Sonic Gems Collection

Anmeldt af: - 10. oktober 2005 - kl. 12:43
Del denne artikel:
0 0

Så er der guf for alle fans af det blå pindsvin Sonic.

Der er lagt op til den helt store rejse tilbage til de gode gamle spilrødder, når Sega’s nye spilsamling Sonic Gems Collection rammer butikkerne.

Disken består af en række gode gamle klassikere fra Sega Mega Drive og Sega Game Gear, ligesom vi så det med Sonic Mega Collection Plus tidligere på året. Men hvor Mega Collection Plus indeholdte de allerbedste titler med Sonic, så er Gems Collection lidt mere speciel og henvender sig mest til hardcore fans og virkelige kendere af Sonic spillene.

For mange af titlerne i Gems Collection er de mere specielle titler – blandt andet et par spinoff-titler, og disken indeholder både titler af rendyrket spilkvalitet men også titler af mere tvivlsom karakter.

Så hvis du er i tvivl, om du har lyst til at bruge en håndfuld penge på denne titel, så læs denne anmeldelse, og måske kan den hjælpe dig til at bestemme, om Gems Collection bliver det næste spil i din spilsamling.

Gameplay
Sonic Gems Collection er som sagt en samling gamle spil med Sonic, og skiven indeholder i alt 11 spil, hvor to af dem er låste.

De 9 oplåste spil er:
 • Sonic CD fra 1993

 • Sonic R fra 1997

 • Sonic The Fighters - et arkadespil fra 1996

 • Sonic The Hedgehog 2 fra 1992

 • Sonic Spinball fra 1993

 • Sonic The Hedgehog Triple Trouble fra 1994

 • Sonic Drift 2 fra 1994

 • Tails' Skypatrol fra 1995

 • Tails Adventures fra 1995


 • Og de to låste spil er:
 • Vectorman 1 og 2
 • Sonic Gems Collection

  Mange af spillene fungerer ganske godt på konsollen, og man finder hurtigt sig selv siddende og mindes de gode gamle dage, hvor spillene gik ud på at have et godt gameplay fremfor grafik. Dog virker de spil, som originalt var til Game Gear (Sega’s håndholdte konsol), meget dårligt konverterede, og det kommer aldrig til at føles rigtigt på en PS2 - som vi har testet spillet på.

  En noget alternativ Sonic-titel i serien er Sonic The Fighter, som er udviklet af holdet bag Virtual Fighter spillene, og det kan sagtens ses. Man kan så spørge sig selv, om et kampspil med det lille blå pindsvin er sjovt, og det er nok meget op til den enkelte person. Dog ville undertegnede hellere slikke på giftige løvfrøer end at bruge alt for megen tid på Sonic The Fighters.

  Da der er tale om konverteringer fra gamle spil, der havde en meget simpel styring, burde man mene, at det ville fungere godt på PS2’en (som er den anmeldte platforms-version). Men desværre virker styringen i mange af de 11 spil lidt spændende og til tider direkte underlig – men det er egentlig kun et spørgsmål om tilvending.

  Grafik
  Grafisk vinder spillet ingen priser for spændende nyt design, men det er jo klart, når der er tale om genudgivelser af gamle spil.

  Men heldigvis stammer de fleste Sonic spil fra den gyldne spiltid, hvor alle spil handlede om gameplay og ikke fancy grafik. Det er sådanne spil, vi mangler i dag (dette er kun undertegnedes egen mening, og der er sikkert nogle, der ikke er enige.). Idag er der meget faste genrer for spil, og alle spil i de forskellige genrer går egentlig ud på det samme, og de forskellige udgaver konkurrerer om at være det flotteste spil – også selvom det går udover spillerens oplevelse af gameplayet.

  Sonic Gems Collection

  Lyd
  Om jeg har lyst til at beskrive lydsiden af Sonic Gems Collection kan sammenlignes med at gå til lægen for at blive undersøgt for kønssygdomme – man har egentlig ikke lyst til det, men det er det bedste for alle parter.

  For som sagt er der tale om en genudgivelse af gamle spil til enten Sega’s Game Gear, arkademaskine, Sega Saturn osv. De spil, der er konverteret fra Game Gear, der er Sega’s svar på en Gameboy, har en utrolig ringe lyd – fordi det jo netop er en konvertering fra en håndholdt enhed.

  Baggrundsmusikken giver slet intet indtryk af at være komponeret af en stor kendt komponist, men det er de klassike ”gamle” arkade-spilslyde, og det er alt sammen med til at give spilleren den gode retro-følelse, men desværre bliver det ikke ved med at opretholde den dejlige retro-stemning.

  Sonic Gems CollectionHoldbarhed
  Sonic Gems Collection er, som jeg snart har nævnt et par gange, et spil for kendere, og er man en af disse kendere, vil man nok yde det ekstra for at få låst op for de hundredevis af bonusmaterialer.

  Desværre er alt ekstramaterialet ikke lige godt, og derfor føler man hurtigt, at gassen går lidt af ballonen – især efter man har fået låst op for de to bonusspil.

  Spillet kan godt nok spilles af op til 4 spillere sammen, men der er desværre ikke det store sociale aspekt i spillet, og man vil hurtigt stille skiven tilbage på hylden og kun tage det frem, når man har brug for et retro-kick.

  Overall
  Alt i alt er Sonic Gems Collection en rigtig spilperle – hvis man er en rigtig hardcore Sonic fan, der bare ikke kan få nok af det blå hurtigtløbende pindsvin.

  Overvejer man derimod at købe skiven, fordi man mener at kunne huske, hvad Sonic spillene gik ud på, så vil jeg helt klart foreslå, at man køber Sonic Mega Collection istedet, da den indeholder de bedste Sonic spil gennem tiderne.

  Er man derimod til de lidt mere sjældne og specielle Sonic spinoff spil, så er Gems Collection helt klart alle pengene værd – trods spillets forholdsvis korte levetid.
  Gameplay:9.0
  Grafik:7.0
  Online:
  Holdbarhed:6.0
  Overall 7.0
  Log ind og stem
  0
  Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne anmeldelse..
  Køb spillet - og støt PSlife
  Del denne artikel:
  Kommentarer
  Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.