Shadow The Hedgehog

Anmeldt af: Mikkel Vinther - 10. januar 2006 - kl. 21:28
Del denne artikel:
0 0

Sonics onde nemesis har endelig fået sit eget spil, men kan Shadow stå på egne ben og levere en lige så god oplevelse som Sonic spillene altid har været?

Sonics onde nemesis har endelig fået sit eget spil, men kan Shadow stå på egne ben og levere en lige så god oplevelse som Sonic spillene altid har været?

Gameplay
Vores historie starter i den store metropol, hvor vores antihelt Shadow holder til. Men alt ånder ikke fred, for pludselig bliver byen angrebet af en underlig alien-race, som går i gang med at dræbe alt og alle. Rumvæsnerne kontakter dog hurtigt Shadow og fortæller, at han nu skal udføre sin endelige opgave. Shadow er ikke klar over hans opgave, men ser dette som en mulighed for at få mere at vide om hans mystiske baggrund, og hvorfor han har disse underlige drømmesyn. Scenen er dermed sat til, at Shadow skal ud og gøre, hvad han får besked på af rumvæsnerne, men det er dit valg. Igennem Shadows eventyr kan du vælge at hjælpe rumvæsenerne og være ond, eller hjælpe Sonic og drengene. Valget mellem godt og ondt kan altid vælges inde i pausemenuen, og når man skifter mellem god eller ond, skifter ens mission også, så på den måde kan man selv vælge, om man vil være en god eller ond Shadow, og banerne og historien ændrer sig også efter, om man vælger god eller ond.

Gameplayet i Shadow er bygget op som de tidligere Sonic-eventyr, hvor vores helt skal fra A til B og det i en vis fart. Dette fungerer tilnærmelsesvis udmærket, problemet med det er blot, at det til tider går alt for hurtigt på steder, hvor det slet ikke skal gå så hurtigt, hvilket medfører, at man kommer til at falde i sin død. Det hjælper ikke på situationen, at det føles som om, Shadow er fanget på en glatbane, for hans fødder skøjter rundt og gør det tæt på umuligt at navigere vores helt rundt på banerne.

ShadowTheHedgehog

Kampdelen af Shadow foregår også delvist på samme måde som i de tidligere 3D Sonic-spil. Ved et enkelt tryk på hopknappen letter Shadow fra jorden, og ved endnu et tryk ruller han sig sammen og sender sig selv flyvende mod den nærmeste fjende. Enkelt og nemt, til tider bliver dette også brugt til nogle af spillets puzzles, hvilket giver et friskt pust. Dog er Shadow ikke uden andre våben, han har nemlig også adgang til en god del skydevåben og håndvåben, som kan samles op gennem eventyret. Desværre føles skydevåbnene for kraftfulde, og det er utroligt svært at ramme noget. Våbnene føles mest af alt malplacerede og virker, som om de kun er der for at give Shadow et mere sejt ”look”. Desværre falder dette nye look med våben og sejhed til jorden, da det ikke lykkes at udpensle Shadows personlighed som en figur, der ikke ved, hvem han er, eller hvad hans mål i livet er.

Historien er acceptabel og en god drivkraft, især er god/ond-delen fint implementeret, og muligheden for at vælge sin egen vej gennem hele historien er en modig ide, som bliver fint brugt gennem spillet. Desværre er der for mange problemer med Shadows eventyr, der overskygger. Først og fremmest er styringen alt andet end vellykket, og sammen med det kedelige banedesign giver det et lunkent og kedeligt indtryk af Shadows eventyr.

Grafik
Grafisk er Shadow en ok oplevelse, spillet har nogle ganske fine textures på fjender og venner, så Sonic og vennerne ser ganske gode ud. Desværre er der ingen stor variation i fjenderne, og banerne har heller ingen variation i banedesignet og bliver hurtigt kedelige og trivielle.

ShadowTheHedgehog

Desværre er det også det eneste pæne, der er at sige om spillet. Frameraten i spillet er elendig, den falder, så snart der er mere end 4 fjender på skærmen, og spillet ender med at være et levende dias-show, hvilket gør, at spillet til tider næsten er uspilleligt.

Miljøerne i spillet er heller ikke noget at råbe hurra for, texturene på diverse bygninger og områder er grimme, og texturene er i lav opløsning og giver et decideret grimt indtryk af spillets grafiske evner. Animationerne i spillet er acceptable, desværre er det kun for vores helt, at animationerne er blevet gode, fjendernes består af nogle ganske få animationer, som bliver genbrugt i det uendelige, hvilket gør, at det hele virker som en stor gentagelse gang på gang. Kameraet hjælper heller ikke på helhedsindtrykket af spillet, for kameraet har nemlig en tendens til at komme i vejen hele tiden, og det nægter at samarbejde og prøve på at give en spilbar oplevelse.

Lyd
Lyden i Shadow er en blandet fornøjelse. Stemmeskuespillet prøver på at være seriøst og meget voksent, men desværre falder det til jorden meget hurtigt, da stemmerne er dårlig synkroniseret i spillets cut-scenes, og mens man spiller, bliver Shadows små ”one liners” konstant gentaget, hvilket gør, at man meget hurtigt mister lysten til at høre på dem. Musikken er heller intet at juble over, og der går ikke længe før den blot glider i baggrunden og bliver noget, som man hurtigt glemmer igen. Lydeffekterne i spillet er de samme, som har været i de sidste mange Sonic-spil, og føles derfor blot som en omgang gentagelser og uden nogen form for nyskabelse, at de så også er trivielle, hjælper ikke på det.

ShadowTheHedgehog

Holdbarhed
Shadows eventyr strækker sig over hele 20 missioner, fordelt på en god, ond og neutral vej gennem spillets historie, dette giver også 3 slutninger på spillet og sikrer derfor en omgang underholdning. Desværre er motivationen til dette ikke til stede, efter man har lagt hånd på spillets gameplay, og udover hovedhistorien er der ikke meget at komme efter. Spørgsmålet er bare, om man gider kæmpe sig igennem spillets eventyr mere end en gang på grund af spillets mange fejl.

Overall
Shadows første soloeventyr er et miserabelt forsøg på at vride endnu flere penge ud af de mange Sonic-fans’ hænder, spillet er alt andet end et velfungerende spil, og takket være den umulige styring og mangel på godt gameplay beviser det blot, at der er lang vej endnu for Sonic og hans venner, før de kan levere et respektabelt 3D-platformseventyr.
Gameplay:4.0
Grafik:4.0
Online:
Holdbarhed:6.0
Overall 4.0
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne anmeldelse..
Køb spillet - og støt PSlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.