Resident Evil: Outbreak

Anmeldt af: - 10. oktober 2004 - kl. 22:06
Del denne artikel:
0 0

Resident Evil serien har sejret, først på PlayStation One og derefter PlayStation 2. Selvom historien næsten kører i samme rille i de mange udgivelser, kaster vi os med glæde ud i et nyt eventyr, hvor

Der er et virus der er sluppet løs i Raccoon City og folk begynder at bide i hinanden og sige sjove lyde. Det viser sig, at der har været et radioaktivt udslip og regeringen har sat byen i karantæne, for at få det hele under kontrol. Sker det ikke inden længe, vil byen blive jævnet med jorden for evigt.

I stedet for at du følger den samme person hele spillet igennem, kan du ved hver af de 5 scenarier vælge otte forskellige personer, med hver deres speciale. Hver bane foregår på hver sit sted i byen, så på den måde er der ikke nogen decideret historie, der er kædet sammen med de vilde komplotter. Noget Capcom er sluppet ganske godt fra.

Gameplay
Som i de tidligere RE udgivelser er den rivende gal i Raccoon City. Du vil opleve forskellige steder i byen under det snart klassiske zombi angreb, blandt andet J’s bar, Umbrella’s forsknings center, et brændende hotel og et hospital under optøjer fra de mange uhyrer.

Inden hver bane, skal du vælge den person du vil spille. Der er i alt otte personer, at vælge imellem og hver person har hver deres unikke egenskaber.

Eksempelvis starter politibetjenten Kevin med en pistol, David, der er blikkenslager, kan reparere ting, som er gået i stykker.

Du finder hurtigt en yndling, der vil gå igen, gang på gang, i din kamp for overlevelse.
Resident Evil Outbreak screenshot

Mens du prøver at overleve mens zombierne kravler rundt over det hele, har du fået følgeskab af to af de andre personer du kan vælge imellem. Grunden til at du ikke skal kæmpe med alle, er fordi den europæiske version ikke har fået online delen med, så de to venner styres af en ikke altid logisk tænkende AI. Dine venner har tendens til pludselig at forsvinde og så dukke op når faren er overstået. Kommunikationen mellem dem og dig forgår med en håndfuld gloser du siger ved at dreje højre analogstick.

Der er ikke kun ulemper ved at have dem i hælene, dine kumpaner kan også holde ting samt samle ting op undervejs i spillet. Du har mulighed for at bytte indbyrdes og bede om ting de har samlet op, en ganske god feature, der gør, at du næsten ikke skal tænke på herbs (ja de er der stadig) og dit helbred, da de for det meste har noget du kan heale dig med.

Styringen er meget simpel og lige til at gå til, så du har en chance for at overleve, hvis du er helt ny i faget. Dog skal du lige vænne dig til, at kameraet til tider flyver rundt om en og hele tiden laver nye vinkler, det vil skabe lidt forvirring, men det er bare et spørgsmål om tilvænning.

Resident Evil Outbreak screenshot

Grafik
Man må virkelig sige, at i forhold til de andre RE titler, er Outbreak virkelig en fryd for øjet. Med dets real-time rendering af omgivelserne og med de utrolig mange detaljer, kan man tydeligt se der er blevet kælet for de små detaljer. Det hele gør, at de rum du bevæger dig rundt i, er mere levende og det er lettere at leve sig ind i.

De spilbare personer er skabt ned til mindste detalje og de minder skræmmende meget om rigtige mennesker, der kæmper for deres liv. De mange detaljer og den høje kvalitet i grafikken gør også, at loadetiden til tider bliver lidt for lang. Hver gang du bevæger dig fra et rum til et andet, kan du se dit skæg gro i ventetiden.

Er der noget der skal fremhæves specielt, er det de små mellemsekvenser. Der er både lidt humor, men samtidigt har Capcom dig i deres hule hånd, med et veludført skrækgalleri af chok og rædsel. Mellemsekvenserne er med til at kæde historien sammen, og de er faktisk så gode, at man sagtens kan se dem igen og igen.

Selvom Capcom er helt fremme i skoene, hvad grafik angår, så er der stadig små mangler i form af, at man eksempelvis kan gå igennem ens medspillere og løbe igennem en dør, som var den der ikke.

Lyd
Hvad lyden angår lugter det lidt af genbrug. Du kan tydeligvis genkende visse lydeffekter fra tidligere udgaver. Når du snakker med dine medspillere, er det en meget livagtig stemme, og de svar du får er heller ikke helt af vejen. Zombierne laver stadig de samme uforståelige lyde, og ja et pistolskud er vel et pistolskud.

Den mørke og uhyggelige stemning, der ligger i Outbreak, bliver ikke mindre uhyggelig af musikken. Den skal nok sørge for, at du ved hvornår der er fare på færde og hvornår du kan slappe af.

Resident Evil Outbreak screenshotHoldbarhed
Resident Evil Outbreak er ikke bare et spil man gennemfører og smider på hylden.

Udover de to forskellige sværhedsgrader ”easy” og ”normal”, som du kan vælge fra starten, bliver der lukket op for to nye sværhedsgrader: ”hard”, samt ”very hard”, når du har gennemført det en gang. Det giver lige lidt ekstra spiltid.

Udover de to ekstra sværhedsgrader, er der også mange små bonus ting du kan åbne op for. Der ligger mange små unikke ting gemt på banerne, du kan samle op og vil lukke op for film-, billed-, eller lydklip. Efter hver bane vil du også optjene points, som du bruge til at åbne ting op for. En sjov lille feature, der vil gøre at du ikke bare skynder dig gennem en bane.

Her kommer det igen an på hvilken person du har valgt til den pågældende bane, for de har jo hver deres egenskaber, så banen ikke vil blive den samme med de forskellige personer.
Det er dog meget skuffende, at Capcom udelod onlinedelen i PAL udgaven. Havde vi haft denne, ville der ligge mange flere timer gemt i spillet. Resident Evil er en serie med en kæmpe fanskare og som tidligere har været pionérer i genren. Denne gang må vi desværre konstatere, at de har ladet en zombie gnave sig selv i foden.

Overall
Capcom har igen svinget tryllestaven og lavet et fantastisk spil, for alle andre end os europæere. De har taget skridtet videre i forhold til de forgående udgaver i RE serien og lavet en multiplayerdel, men så alligevel ikke. Der er mange timers spilletid i Outbreak, men at lave et onlinespil og så ikke give spillerne mulighed for at spille det med hinanden og i stedet indsætte nogle halvdprlige AI styrede karakterer, er under al kritik.

Du kan skynde dig gennem de forskellige baner, eller du kan tage dig tid og udforske det hele og på den måde få flere point til at åbne op for endnu mere ekstra gejl. Det er dig der sætter farten i Outbreak, det er dig der kæmper for at overleve.
Gameplay:7.0
Grafik:8.0
Online:
Holdbarhed:8.0
Overall 7.0
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne anmeldelse..
Køb spillet - og støt PSlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.