Shadow of The Colossus

Anmeldt af: Mikkel Vinther - 15. februar 2006 - kl. 21:31
Del denne artikel:
1 0

Fra skaberne af ICO kommer nu en helt ny og unik oplevelse.

Shadow of The Colossus starter med, at vores unge, navnløse helt kommer ridende på hans hest gennem et flot malerisk landskab. Efter en lille rejse kommer han til et gigantisk slot med en ligeså gigantisk bro.

Efter at have krydset broen og begivet sig ind i slottet, kommer vores helt til et stort alter. Vores helt hopper af hesten og tager hestens bagage med sig i sine arme. Dog er det ikke nogen taske, han løfter, men liget af hans elskede.

Efter at have båret hende til alteret, begynder guden Dormin at tale til ham. Han forklarer, at han har magten til at bringe en døds sjæl tilbage i kroppen, men kun hvis vores helt kan udføre en række opgaver, som Dormin stiller.

Vores helt går selvfølgelig med til at udføre opgaven for at redde hans elskede. Men for at få hende bragt til live igen skal han rejse ud i verden og dræbe 16 gigantiske kæmper, som vandrer rundt i landet. Når disse kæmper er dræbt, vil opgaven være fuldført, og hans elskede vil blive bragt tilbage til livet.

Shadow_Of_The_Colossus

Gameplay
Shadow of The Colossus starter brat, faktisk starter det direkte efter introen, hvor du har fået til opgave at dræbe den første af de 16 giganter. Men overraskende nok falder styringen meget naturligt, man bevæger sig rundt på analogstikket, og hvis man kommer i nærheden af noget nyt, som man ikke har prøvet før, kommer der en lille besked frem på skærmen med, hvilken knap, man skal trykke på for at komme videre.

Det hele virker i starten meget intuitivt, men lige så stille begynder det at blive frustrerende, at der i starten af spillet ikke var en tutorial, som kortlagde alle ens evner på en gang, så man slap for at skulle læse sig til en mening under en heftig kamp.

For kampe er der nok af i Colossus, de 16 kæmper byder på en kæmpe udfordring, og at kæmpe mod disse giganter er også den eneste form for nedslagtning, du laver, der er ingen fjender, der er ingen biller eller andre modstandere, som står imellem dig og kæmperne. For så snart du har fået din næste opgave af Dormin, rejser du ud i landskabet på jagt efter den næste kæmpe, af og til er der nogle miljøer, som skal forceres, men det er ikke særlig svært. Så igennem hele spillet rider du blot rundt på din hest på jagt efter disse 16 kæmper i jagten på at få genoplivet din elskede.

Når man så endelig når frem til ens destination og står ansigt til ansigt med en kæmpe, bliver man helt mundlam, for de er gigantiske. De er utroligt store og fulde af liv. Selvom de er kolde stenfigurer, virker de utroligt levende. Men hvordan nedslagter man en gigant?

For at dræbe disse kæmper er man nødt til at finde dets svage punkter, det er som regel på toppen af hovedet, hvor man skal bore sit sværd dybt ned i den, men for at komme til tops er man nødt til at kravle op af kæmpen, og det er her, Shadow of The Colossus virkelig skinner igennem, for det at gøre en bosskamp til en gennemtænkt puzzle er utrolig imponerende.

Shadow_Of_The_Colossus

Det at forsøge at nedlægge disse kæmper er spillets puzzlemomenter - at kravle op af en kæmpe mens man konstant tænker på, hvor man nu skal kravle hen, før han begynder at ryste og prøver at svinge dig af. Det er utroligt nervepirrende at kravle op af en kæmpe, og man sidder til sidst næsten ude af stand til at trække vejret, fordi det er så spændende.

Styringen af vores helt er god, man får virkelig følelsen af, at man løber rundt og tager hvert eneste skridt i takt med ham, det betyder også, at vores helt ikke kan hoppe tre meter op i luften eller lave dobbelthop. Vores helt er helt normal og kan ikke meget mere end alle os andre, hvilket gør, at gameplayet er meget begrænset til små korte hop og at kravle på ting.

Desværre er der til tider problemer med styringen af vores helt, enkelte gange reagerer han for langsomt, og tit og ofte er der problemer med at få ham til at kravle op over kanter. Og disse problemer kan være til stor gene under kampene mod kæmperne og kan være forskellen mellem liv og død.

Alt i alt er Shadow of The Colossus en helt igennem fantastisk oplevelse, spillet emmer af charme, og på trods af, at der til tider er problemer med styringen, står det ikke i vejen for et af årets største spiloplevelser.

Grafik
Shadow of The Colossus skriger fra første sekund, man putter disken i, ”episk”, for spillet er episk af dimensioner. Hele spillet er præsenteret i et flot billede med en utroligt lækker stil, det hele føles meget virkeligt og samtidig eventyragtigt. Alt lige fra de mørke skove, hvor enkelte solstråler kæmper sig igennem bladene, til de store golde sletter, man krydser i jagten på kæmperne, er alle utrolig flotte og stemningsfulde.

Animationerne i spillet er ligeså utrolig imponerende, vores helt ser meget livagtig ud med nogle rigtig flotte animationer. Også når man rider gennem landskaberne i spillet på ens hest, bliver man helt mundlam over, hvor godt hesten er animeret. Hele animationsbilledet ser utrolig realistisk ud.

Men hverken hesten eller vores hovedperson er spillets stjerner, det er til gengæld de gigantiske kæmper, som vandrer rundt. Disse kæmper er nogle af de største modstandere, du nogensinde er stødt på i et videospil. Kæmperne er animerede lige så utrolig godt, deres store bevægelser giver genlyd over hele skærmen, og det ser simpelthen fantastisk ud. Det er specielt imponerende, når man starter ved ens kæmpes fødder, og efter 10 minutters hård klatring og tænkning sender man sit sværd direkte ind i baghovedet på kæmpen. Følelsen af højde, fart og at være en lille lus er simpelthen imponerende, og PS2’en bliver virkelig sat på en udfordring med Shadow of The Colossus.

Shadow_Of_The_Colossus

At PS2’en bliver udnyttet til dets absolutte maksimum kan tydeligt mærkes, for desværre er der en del slowdown i spillet. Når man får kæmpet sig til tops mod en kæmpe og hænger i hovedet på den og bliver kastet rundt, kan man mærke et markant fald i frameraten, og det er noget, der trækker ned.

Men udover framerate-problemerne er Shadow of The Colossus et sandt festfyrværkeri, spillet byder på utrolig flot motionblur, lækre texture, fantastiske animationer og en kæmpe verden, som bare venter på at blive udforsket. Desværre trækker framerate-problemerne ned, da det er noget, som er til stede ved hver kamp mod en kæmpe.

Miljøerne, man rider rundt i, er utrolig flotte, man kan se fra den ene ende af verden til den anden, og man kan ride hen, hvor man vil, og det er en sand fornøjelse bare at ride rundt og nyde landskabet i alt dets skønhed.

Lyd
Shadow of The Colossus lyder godt, rigtig godt endda. Spillet har et fantastisk flot soundtrack leveret af et helt orkester og lader en stå tilbage med underkæben omkring anklerne. Musikken i spillet er utrolig flot og en stor del af spillets stemning. Mens man rider rundt i landskabet, er musikken ikke tilstedeværende, så man kun høre hestens hove, der rammer jorden, og ens råben til hesten. Når man så kommer ansigt til ansigt med en kolos, skifter spillet straks over i storladent og episk musik leveret af et fuldt orkester, der giver den på alle tangenter.

Hver kolos, man kommer op imod, har deres eget musikstykke, og hvert af dem er utroligt velkomponerede og sikrer, at man står tilbage med en virkelig god oplevelse.

Lydeffekterne i spillet er ligeså rigtig gode, selvom der ikke er mange forskellige elementer i spillet. Lyden af ens sværd, der bliver trukket, til lyden af hestehove, der slår mod alskens overflader, lyder alt sammen helt rigtigt, og hvis man har surroundsound, bliver man rigtig forkælet med et fantastisk surround-spor. Desværre sker der ikke meget i den verden, man løber rundt i, så det er begrænset, hvad der er af lydeffekter i spillet, men dem, der er, lyder imponerende godt.

Stemmeskuespillet i Shadow of The Colossus er begrænset til, når guden Dormin siger, hvem din næste fjende er, stemmerne er dog ikke på engelsk og har derfor undertekster på. Ellers er der ikke meget stemmeskuespil, vores helt og hans elskede taler dog en smule i spillet. Men ellers er det meget begrænset med stemmeskuespillet.

Shadow_Of_The_Colossus

Holdbarhed
Shadow of The Colossus er ikke nogen lang oplevelse, det tager et sted mellem 6-8 timer at gennemføre det alt afhængigt af, hvor hurtig man er til at regne kæmpernes svagheder ud. Efter at have gennemført Shadow of The Colossus er der mulighed for at spille spillet igennem igen på Hard eller på tid.

Disse to udløser nogle nye kostumer og våben til ens helt, hvis de gennemføres, udover dette er der også blevet plads til lidt bag-om-spillet eksklusivt til den europæiske version.

Overall
Shadow of The Colossus er en helt unik oplevelse, det er en meget modig retning at tage et spil i. Men det lykkes, og man sidder tilbage med en følelse af, at man har været en del af noget rigtig stort, når rulleteksterne kører hen over skærmen.

Shadow of The Colossus er en oplevelse lige så meget, som det er et spil - og det er en oplevelse, man ikke må være foruden.
Gameplay:9.0
Grafik:8.0
Online:
Holdbarhed:7.0
Overall 9.0
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne anmeldelse..
Køb spillet - og støt PSlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.