Rebel Galaxy Outlaw

Anmeldt af: Palle Havshøi-Jensen - 6. oktober 2020 - kl. 15:56
Del denne artikel:
1 2

Har du en lille rumbandit gemt i maven, så kunne Rebel Galaxy Outlaw måske være noget for dig. Læs anmeldelsen her.

Rebel Galaxy Outlaw er en forløber til Rebel Galaxy fra 2015 og er et godt gammeldags rumeventyr. Man tager rollen som Juno Markev, en erfaren rum-rebel, som er på jagt efter, blandt andet, hendes mands morder.Inden man starter spillet, bør man tage den korte træningsdel, hvor man lærer at flyve rumskibene, for der er et par snedige tricks gemt her og der. Det har altid irriteret mig, at man i disse rumspil hurtigt kan miste orienteringen og man bruger det meste af tiden på at jagte pile i udkanten af ens skærm for at få fjenden på sigtekornet.

Det løser Rebel Galaxy Outlaw på en ganske simpel måde: Autopursuit. Når man nærmer sig en fjende, kan man, blot ved at trykke på en knap, placere sig automatisk bag fjendens fly og følge med det rundt hvor det end flyver hen. Det kan måske lyde lidt som snyd og det ville det nok også være, hvis man brugte det hele tiden, men det er jo helt op til en selv hvor meget man vil spolere med denne funktion, men den er rar at have og kan sammenlignes med en spole-tilbage funktion i racerspil. Den er også helt valgfri og det er helt op til en selv hvor meget man vil bruge den.Rebel Galaxy Outlaw udspiller sig i en farlig verden. Rummet er fyldt med pirater, som gerne vil hjælpe en af med de varer man har i lasten og rumpolitiet kan man også let få på nakken. Det er ikke gratis at leve som rum-rebel, specielt fordi man fra starten af har mistet ens fly, så Juno må tjene penge ved at flyve rundt i et lånt fly og bringe varer rundt mellem planeterne eller påtage sig andre typer af missioner. Mellem missionerne besøger hun skumle barer rundt omkring i søgen efter folk som ved noget og som kan hjælpe hende.

Der er flere måder at tjene penge på i Rebel Galaxy Outlaw; man kan altså påtage sig transport-missioner hvor man tjener penge når varen leveres og man kan købe varer for egne penge og handle med dem på andre planeter og forhåbentlig tjene lidt på dem. Der findes også et sortbørsmarked, hvor man kan sælge ulovlige varer for et større beløb, men man skal passe på man ikke bliver taget med disse varer ombord på ens rumskib, for så er man i problemer.Vil man have et afbræk fra rummet, kan man også tjene lidt småpenge ved at spille forskellige spil rundt omkring på barerne. Der er pool, arkademaskiner (dem vinder man dog ikke penge på), spilleautomater, en slags poker med terninger og andre ting. De penge man tjener enten ved at vinde i poker eller ved at sælge varer på det sorte marked, skal bruges til at reparere og opgradere ens gamle rumskib, købe ny og bedre våben så man kan klare sig bedre mod de grådige rumpirater eller måske endda købe et nyt rumskib for.

Historien er ikke specielt interessant og hovedpersonen Juno er meget svær at holde af. Hun er ikke en person man umiddelbart kan finde sympati for og virker i bund og grund om et lidt træls menneske, så det er ikke den bedste hovedperson vi har set i et spil.Rebel Galaxy Outlaw er skabt af et mindre team og det kan godt ses en smule nogen steder. Menuerne er lidt klodsede og animationerne lidt stive, men ellers ser det fint ud, specielt når man flyver rundt og smadrer andre rumskibe - det ser ganske overbevisende ud. Lydsiden er fin og som man kunne forvente, mens soundtracket, der er fordelt over syv forskellige radiostationer, er glimrende og består af mere end 250 numre fra forskellige mere eller mindre kendte kunstnere.

Rebel Galaxy Outlaw er et ganske fint lille rum-eventyr, hvor der er masser at give sig til. Når man først lige finder ud af hvordan det hele fungerer, er det sjovt at begynde at tjene penge, forsvare sig mod banditter i rummet mens man transportere varer rundt og snakker med forskellige personer, som måske ved noget om en mands morder. Rumkampene fungerer godt og den smarte Autopursuit funktion fjerner en del af den normale frustration og gør kampene mere hektiske og actionfyldte.Det er ikke rumspil vi ser flest af på PlayStation 4 og nu lander der to næsten lige oven i hinanden: Rebel Galaxy Outlaw og Star Wars: Squadrons. Rebel Galaxy Outlaw er dog mere en rum-simulator med blandt andet et handelssystem og et sortbørsmarked end Star Wars: Squadrons, der udelukkende fokusere på rumkampe. Der er masser af indhold at kaste sig over her, med både en god portion missioner, sidemissioner og aktiviteter, så har man en lille rumpilot gemt et sted i maven, er der mange fine timer gemt her.

Rebel Galaxy Outlaw kan købes på PlayStation Store for 219 kr., hvilket er en absolut fair pris for et spil af denne størrelse.
+ Gode rumkampe, meget indhold, mange måder at tjene penge på, Autopursuit funktionen
En lidt ligegyldig historie, Juno er ikke en god hovedperson
Gameplay:7.5
Grafik:7.5
Online:-
Holdbarhed:8.5
Overall 7.5
Log ind og stem
2
Der er 2 brugere som med til at gøre PSlife et bedre sted, ved at vurdere vores indhold.
Køb spillet - og støt PSlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.