Skate 2

Anmeldt af: Mikkel Vinther - 7. februar 2009 - kl. 12:54
Del denne artikel:
10 0

EA fortsætter med succesen fra det første Skate, men kan de holde gejsten oppe?

Med udgivelsen af det første Skate blev der vendt op og ned på skateboard-genren, pludselig var Tony Hawk-serien ikke længere den eneste på markedet, og den var ikke længere den bedste. EA redefinerede genren og tvang Tony Hawk-serien til at tage en pause.

Nu følger EA så op på deres enorme succes med Skate 2, som tager sin start en del tid efter det første spil. Som spiller er man netop kommet ud fra fængslet, og mens man har været væk, er ens by blevet genopbygget efter en naturkatastrofe, og skateboarding på gader og stræder anses ikke som en god ting mere. Så hvis man giver sig i kast med at lave tricks eller optage sponsorvideoer på offentlige steder, skal man være klar til at flygte, hvis vagterne eller politiet får øje på en. Skateparkerne er dog stadig et fristed for skateboarding, og her blomstrer skateboarding som aldrig før. Nu skal man som den nye fyr fra fængslet prøve at komme til tops indenfor skateboard-verdenen og lave en masse tricks imens.


Det første Skate gjorde op med den traditionelle mentalitet med, at tricks var placeret på knapper og introducerede i stedet, at alle tricks og styring af ens person skulle placeres på de to analogsticks. Med den venstre analog bevæger man sin karakter rundt, mens man med den højre analogstick kontrollerer benene på ens skater. Dette betyder, at hvis man trækker ned på det højre analog, så vil ens skater gøre klar til at hoppe, og hvis man skubber sticket hurtigt op efter man holder det nede, vil det resultere i en ollie. Ved at lave variationer på dette, som ved at skubbe sticket ned og så skråt op, vil det i stedet for en ollie resultere i et kickflip. Alle tricks er placeret på den højre analog, og for mange vil det betyde, at der er en høj indlæringskurve, men det betyder også, at man bliver belønnet for sin præcision og omtanke, inden man hopper ned på rampen.

Indlæringskurven i Skate 2 kommer også i kraft af, at man fra det første sekund har adgang til alle tricks og alle muligheder i hele spillet. Man optjener ikke point til at blive bedre til at lave tricks eller hoppe højere, man bliver derimod bedre som spiller, man lærer at se muligheder i miljøet, og man får en generel bedre forståelse for styringen, fysikken og hvordan ens skater fungerer på brættet. Så når man bliver bedre i Skate, er det fordi man selv er blevet bedre som spiller, og ikke fordi man har købt et nyt skateboard og fået smidt nogle erfaringspoint i ens hoppeevner.


Fordi man fra starten af har adgang til alle tricks og det hele handler om, at man som spiller skal lære at forstå spillet for at blive bedre, betyder det også, at det er utroligt svært at komme i gang med spillet. For Skate 2 forventer, at man er velkendt i tingene i forvejen, og for dem som ikke har stiftet bekendtskab med det første spil og styringen, kan man få en meget svær start med Skate 2. Men udover at tage de samme elementer, der gjorde det første spil unikt, så bygger efterfølgeren nogle yderligere lag på tricksystemet ved at tilføje muligheden for at gribe fat på brættet og lave one-foots og no-foots tricks, som åbner op for en del flere muligheder i tricksystemet. Dog føles det aldrig som om, at der er alt for mange tricks at holde styr på eller lære, da listen af tricks stadig ikke er alt for overvældende men stadig med nok variation til, at man ikke laver de samme tre tricks igen og igen.

Udover nye tricks er det også blevet muligt at hoppe af skateboardet og gå rundt. At kunne hoppe af skateboardet betyder først og fremmest, at man nu kan gå op af trapper uden at man skal finde en omvej op af trapperne. Dog bliver glæden ved at stå af skateboardet hurtigt ødelagt, når man begynder at bevæge sig. For styringen når man går på to ben er utrolig dårlig. Styringen føles som om man stadig står på skateboardet, og man føler sig som en tank på to ben, der skal rotere rundt om sig selv for at skifte retning, og det bliver hurtigt meget frustrerende at bevæge sig rundt på to ben. Dog er det til tider en nødvendighed at hoppe af skateboardet, ikke kun for at gå op af trapper men også for at flytte rundt på ting i miljøet, da dette er det absolut største tiltag i spillet. Det er muligt at flytte rundt på de fleste ting i spillet, og det åbner op for en masse kreative muligheder, når man skal løse opgaver. For nogle opgaver er bygget sådan op, at det kan gøres en hel del nemmere ved at omrokere på nogle af tingene i miljøet, som f.eks. at flytte en rampe tættere på eller længere væk eller fjerne skraldespande der står i vejen og på den måde skabe den mest optimale måde at komme igennem de forskellige udfordringer.


Muligheden for at manipulere med miljøet betyder dog også, at man kan lave sine helt egne opstillinger af ramper og ting at grinde, som man så kan uploade videoklips af på EA’s hjemmeside og dele med verden. Onlineintegrationen er dog ikke kun fokuseret på at tage billeder og videoklips, men selvfølgelig også på muligheden for at skate online med andre. Onlinedelen i Skate 2 byder på et stort udvalg af forskellige spilmuligheder. Man har mulighed for at dyste i de sædvanlige ting som flest point, bedste trick og lignende, men der er også mere kreative ting som hvem der kommer først fra punkt a til b, eller hvem der kan lave tricks på flest ting indenfor en given tidsramme. Det er dog også bare muligt at skate rundt med sine venner og lave småopgaver sammen. Det at alting ikke er baseret på konkurrencer gør, at man får en del variation i spillets onlinedel.

Igennem hele spillet, både online og offline, holder Skate 2 en meget stabil framerate. Der er enkelte steder, hvor den falder en smule, men det er aldrig sådan, at spillet bliver uspilleligt. Kameraet er dog til tider en smule svært at holde styr på, da det normalt er placeret tæt på jorden og ved ens fødder, og det kan i pladsbegrænsede områder skabe nogle problemer med navigationen. Dog optræder de største kameraproblemer når man bliver jagtet af politi eller lignende, for så træder kameraet længere tilbage, og man får mulighed for at kunne se, om politifolkene er ved at komme tæt på ens skater. Kameraskiftet er dog ikke specielt godt implementeret, og det skaber til tider mere forvirring end hjælp, når man prøver at navigere hurtigt igennem et område for at komme i sikkerhed. Udover det til tider problematiske kamera byder Skate 2 på en generel flot visuel oplevelse med nogle rigtig gode animationer, der ligner den ægte vare til forveksling. Miljøerne er af svingende kvalitet, enkelte steder ser spillet utroligt imponerende ud, mens der andre steder er knapt så pænt geometri i miljøet og flere textures er ikke så skarpe, som de kunne være. Det skaber en blandet pose, når det kommer til miljøet.


Den blandede pose fortsætter også over i spillets lydafdeling, hvor soundtracket byder på en masse gode og tunge hiphop-toner, der sætter den helt rigtige stemning for at tage en tur på rampen. Derimod er stemmeskuespillet fra de mange skatere man møder, og ikke mindst ens kameraven, som følger en overalt igennem spillet, af en generelt lav kvalitet, og det føles som om mange af dem bare har læst deres linjer en enkelt gang og har forladt optagestudiet igen uden at prøve at få det til at lyde autentisk.

Skate 2 er en efterfølger lige efter bogen. Det tager alle kerneelementerne fra det første spil og finpudser dem, mens der bliver smidt nogle nye elementer oveni. Der er ingen radikale ændringer sket, og spillet tager større chancer, hvilket betyder, at Skate 2 er helt igennem et kvalitetsprodukt. Det ændrer dog ikke på formlen eller prøver at genopfinde hjulet, hvilket nødvendigvis ikke er en negativ ting.

Så hvis man var fan af det første, så er Skate 2 i den grad anbefalelsesværdigt, og hvis man ikke har stiftet bekendtskab med serien endnu, så er Skate 2 et fantastisk sted at starte.
Gameplay:8.0
Grafik:8.0
Online:8.5
Holdbarhed:9.0
Overall 8.5
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne anmeldelse..
Køb spillet - og støt PSlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.