Pro Evolution Soccer 3

Anmeldt af: - 29. januar 2004 - kl. 14:31
Del denne artikel:
0 0

Det nærmeste man kommer virkeligheden, uden af få blå mærker

Det nærmeste man kommer virkeligheden, uden af få blå mærker

Pro Evolution Soccer 3 (PES3) lå i min postkasse, og glad blev jeg. Denne gang var det nær min fødselsdag og min kæreste havde givet op - hun gav mig 1 stk. uspecificeret Playstation2-spil! Hvilket blev PSE3. Hun var simpelthen bange for at give mig et spil jeg vidste på forhånd var noget skidt. Og det kan da også være svært for ikke-fagfolk at se om et spil er godt eller dårligt, omslaget til spillet skal man ihvertfald ikke gå efter!

Stolt og foran min kæreste satte jeg spille i, nu skulle jeg imponere hende ved at spille Danmark mod Frankrig på niveau 3 i min første kamp. Jeg har spillet meget PES1 og PES2 dog aldrig kunne slå andre hold på det sværeste niveau, niveau 5. Men på niveau 3 kunne jeg slå alle hold. Det blev en ren nedslagtning, 5-0 til Frankrig! Angstens sved piblede frem - hvad var der galt med PES3? Havde jeg taget fejl af PES3? Havde de lavet et lortespil? Men der var intet galt med PES3, det var bare meget mere flydende og mere realistisk end nogensinde! Hvilken betyder at sværhedsgraden efter min mening har fået en tak opad.

I forhold til PES2 er der ikke de store ændringer i gameplay, der er kommet en ekstra division i Master League, ellers er det de samme turneringer og de samme licenser til spillernavne og hold som PES2 havde, dVS. landshold og landsholdsspillere. Den store forskel i spillet er faktisk i selve fodboldspillet man ser i kampene. Flere spiller-"moves" som f.eks. Zidanes driblinger eller Beckhams måde at sparke frispark på. I det hele taget den måde spillerne bevæger sig på. Det hele føles bare mere realistisk. En del fejl er rettet, men der er dog stadigvæk et par små fejl tilbage. Generelt set er spillet blevet mere realistisk og flydende, så meget så det tager lidt tid når man går fra PES2 til PES3 før man igen føler sig ovenpå og kørende.

Sammenligning mellem PES3 og Fifa 2004, ja det er jeg jo reelt set ikke objektiv nok til at gøre. Jeg er en PES-fan helt og holdent... Meeeen det afholder mig naturligvis ikke fra at gøre det... Jeg har dog kun prøvet FiFa 2004-demoen. Jeg synes stadigvæk at PES3 er et lille skridt foran konkurrenten, nemlig på det punkt der hedder realistisk fodboldspil. Ikke på kommentator-lyd og licenser til alle de rigtige hold og spillernavne. Men når alt kommer til alt, kommer det jo an på spillet på banen!

Multiplayer-delen af PES3 er uandret fra de tidligere spil, men for dem der endnu ikke har prøvet et af PES-spillene, er det som i så mange andre spil her hvor spillet er bedst! At spille mod vennerne er jo altid det sjoveste. Ved hjælp af 2 Multitaps kan man spille op til 8 spillere af gangen på een PS2, det giver i de fleste hjem jo nok visse pladsproblemer. Men 4 spillere af gangen, 2 på hvert hold er ganske underholdende. Man kan jo også vælge at spille 2 personer på samme hold mod computeren, dette kan også sagtens anbefales. PES3 understøtte ikke online-spil, men mon ikke det kommer i næste version? Det er ihvertfald den mest sandsynlige udvikling, nu da Fifa 2004 kan det!!

Som allerede sagt, de store ændringer i PES3 er i hvordan fodboldkampen på banen føles. PES2 var et fantastisk fedt spil, så det er vel også svært at gøre det store ved det! Så "if it ain´t broken - don´t fix it!", passer fint til her. Som i de tidligere spil er de negative sider: kommentatorlyden, licenseringen af hold og spillere. Det har jo sådan set også været de samme problemer lige siden PES1. Men hvor meget betyder det så? Ja, for mig personligt: INGENTING!!!. Jeg lever mig fuldstændigt ind i spillet, om det så er med FCK-trøjer eller bare en hvid trøje, og om Ebbe sand ligner sig selv når han på min skærm er en lille tændstiksmand, for at jeg kan se så meget af banen af gangen som muligt. PES3 føles og ligner en fodboldkamp - det er det vigtigste for mig!

Det der med at man ikke får blå mærker af PES3 er ikke helt sandt... Når jeg spiller sker det ind i mellem det, at jeg sparker efter bolden med foden og nogen gange rammer sofabordet, til stor morskab for min omgangskreds!
Gameplay:10
Grafik:8.0
Online:
Holdbarhed:10
Overall 9.0
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne anmeldelse..
Køb spillet - og støt PSlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.