Ratchet & Clank

Anmeldt af: Palle Havshøi-Jensen - 26. april 2016 - kl. 21:10
Del denne artikel:
6 1

Insomniac Games genopliver spillet som startede det hele. Det originale Ratchet & Clank har fået en grundig makeover – men det her er ikke en sædvanlig trist HD opdatering.

Har du haft en Playstation i nogle år, så kender du sikkert til makkerparret Ratchet og Clank. I forbindelse med premieren på spillefilmen, som er lige på trapperne i USA, har skaberne af serien, Insomniac Games gentænkt det originale Ratchet & Clank fra 2002 og for første gang udkommer den dynamiske duo nu på Playstation 4.Spillet er ikke en typisk HD opdatering af et gammelt spil, men en helt ny version baseret på det gamle spil. I forhold til Playstation 2 versionen er blevet tilføjet nye elementer til historien, nye planeter vores helte kan besøge, nye bosskampe, nye sektioner til Clank og omkring en times nye mellemsekvenser, hvor af mange af dem er taget fra den kommende film. Desuden er gameplayet blevet optimeret til 2016 standarder.

Ratchet & Clank serien har altid bestået af en række underholdende action-platformspil, hvor der har været stor fokus på en række opfindsomme våben og en god portion humor. Det ændres der ikke på i det her nye spil, hvor man igen tager rollen som både Ratchet og hans lille robotfølgesvend Clank, når de to helte udforsker galaksen for at redde den fra den onde Chairman Drek.Ratchet er som altid udstyret med en række særdeles opfindsomme og morsomme våben. Foruden er udvalg af flammekastere, maskingeværer og shutguns, er der også en række direkte morsomme og vanvittige våben. Her kan vi nævne den nye Pixelizer, som er et våben fra en simplere tid, hvor opløsningen ikke var så stor og den laver derfor alle fjender om til pixeleret udgaver af dem selv, akkompagneret af ægte 8 bit lydeffekter. Et andet underholdende våben er Groovitron, som sender en diskokugle af sted mod fjenderne, der får dem til at danse, så man kan dræbe dem med et andet våben i mellemtiden. Man kan også sende den evigt gnavne lille robot Mr. Zurkon efter fjenderne, som han angriber med hans lille laser mens han fornærmer dem på det groveste. Fælles for alle våbnene er, at de alle er tilsat en god portion humor og galskab og de kan alle opgraderes til endnu mere tossede udgaver i løbet af spillet.

Man kan også spille med den lille robot Clank. Hans sektioner i spillet er ikke våbenbaseret, men er nogle små puzzle-sektioner, hvor Clank skal bruge sine evner til at manipulere med andre små robotter, som kan åbne døre for ham eller bygge små broer, så han kan bevæge sig fra den ene platform til den anden. Disse dele af spillet er ikke de bedste, men dog god afveksling fra banerne med Ratchet, som er anderledes actionpræget.Alt i alt fungerer Ratchet & Clank rigtigt godt og selv om det er baseret på et 14 år gammelt spil, føles det ikke gammelt eller slidt, selv om man godt kan mærke at rygraden er et lidt ældre spil. Det kan ses på kameraet, som ikke altid kan følge med i hvad der sker, mens styringen er præcis og god. Der er masser af action på drengen og humoren fungerer godt og som altid i de her spil, er de gakkede våben spillets store stjerner og det bliver aldrig kedeligt at se fjenderne lave de forbudte trin når man smider en Groovitron granat i retning af dem.

Grafisk er det nye Ratchet & Clank ikke mindre end en perle. Farverne er skarpe, lyseffekterne smukke, animationerne er flydende og flotte og hele det grafiske design emmer af kvalitet. Insomniac brillere virkelig med deres tekniske kunnen her, for Ratchet & Clank er i skrivende stund måske et af de allerflotteste spil til Playstation 4.Lydsiden er ligeledes god. Specielt den evigt smarte Captain Qwark er underholdende at høre på, men også Clanks let metalliske og kloge stemme er god. Lydeffekterne fra våbnene er fine, ikke mindst 8 bit lydene fra Pixelizeren er sjove og gode. Endelig er der soundtracket, som fungerer fint og passer godt til spillet.

Ratchet & Clank til Playstation 4 er, som sagt i begyndelsen af anmeldelsen, baseret på originalen fra 2002, men kraftigt forbedret på en række områder. Man kan ind imellem godt fornemme, at det er et lidt ældre spil og det betyder, at det ikke sætter nye standarder for denne type af spil, men når det er sagt, så har Insomniac skabt et virkeligt solidt action-platformspil, som alle Playstation-spillere, nye som gamle, burde kaste sig over. Det er særdeles underholdende og når prissedlen så kun viser 279 kr., så er det svært at finde på undskyldninger for ikke at købe denne klassiker i nye klæder. Vi kan kun håbe, at denne genoplivning af den elskede serie, vil være starten på noget nyt for Ratchet & Clank på Playstation 4.
+ Fantastisk flot grafik, sjove og opfindsomme våben, masser af god humor
Kameraet kan drille lidt ind imellem, Clank sekvenserne kan være lidt tamme
Gameplay:8.5
Grafik:9.0
Online:-
Holdbarhed:8.0
Overall 8.5
Log ind og stem
1
Der er 1 bruger som med til at gøre PSlife et bedre sted, ved at vurdere vores indhold.
Køb spillet - og støt PSlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.