Resident Evil 2

Anmeldt af: Palle Havshøi-Jensen - 29. januar 2019 - kl. 20:12
Del denne artikel:
3 3

Capcom puster nyt liv i klassikeren Resident Evil 2 - og spillet er mere levende end nogensinde. Læs vores anmeldelse af en af de bedste remakes nogensinde.

Remakes - man kan mene hvad man vil. Man kan måske savne, at spilbranchen tænker nyt og ikke bare koger suppe på gamle spil, men det er svært ikke at anerkende, at hvis remakes bliver gjort rigtigt, så kan resultatet være ganske glimrende.Capcom har ikke ry for at stå bag de bedste genudgivelser, men med Resident Evil 2 har japanerne virkelig leveret en remaster af en sand klassiker, som kan måle sig helt med 2019’s nye udgivelser.

Resident Evil 2 ses af mange horror-fans som et af de bedste spil i genren gennem tiden, så Capcom havde nogle store sko at fylde ud, da de besluttede sig for at opdatere klassikeren til 2019 niveau.

Det nye Resident Evil 2 har den samme historie, struktur og mekanikker som klassikeren fra 1998, men det er bygget op helt fra grunden og har fået tilføjet nye områder, forskellige mekaniske opdateringer og ikke mindst en vanvittig visuel overhaling.Det sidste bemærker man med det samme man starter spillet op. Væk er det statiske kamera fra originalen til fordel for et mere moderne tredje-persons “over skulderen kamera”. De let genkendelige lokationer er genskabt i smuk, detaljeret og moderne grafik og også zombierne er blevet kraftigt opdateret og man vænner sig hurtigt til, at se stumper af kød flyve af dem, når man skyder dem i småstykker eller nærmest midtover med ens shotgun.

Lyssætningen er også ny og med HDR er det med til at skabe en meget tæt atmosfære. Resident Evil 2 er, på trods af at være en opdatering af er ældre spil, et af de flotteste til PlayStation 4.

Grundhistorien er den samme som i originalen. Spillet indeholder i virkeligheden to kampagner, da man kan spille som enten Leon Kennedy eller Claire Redfield og alt efter hvem man vælger, ændre historien sig en lille smule. Store dele af de to kampagner er ens, men alligevel kan man sagtens gennemføre spillet med for eksempel Claire, selvom man har gennemført den med Leon og omvendt.Capcom har moderniseret spillet med omhu og kun hvor det har været nødvendigt, er der smurt 2019 ud over klassikeren. For eksempel er dele af spillets grundkomponenter stadig old school og som de var i 1998; her kan jeg nævne, at man stadig har konstant for lidt plads i ens inventory, at man som altid bør gemme spillet hver gang man kommer forbi en skrivemaskine og at man nærmest ikke bliver taget i hånden - man er sig selv. Godt nok får man overordnede mål stillet op undervejs, men hvordan man når hen til dem, er op til en selv.

Det kræver en del vandren igennem de samme rum og de samme korridorer, med zombier der igen er kommet til live, selv om man tidligere har blæst hovedet af dem. Jo, Resident Evil 2 er bestemt old school på visse punkter.På den anden side har aflivningen af det statiske kamera betydet at Capcom har måtte bygge en helt ny styringen til spillet og det får Resident Evil 2 til at føles meget moderne. Det betyder, at man nu både kan gå og skyde på samme tid, nogen som ikke var muligt i originalen og både Claire og Leon er nemme at styre, men styringen at stadig tung og klaustrofobisk præcis som den skal være i et Resident Evil spil.

Den smukke nye grafik bakkes fremragende op af en meget stemningsfuld lydside, som også er blevet opdateret kraftigt. Man kan tydeligt høre gulvet knirke, zombier sukke og grynte og andre gange skrige når de får øje på en og kun har én ting i deres rådne hoved, nemlig at få deres klamme fingre i dig. Lydsiden understøtter både Surround Sound og 3D Binaural lyd, som er med til at gøre lydsiden endnu mere skræmmende.Binaural betyder ”brug begge ører” og 3D lyden skabes ved at man bruger to mikrofoner til at optage lydene og deres positioner i et 3D rum omkring spilleren og de er optaget sådan som det menneskelige øre hører dem. Det betyder at man ikke alene kan høre om zombierne er til højre eller venstre for en, men også om de er skråt foran en, eller endnu mere skræmmende, skråt bagved en. Resultatet er ganske enkelt fremragende - og meget effektfuldt.

På mange områder føles Resident Evil 2 som et nyt spil - og på andre områder føles det som den klassiker mange elsker. Visse dele af spillet er redesignet, nogle ting er byttet rundt og andre ting er præcis som de var for 20 år siden og alt dette er med til at skabe en af de bedste remakes i branchen.

Jeg ved ikke om Capcom har sat nye standarder for, hvordan remakes skal laves, for der er allerede et par fremragende remakes på markedet - og her tænker jeg naturligvis på både Crash Bandicoot N.Sane Trilogy, Spyro Reignited Trilogy og ikke mindst Shadow of the Colossus. Men Capcom har med Resident Evil 2 vist, at de bestemt har forstået hvor omhyggeligt og præcist en remake af en klassiker skal laves.Resident Evil 2 er ikke alene en fremragende remake, men også et fremragende horror-spil i sig selv. Capcom har omhyggeligt opdateret denne klassiker, så både fans som kan huske originalen og nye spillere, kan få det optimale ud af spillet.

Resident Evil 2 sælges til fuld pris, det vil sige 469 kr. på PlayStation Store og det er en smule pebret når man ser på de tre tidligere nævnte remakes, der er i samme kaliber som denne og som sælges for knap 320 kr. Du bør dog bide tænder sammen og smile mens du betaler de 469 kr. for Resident Evil 2 får hermed vores varmeste anbefalinger hvis du er til gode gamle horror-spil.
+ Velfungerende klassisk horror gameplay, stemningsfuld og flot grafik, fremragende lydside, en respektfuld remake med flere nye ting
Stadig megen backtracking der kan blive langtrukket i længden, lidt for høj pris
Gameplay:8.5
Grafik:9.0
Online:-
Holdbarhed:8.5
Overall 8.5
Log ind og stem
3
Der er 3 brugere som med til at gøre PSlife et bedre sted, ved at vurdere vores indhold.
Køb spillet - og støt PSlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.