Sir Lovelot

Anmeldt af: Palle Havshøi-Jensen - 16. marts 2021 - kl. 08:17
Del denne artikel:
0 0

Den kærlighedssyge ridder er på jagt efter de smukke prinsesser, som kun kan imponeres med blomster og rigdomme. Læs anmeldelsen af old-school 2D platformeren Sir Lovelot her.

Sir Lovelot er en old-school 2D action platformer, hvor man spiller som den kærlighedssyge ridder, der samler blomster og andre rigdomme til prinsessen i tårnet i håbet om at vinde hendes gunst. Det er dog ikke helt så let som det måske lyder.Det er i virkeligheden meget simpelt, og mange gange er det jo som bekendt det simple, der virker bedst. I Sir Lovelot kaster man sig ud i lidt over 40 forskellige 2D platform baner, hvor man skal undgå eller nedkæmpe søde pinke monstre med overbid, store ækle tudser og kødædende planter samt undgå rundsave, skarpe torne og meget andet. For at imponere prinsessen skal man undervejs indsamle mønter, finde en blomst eller en guldring - og måske også finde de gemte gæs, som ligger på deres guldæg rundt omkring. Når man gennem alle disse forhindringer i live, kommer man frem til prinsessens tårn og man skal klatre op til hende og banen er gennemført.

Efter hver bane bliver man vurderet på, hvor mange af de gemte ting man har fundet, hvor mange mønter man indsamlede, hvor mange gæs man fandt og hvor mange gange man døde. Det lidt underlige er, at banerne skal gennemføres på tid, men det lader umiddelbart ikke til, at tiden har nogen indflydelse på den vurdering man får efter gennemført bane - andet end at ens bedste tid står opgjort. Jeg har dog på fornemmelsen at tiden spiller ind i det antal points man får, men det fremgår ikke tydeligt.Styringen er præcis og simpel; man styrer den lille ridder med den venstre styrepind, hopper med X, dasher med Y og skyder med firkant. Så simpelt er det og som sagt er styringen god og præcis, hvilket også er påkrævet i et spil som det her, hvor der mange gange skal hoppes nærmest pixel-perfekt og et enkelt hit gør det af med vores lille ridder.

Gameplayer er meget “trial & error” baseret og man vil dø rigtigt mange gange. Der lægges op til at man skal prøve de forskellige baner flere gange, da man sjældent finder alle de gemte ting i første gennemførsel. Heldigvis genstarter spillet lynhurtigt når man dør; hver bane består gerne af flere skærme og man starter ved starten af den skærm man er nået til, dog er nedkæmpede fjender borte og det samme er de ting man har fundet og indsamlet.Grafikken i Sir Lovelot er nydelig pixel grafik og den fungerer rigtigt fint. Den er detaljeret nok til, at man kan se de fine detaljer i grafikken og animationerne er rigtigt gode - specielt den måde som fjende forsvinder i en lille røgsky når man får dem nedkæmpet. Lydsiden er også ganske fin og passer fint til et spil af denne type.

Sir Lovelot indeholder som sagt lidt over 40 baner og det lyder måske ikke af så meget, når jeg siger at den første bane kan gennemføres til 100% på omkring 12 sekunder. De bliver dog meget hurtigt større og langt mere udfordrende, så der er nok at gå i gang med her - specielt hvis man vil score 100% i dem.Sir Lovelot er et old-school 2D action platformspil og det er godt og letbenet (men ikke let) underholdning. Det er dejligt befriende med et simpelt spil som dette uden opgraderinger og alle mulige ting der skal låses op og så videre - det her er god old-school action platforming uden så mange dikkedarer.

Sir Lovelot kan købes på PlayStation Store til både PlayStation 4 og PlayStation 5 for 74 kr.
+ Simpelt og old-school gameplay, præcis styring, nydelig pixel grafik
Svært at gennemskue hvad tiden betyder for ens score
Gameplay:8.0
Grafik:7.5
Online:-
Holdbarhed:7.5
Overall 7.5
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne anmeldelse..
Køb spillet - og støt PSlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.