Salary Man Escape

Anmeldt af: Palle Havshøi-Jensen - 8. juli 2018 - kl. 07:25
Del denne artikel:
1 2

Salary Man Escape er en satirisk VR-puzzler - vi ser her i vores anmeldelse nærmere på, om det er værd at finde VR-headsettet frem fra skuffen igen.

Er du også træt af at gå på arbejde, dag ud og dag ind? Så kan du måske godt sætte dig ind i hovedpersonen i Salary Man Escape, en utilfreds og hårdtarbejdende kontoransat, som man som spiller skal hjælpe med at undslippe hans kedelige liv.Vores mand havde engang ambitioner og han ønskede sig en god karriere - men han opdagede hurtigt, at arbejde ikke er det vigtigste i livet. Nu gider han ikke længere arbejde og man skal altså hjælpe ham med at undslippe den daglige og næsten uudholdelige rutine.

Gameplayet er uhyre simpelt. Spillets mere end i alt 70 baner består at nogle kasser og platforme og ved at fjerne og/eller flytte rundt på kasserne, skal man bane vejen for vores arbejdstrætte mand hen til spillets udgang, så han kan undslippe banen. Udfordringerne er alle fysikbaserede og der er i alt seks kapitler og hvert nyt kapitel introducerer et nyt koncept, som øger kompleksiteten af udfordringerne.Rundt omkring på banerne, er der gemt en række mønter, som kan samles og disse åbner op for ekstra baner, som alle giver en ekstra udfordring. Salary Man Escape kan spilles med både en enkelt Move kontroller eller med et joypad - det fungerer dog bedst med et joypad, da spillet til tider kan have svært ved at følge Move kontrolleren og det bliver frustrerende i længden. Det måske ikke helt så intuitivt med et joypad, men det virker i det mindste upåklageligt.

Man kan rotere banen samt zoome ind og ud, så man bedst muligt kan få overblik over den udfordring man står over for. Godt nok fungerer spillet fint i VR, men jeg sad flere gange og tænkte på, hvorfor spillet er begrænset til VR. Alt hvad Salary Man Escape har at byde på, kunne også nemt virke uden VR - men det kan altså ikke spilles uden VR brillerne. Det ville ikke overraske mig, hvis det på et tidspunkt vil udkomme en non-VR version af spillet.Grafikken i Salary Man Escape er nogenlunde lige så simpel og velfungerende som gameplayet. Grafikken er i sorte, hvide og grå nuancer tilsat en stærk rød farve og det ser stilistisk rigtigt flot ud. Der er ikke ret meget mere at sige om det - det er flot og funktionelt.

Lydsiden i Salary Man Escape direkte fjollet - soundtracket er munter japansk popmusik fra 80’erne, som i ethvert andet spil ville virke fuldstændig malplaceret, men i det her spil, med den satiriske tone det har, passer det helt fint.Et spil som Salary Man Escape er et lidt svært spil at vurdere. Det fungerer som sådan fint, men gør sig på den anden side heller ikke specielt bemærket, hverken i positiv eller negativ retning. Det største problem med spillet er, at sporingen af Move kontrolleren ikke altid fungerer korrekt, men så er løsningen, at man blot kan spille det med ens Dual Shock 4. Det er ikke lige så intuitivt som med Move kontrolleren, men det fungerer bedre.

Spillet indeholder over 70 baner og kombinationen af den stilfulde grafik og det fjollede 80’er J-pop soundtrack, gør det til en lidt speciel og finurlig oplevelse. Salary Man Escape er et spil for dem, som bare ikke kan leve uden et VR-puzzle spil - det byder ikke på den store spillemæssige oplevelse, men det falder heller ikke igennem på noget tidspunkt.

Salary Man Escape kan købes på PlayStation Store til 109 kr.
+ Stilfuld grafik, gode puzzles, god portion indhold til prisen
Sporing af Move kontrolleren fungerer ikke altid korrekt
Gameplay:7.0
Grafik:7.5
Online:-
Holdbarhed:7.5
Overall 7.0
Log ind og stem
2
Der er 2 brugere som med til at gøre PSlife et bedre sted, ved at vurdere vores indhold.
Køb spillet - og støt PSlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.