Singstar ABBA

Anmeldt af: Dennis Haagensen - 30. december 2008 - kl. 15:14
Del denne artikel:
9 0

Så er der dømt 70’er disco, når Singstar byder op til dans med Agneta, Benny, Bjørn og Anni-Frid.

Så er der dømt 70’er disco, når Singstar byder op til dans med Agneta, Benny, Bjørn og Anni-Frid.

Advarsel: Indledningen af denne anmeldelse er skrevet til dem, der endnu ikke har stiftet bekendtskab med Singstar-serien. Så hvis du er én af dem, der ikke har haft bopæl under et større geologisk fragment siden 2004, kan du trygt springe det næste kapitel over. Der står alligevel ikke noget, du ikke allerede ved. Nothing to see here, move along.

Singstar? Hvad er det?
Velkommen, unge ven. Lad mig indføre dig i den spændende verden, der er Singstar-universet. Hvis du nogensinde har stået på en lille scene på det lokale værtshus, lettere bedugget med en mikrofon i hånden og brugt de næste 4 minutter på at skræmme nabolagets hunde, så er Singstar lige noget for dig. Spilserien blander lige dele af for- og nutidens kunstnere med din egen engleblide stemme i fuldendt harmoni. Det er hjemmekaraoke for viderekomne. Solidt plantet foran dit fjernsyn udvælger du en sang, som du højst sandsynligt ikke kan synge, sikkert ikke kender teksten til, men alligevel mener at du sagtens kan klare. Du guides igennem sangens teks,t mens markører på skærmen fortæller dig, præcis hvor langt du var fra at ramme den rigtige tone. Når skønsangen ebber ud, og undulaten falder om i sit bur af auditiv udmattelse, så præsenterer spillet dig for den endelige bedømmelse. Med andre ord: Sjov for hele familien.


Svenskere, siger du?
Siden det første Singstar udkom til Playstation 2 i 2004 har serien gået sin sejrsgang og har affødt 20 forskellige inkarnationer på Playstation 2 og 4 forskellige på Playstation 3. Overgangen til Playstation 3 i maj 2008 blev også startskuddet til den såkaldte Singstore, hvor enkelte sange kan købes og downloades. Nu er det så blevet tid til Sony’s første bandspecifikke Singstar-udgivelse, og vi skal en tur tilbage til midten af 1970’erne. Tidens sound kom fra tre svenskere og en nordmand, der stillede op til Melodi Grand Prix med sangen ”Ring Ring”. De fire gæve nordboere kombinerede i 1973 initialerne i deres navne, og gruppen Abba var født.

Tracklisten indeholder en stor del af Abba’s mere og mindre kendte numre, lige fra det svingende ”Gimme! Gimme! Gimme!” over ”Waterloo” til ”Super Trouper”. Desværre falder tracklisten lidt på gulvet, når man når til numre som ”Under Attack” og ”Head over Heals”. Der er uden tvivl et stort potentiale for den slags bandspecifikke udgivelser i Singstar-serien, men lige præcis når det drejer sig om Abba, kan man ikke lade være med at tænke, at Sony måske har skudt efter for lille et mål. En stor del af numrene klinger fuldstændigt ukendt for de fleste, og kun en inkarneret Abba-fan vil finde glæde i at genhøre de mere obskure sange.


Gimme! Gimme! Gimme!
Når det er sagt, så lægger Singstar Abba op til en hyggelig aften i diskoens tegn. Har du gemt et par platformsko bagest i skabet, så er det tid til at støve dem af og lade bukserne svaje, for Singstar Abba har da virkeligt sine øjeblikke. Som det gør sig gældende for alle de andre spil i serien, er denne Abba-esque kollektion også et selskabsspil. Når først musikken spiller, og vennerne skråler i munden på hinanden, så er Singstar Abba et hit, og en stor del af de 24 numre kan da også få gang i stemmebåndene. Specielt sange som ”Super Trouper”, der kan synges som harmoni, vækker begejstring, selvom det kan være svært at holde masken, mens man synger ”Su-pa-pa, Trou-pa-pa” en hel sang igennem.

Singstar Abba er en nævneværdig titel og en flot tilføjelse til Singstars katalog, men jeg kan ikke lade være med at føle, at sangene havde mere berettigelse som downloads fra Singstore og ikke helt kan bære en selvstændig udgivelse. Men når alt kommer til alt, så er det jo Abba, og det kan man ikke kimse ad.
Gameplay:8.5
Grafik:8.0
Online:-
Holdbarhed:5.0
Overall 7.0
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne anmeldelse..
Køb spillet - og støt PSlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.