Red Ninja : End Of Honour

Anmeldt af: - 9. maj 2005 - kl. 20:14
Del denne artikel:
0 0

Kurenai har nu kun èt mål - at hævne sin faders død ved hjælp af diverse ninja færdigheder. Ved hjælp af den snor, der næsten slog hende ihjel, Tetsugen, kan jagten nu begynde.

Normalt plejer det at være mændene, der er de seje krigere, der lusker rundt om natten kun iført sort tøj med baglommen fuld af kastestjerne og et lille samuraisværd, men med Vivendi`s kommende konsoltitel kommer du i de højhælede sko i form af den forældreløse pige Kurenai. Tag ikke fejl af den kvindelige skikkelse, hun er lige så farlig og dødbringende, som alle andre ninjaer og mere til.

Gameplay
Det hele finder sted i 1500-tallets Japan, hvor de to rivaler Lord Nobunaga Oda og Lord Shingen Takeda har kæmpet en langvarig kamp og er kommet til et pusterum i deres stridigheder.

Der er dog den lille detalje, at i Takada`s klan har den lokale våbensmed, Ryo, lavet et nyt våben, der vil udrydde den rivaliserende klan så let som ingenting. Til jer der ikke kan vente, kan vi afsløre, at det er noget, der minder om et maskingevær.
Red Ninja: End of honour

Inden Ryo rigtig kan få testet den nye opfindelse, bliver han og hans datter Kurenai overfaldet af ninjaer, der dræber Ryo og stjæler det utestede våben. Kurenai nåede ikke at flygte. Hun blev fanget med en snor og med den hængt op i et træ kun efterladt for at dø. Kurenai bliver fundet af ”over” ninjaen i Takeda klanen ved navn Chiyome, der træner hende i ninjaens kunst.

Du har to muligheder ved begyndelsen af spillet, enten er du den hardcore gamer, der bare kaster sig ud i det med oprejst pande i håb om, at rutinen fra andre ninjaspil som Tenchu; wrath of heaven vil komme dig til gode, eller du kan gøre dig som en rigtig ninja og lære, hvordan man skal bevæge sig i tutorial mode. Undertegnede valgte den sikre udgave og fik alle de fede moves at se i tutorial mode.

Hele spillet går ud på, at du skal hævne din faders død og stort set gøre en ende på alt og alle, der kommer din vej. Der er to måder, du kan gøre det på. Enten stormer du som en gal frem og vel hjælp af din Tetsugen nærmest beamer dig igennem de forskellige baner, eller du kan leve dig lidt ind i spillet og dræbe med stil - der går pludselig sport i at hænge folk og klippe deres hoved eller ben af.

Red Ninja : End Of Honour minder meget om andre ninjaspil hvad angår gameplay. Har man eksempelvis spillet Tenchu; wrath of heaven, kan man stort set spille Red Ninja. Styremåden er meget simpel ved brug af højre og venstre analog til henholdsvis Kurenai og kameraet. Ellers er det bare frem over steppene, hele tiden sørge for ikke at blive opdaget af fjenderne og helst få dem aflivet lydløst. En ting, der dog hurtigt bliver irriterende, er kameravinklen, der snurre rundt som en tivoliforlystelse, og så er det lige meget, om du bare hopper lidt rundt, eller du er i den vilde kamp.

Red Ninja: End of honour

Dit våbenarsenal er lidt begrænset, men okay som ninja har man vel kun brug for et sværd(?) Du har dit smørebrødssværd af en kniv og så endelige det fedeste våben, nemlig Tetsugen. Sværdet siger næsten sig selv, hvordan man slå folk ihjel. Enten kan man snige sig ind på dem lydløst, gå i nærkamp mand til kvinde, ved brug af den dræbende snor kan man på lidt længere afstande fange fjenderne eller man kan vælge at klippe fjenden over på midten.

Du kan dog også gøre det lidt sjovere ved at få snoren omkring deres hoveder eller ben, og så kan du vælge at hænge dem eller fjerne hovedet fra kroppen. Igen, alle de angreb kan gøres fra så lang afstand, at fjenderne ikke kan nå at angribe dig. Det viser sig, at den eneste udfordring, der kommer, er nogle af bosserne, der kommer ved slutningen på hver bane.

Af andre våben er der også et pusterør, røgbombe, kasteknive og dynamitlignende ting. Du vil hurtigt finde dit favoritvåben, men en meget fed detalje er, at når du har gennemført en bane, stiger dine våben i levels, så jo mere du har brugt dit sværd jo mere stiger den. Det vil så give dig flere drabelig moves, så det kan godt betale sig at veksle imellem sit ninja legetøj.

Der hvor Red Ninja skiller sig ud er, at du kan forføre nogle af fjenderne. Ved af gemme sig bag et hjørne kan du diskret gå frem og spille den uskyldige lille pige, der ikke kan finde vej. Så er det bare det, om han hopper på den eller råber efter hjælp. En meget sjov feature, men er det først mislykkes de første to gange, går man hurtigt væk fra det og vælger en hurtig eksekvering af fjenden.

Grafik
Grafikken er på den gode side og helt klart et af lyspunkterne i Red Ninja. Der er mange små animerede filmklip, der ikke alene kun er en fryd for øjet, men også er med til at kæde hele historien sammen. Da næsten hele spillet også forgår i lidt dystre omgivelser, er de små detaljer som skygger fra små lys også at finde og igen med til at give spillet mere liv.

Der er ikke så meget loade tid, og når man tænker på det grafisk høje niveau, er det helt klart med til at gøre spiloplevelsen endnu bedre. Måske lidt mere varieret blodsprøjt, når man først folder sig ud på de onde fjender eller måske lidt mere detaljerede omgivelser ville have givet Red Ninja et hak i den rigtige retning.

Lyd
På lydsiden i Red Ninja: End Of Honour er der ikke så meget at skrive hjem om. Baggrundsmusikken rammer meget godt plet med at lyde som noget, der er taget ud af The Last Samurai. Meget nostalgisk og stille og roligt. Hvad angår stemmer og andre små lydgodter, så skal det fremhæves, at i de små filmklip passer stemmerne godt ind, og i selve spillet er stemmerne meget realistiske, når man eksempelvis skal forføre eller man larmer for meget og bliver opdaget. Men som i så mange andre spil er der ikke den store variation, så igen er det noget, man hurtigt bliver træt af og vælger at overhøre.

Red Ninja: End of honourHoldbarhed
Red Ninja: End Of Honour er udelukkende kun et singleplayer spil. Er man typen, der bare er helt vild med at snige sig rundt, er der tre sværhedsgrader at vælge imellem. Let, normal og hård. Banerne er de samme, fjenderne er bare lidt sværere at få nedlagt.

Det kommer også an på, om du er til at udforske banerne og leve dig lidt ind i spillet, eller du bare vil have banerne overstået hurtigst muligt, for så er der ikke mange timer at hente i Red Ninja: End Of Honour. Man får hurtigt styremåden ind på livet, og vælger man tutorial mode, er man godt rustet til at hævne sin far i løbet af en håndfuld timer.

Overall
Ninja spil er et hårdt prøvet folkefærd. Med en blanding af stealth og action er Red Ninja: End Of Honour i hård konkurrence med mange andre titler. Dog bliver der kæmpet til sidste blodstråle, og Red Ninja ender da også med at være et okay spil, hvis man ikke ved, hvad man skal lave en regnfuld dag. Man bliver fanget af Kurenai`s moves, men efter kort tid bliver det trivielt, og så går luften lidt af ninjaen.

Har du lige fået lokket mor og far til at købe dig et spil, så overtal hellere din ven til at købe Red Ninja: End Of Honour, så du kan låne det af ham og selv købe et endnu bedre spil, for dem er der helt sikkert andre af.
Gameplay:6.0
Grafik:7.0
Online:
Holdbarhed:5.0
Overall 6.0
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne anmeldelse..
Køb spillet - og støt PSlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.