RPM Tuning

Anmeldt af: Rasmus Abildgaard Slot - 24. juni 2004 - kl. 21:51
Del denne artikel:
0 0

Et bilspil der virkeligt flytter grænsen for hvor meget man kan tune og modificere sin bil.

Der er efterhånden mange forskellige bilspil på markedet, og der kommer hele tiden nye bilspil til, der alle er med til at flytte vores forventninger for, hvad man som minimum skal kunne foretage sig i et bilspil.

RPM tuning er bilspil, der flytter grænserne for, hvor mange ting, man kan modificere, udskifte og finjustere på sin bil, og desuden er der en udemærket historie i Adventure spillemoden.

Gameplay
Spillet giver som så mange andre bilspil muligheden for at vælge imellem en række forskellige spillemuligheder, der er ialt tre muligheder, nemlig ”Quick race”, ”Tune & Race” og ikke mindst ”Adventure”.

Hvad quick race går ud på kan de fleste nok regne ud, man får muligheden for at spille alene eller multiplayer, og køre rundt i den forholdsvis store by, som eftersigende skulle have over 100 kilometer vej man kan cruise rundt på. Tune & Race giver dig mulighed for at opbygge din drømmebil, købe forskellige reservedele, male den, sætte klistermærker på, tonede ruder, fælge – mulighederne er uendelige og meget omfattende. Desværre er intet i livet gratis, og det samme gælder i RPM Tuning’s Tune & Race mode. Reservedele koster nemlig penge, og dem skal man optjene ved at deltage i såkaldte ”Championships”, hvor det gælder om at komme før sine modstandere over mållinjen.
RPM Tuning screenshot

Det mest interessante ved spillet må dog siges at være Adventure muligheden. Her indtager man rollen som Vincent Riker, som skal forsøge at finde ud af, hvem der har stjålet en bil. Det er derfor nødvendigt at infiltrere racingmiljøet for at få løst opgaven. Til at starte med møder man personen Burk, som ejer et berømt tuningsværksted i byen. Han hjælper dig igang med at finde en bil, og det er også i hans værksted, at man har muligheden for at tune og lave fede ændringer på sin bil.
Man har som udgangspunkt mulighed for at vælge imellem 3 standard biler, som man så kan gå igang med at bygge om for den sum penge, som man starter ud med. Herefter bliver man sendt ud på diverse missioner, hvor man har mulighed for at tjene flere penge alt efter, hvordan missionen bliver gennemført.

Der er ialt groft sagt 6 forskellige missioner, som man kan blive sendt afsted på:

Tournament: Hvor det gælder om at vinde et løb imod 3 modstandere, som alle stiller op i deres supertunede biler. Løbene er delt op i 3 individuelle løb, og vinderen får 4 points, nummer 2 får 2 points og så fremdeles.

Quarter mile: Er også kendt som den slags løb, der bliver kørt på ”striben” i københavn. Det gælder kort sagt om at køre 400 meter og komme over målstregen før sin modstander.

Time Trial: Her gælder det om at køre igennem byen og hen til et bestemt sted i byen inden for den givne tid.

Wild race: Ligner meget Time Trial, men her gælder det om at race imod en modstander og komme først hen til bestemmelsesstedet.

Escape: Kør så hurtigt du kan fra lovens lange arm eller fra fjentlige folk fra racingmiljøet.

Pursuit: Fang løbets leder, smadr hans bil, men hvad du end gør, må han ikke køre fra dig...

Grafik
Grafikken i spillet er udemærket, dog oplevede jeg en enkelt gang under testen, at vejen forsvandt, og man måtte genstarte spillet, fordi man ikke kunne komme forbi hullet.

En rigtigt lækker ting ved spillet er, at man rent faktisk kan se udfaldet efter man har ændret på sin bil. Dette er ikke blot begrænset til bilfarven og fælgene, men mere eller mindre alt udvendigt, som det nu engang er muligt at udskifte. Dette er ellers typisk noget, som man bliver lidt skuffet over i andre bilspil, hvor det er muligt at udskifte diverse dele, uden at man rent grafisk kan se, at der er sket nogle ændringer på bilen.

RPM Tuning ScreenshotLyd
Lyden i spillet er mere eller mindre som man kunne forvente det af et bilspil. Motorlyden kan dog slet ikke sammenlignes med f.eks. Gran Turismo ”Prologue”, hvor lyden er optaget fra de rigtige biler – der er nok mere tale om en lidt mere monotom form for motorlyd.

Holdbarhed
Spillet er faktisk ganske underholdende, specielt det med, at man kan udskifte så utroligt mange forskellige dele af bilen og derefter køre rundt og teste den i den ekstremt store by. Faktisk er byen så stor, at det nemt kan lade sig gøre at fare vild i den.

Desværre er antallet af biler, det er muligt at modificere, ret begrænsede, der er nemlig kun 8 forskellige bil modeller. Men igen så er det jo muligt at modificere dem så meget, at de nærmest er uigenkendelige.

Der er bestemt mange timer gemt i dette spil, hvad enten man bedst kan lide at cruise rundt i sin nye bil, eller man vælger at gennemføre adventuremode.

Overall
Spillet er ganske sjovt; detaljerne og hvor mange ting man kan modificere på bilen er helt utroligt, og jeg tvivler påm at der i skrivende stund er andre bilspilm der kan tilbyde samme antal muligheder. Muligheden for, at man rent faktisk kan ændre det udvendige udseende på bilen er med til at gøre, at spillet virker ret gennemført.

Muligheden for 2 player, som desværre manglede i Gran Turismo ”Prologue”, er bestemt også med til at forlænge spillets levetid, men det er ikke spillets mest interessante mulighed. Denne må siges at være Adventure mode, som rent faktisk giver spillet en slags historie, som efterhånden ellers er en sjælden ting i de forskellige bilspil.
Gameplay:7.0
Grafik:6.0
Online:
Holdbarhed:7.0
Overall 7.0
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne anmeldelse..
Køb spillet - og støt PSlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.