Shape of the World

Anmeldt af: Palle Havshøi-Jensen - 6. juni 2018 - kl. 20:17
Del denne artikel:
0 1

Shape of the World er en mindfulness-video i spilform. Afslappet og syret, ikke ret meget gameplay og bestemt ikke for alle.

Shape of the World kommer fra den lille udvikler Hollow Tree Games og er et surrealistisk first-person spil med lette puzzle-elementer, hvor man skal udforske en unik og semi-abstrakt verden, som konstant reagere på ens tilstedeværelse.Man går, hopper, svæver og flyver igennem en sær drømmeverden, fyldt med farver, lyde og mystiske skabninger og verdenen bliver opbygget for øjnene af en, efterhånden som man bevæger sig igennem den.

Udforskning er målet i Shape of the World, som ikke indeholder meget gameplay i traditionel forstand. Man bevæger sig stille og roligt rundt og udforsker og interagere med forskellige objekter blandt andet for at åbne op for nye ruter. Rundt omkring er der lysende trekantede porte og går man igennem disse, kommer man videre til næste niveau, hvor farver og lyde kan være meget anderledes end det område man lige har forladt.Man oplever den mystiske verden i sin egen hastighed, her er nemlig ingen udfordringer eller opgaver, ingen fjender, inden tidsbegrænsninger, ingen opgraderinger eller noget andet - kun en åben verden, som man begiver sig igennem som man vil - og så gælder det blot om, at suge til sig af visuelle indtryk og lyde.

Det er svært præcis at beskrive hvad der sker i Shape of the World, da ikke ret meget af det giver mening. Hvad er disse trekantede porte egentlig? Hvorfor ændre landskabet pludselig farve? Hvad er det for nogle agn eller frugter man kan samle op? Hvorfor gror der nye planter op, når man kaster med disse frugter/agn? Shape of the World er et af de spil, man ikke skal stille så mange spørgsmål til, men blot nyde og suge ind på spillets egne præmisser.Den grafiske side er nærmest lige så svær at beskrive, så her må jeg henvise til vores screenshots og traileren i bunden. Den er til den simple side, men meget farverig og til tider virkelig smuk med nogle rigtigt gode farvesammensætninger. Den bliver aldrig virkelighedstro og vil altid hælde til den abstrakte side, men den grafiske side er artistisk flot og helt sin egen.

Soundtracket er virkelig smukt og drømmende og kommer fra lyddesigneren Brent Silk. Hele lydsiden ændre sig dynamisk i takt med at man bevæger sig igennem spillet og det fede er, at det virker som ét langt soundtrack, hvor der bliver tilføjet, og fjernet, lydelementer løbende og på den måde ændre soundtracket sig. Soundtracket passer godt ind i det drømmende visuelle udtryk spillet har, så det hele går op i en højere enhed på det punkt.Shape of the World er et spil, som jeg aldrig har set lignende før. Man kan diskutere hvor meget spil der er over det og mange vil nok ikke engang kalde det et spil. Jeg vil dog nok karakterisere det som spillenes svar på de her afslapnings- og mindfulness-videoer man kan se rundt omkring. Hollow Tree Games selv siger, så er det en flugt fra den grå hverdag, angst, stress og det er designet til at få dig til at slappe af og få ny energi - om det lykkedes skal jeg ikke kunne sige, men det er i hvert fald en unik og afslappende oplevelse.

Shape of the World kan gennemføres på mellem 2-3 timer, alt efter hvor meget tid man bruger på at udforske verden - og det kan købes på PlayStation Store for 109 kr. (og her i launch perioden, kan det købes til lidt under 93 kr.)
+ Fantastisk soundtrack, unik grafisk stil, afslappende og sin helt egen
Stort set ikke noget gameplay
Gameplay:3.0
Grafik:8.0
Online:-
Holdbarhed:5.0
Overall 7.5
Log ind og stem
1
Der er 1 bruger som med til at gøre PSlife et bedre sted, ved at vurdere vores indhold.
Køb spillet - og støt PSlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.