royale før og ikke kender de forskellige superangreb, vil have det svært i starten.
Netop læren af de forskellige figurer kan man naturligvis gøre ved at spille en masse online kampe, men det mere oplagte valg er at bruge spillets kampagnedel, der har en kampagne for hver figur. Det er naturligvis ikke en lang kampagne for hver figur, og det er det samme antal baner man skal igennem, dog er det forskellige figurer man slås imod, og banerne varierer også. Hver figur har sin egen historie, der er krydret af en intro samt en outro, og selv om historien for de forskellige figurer ikke vinder nogle Oscars, så fik flere af dem da mig til at smile, specielt da man kender figurenes baghistorie og deres personlighed fra de rigtige spil. Kampagnedelen er tydeligvis lavet så man kan træne med de forskellige figurer og lære deres egenskaber, hvilket kampagnedelen formår helt fint. Man kan selv styre hvor svært det skal være, og højeste sværhedsgrad giver helt bestemt fin modstand.

Jo mere man spiller med en figur, jo mere stiger man i level med den figur, som låser op af ekstra ting til figuren. Man kan låse op for nye dragter, intros, outros, hån og musik. Ud over at låse op for ting til ens figurer, kan man også låse op for ting til ens PlayStation All-Stars Battle Royale profil i form af baggrunde, ikoner, titler og kreaturer, som er små figurer, der hepper på en under ens kampe.

Der hvor Battle Royale har sine styrker, er naturligvis når man spiller imod andre mennesker. Det kan gøres både lokalt og online med op til 4 spillere. Onlinedelen fungerer rigtig fint. Jeg har ikke oplevet nogle problemer med lag, og da hele spillet generelt kører meget flydende, får man en god oplevelse lige meget om man spiller online eller offline. Dog har det været med blandet held at sætte et spil op imod spillere, som er på samme niveau som en selv, så der blev tildelt tæsk i nogle få kampe.
Battle Royale er som sagt udviklet til både PlayStation 3 og PlayStation Vita, hvilket Sony udnytter på glimrende vis. Ikke nok med, at ejere af de forskellige systemer kan spille imod hinanden, ens tilpasninger af figurerne i spillet og levels for de forskellige figurer, som man har opnået, bliver gemt imellem de 2 systemer - man skal dog huske at logge ind med sin Vita på onlinedelen, før det sker. Går man ud og køber PlayStation 3 udgaven af PlayStation All-Stars Battle Royale, får man gratis Vita udgaven med, som man så kan hente fra PlayStation Netværk Vita butikken, hvilket Sony kalder Cross-buy.

PlayStation All-Stars Battle Royale er en glimrende brawler. Det er sjovt for Playstation ejere at se deres helte slås i velkendte omgivelser, og det hele foregår meget flydende og med en let styring, som de fleste kan gå til. PlayStation All-Stars Battle Royale kommer på et tidspunkt, hvor vi nærmer os afslutningen af PlayStation 3’s levetid, så selv om spillet også understøtter den nye PlayStation Vita, virker timingen fra Sony som et godt tidspunkt, hvor PlayStation fans kan nyde de mange glimrende spil, vi har fået til konsollerne.
PlayStation All-Stars Battle Royale kan anbefales til alle, som er fans af PlayStation platformen og bare holder en lille smule af kampspil, og det kan naturligvis anbefales til alle fans af brawl spil, fordi det er et bundsolidt brawl spil, der overrasker positivt på mange fronter. Er man fan af både PlayStation og brawl spil, ja så er det naturligvis et ”must-have”.
+ Solidt brawl gameplay, flot udført med imponerende baner, alle PlayStation heltene er der, mange ting at låse op.
Kan blive for hektisk på Vita’en, man skal kende de forskellige superangreb, ikke meget historie i kampagnedelen.
Gameplay:8.5
Grafik:8.5
Online:8.5
Holdbarhed:8.0
Overall 8.5
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne anmeldelse..
Køb spillet - og støt PSlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.