Sonic Mania Plus

Anmeldt af: Palle Havshøi-Jensen - 16. juli 2018 - kl. 21:56
Del denne artikel:
2 3

Sega er klar med Sonic Mania Plus, en forbedret udgave af Sonic Mania - det bedste Sonic spil i flere år. Vi anmelder.

Hvis man er født i 80'erne og har haft en Sega-controller i hånden på et eller andet tidspunkt, så har man højst sandsynligt også stiftet bekendtskab med Sonic. De seneste år har Sonic spillene ikke kunne leve op til tidligere tiders succeser - lige indtil august sidste år, hvor Sonic Mania udkom og det var et af de bedste Sonic spil i flere år.Sonic Mania kunne kun købes som digital download og det var aldrig meningen, at det skulle udkomme på disk. Nu her et år senere, er Sega dog klar med Sonic Mania Plus, som udkommer på disk og som du kan købe i butikkerne, hvis du foretrækker at have dine spil som fysiske kopier.

Sonic Mania Plus indeholder foruden nyt indhold i selve spillet, som vi vender tilbage til om lidt, også en lille bog med artwork fra spillet og et cover, der kan vendes og hvor der på bagsiden er en Sega Mega Drive udgave af coveret.Sonic Mania Plus er et typisk Sonic platformspil, hvor hovedformålet er fart (i hvert fald hvis man vælger Sonic som karakter). Spillet kører i 60 frames i sekundet og giver derfor en god dynamik især ved høj fart. Man har muligheden for at løbe igennem banerne - og med lidt kendskab kan det lykkes ret godt. Man kan også tage det mere med ro og udforske banerne og forsøge at få så mange guldringe og point som muligt.

Sonic Mania Plus indeholder alt indholdet fra originalen, som stadig holder her et år efter udgivelsen. Det nye i Plus udgaven er nye spilbare karakterer og en ny Encore singleplayer spilmulighed, hvor det er muligt hele tiden at skifte mellem forskellige karakterer, mens man spiller igennem remixede udgaver af spillets originale baner. Nogle baner er svagt remixede, mens andre virker som helt nye baner og med nye bosses.Spillets to nye spilbare karakterer er de mindre kendte Ray the Flying Squirrel og Mighty the Armadillo og de kan begge bruges i den nye Encore mode men også i spillets normale kampagne. Ligesom Knuckles og Tails, har Ray og Mighty begge specielle evner; Mighty kan tåle et ekstra slag før han mister sine ringe og han har et kraftigt nedadgående angreb, mens Ray kan svæve hen over banerne.

Hvis man er hardcore Sega- eller Sonic fan, vil disse to karakterer være et velkomment gensyn, da det efterhånden er ved at være længe siden man har set noget til dem. Det er værd at nævne, at hvis man tidligere kan købt den originale udgave af Sonic Mania, så kan man nøjes med at købe Plus udvidelserne. Så med mindre at du er hardcore Sonic fan og bare skal have den artbook til samlingen, som følger med den fysiske kopi af Sonic Mania Plus, så kan du altså nøjes med at købe Plus udvidelsen til dit originale spil.Rent grafisk har designerne bag været tro mod serien og derfor ligner Sonic Mania Plus noget fra midt 90’erne. Der er fire forskellige grafikindstillinger at være mellem; en ren og skarp pixeleret udgave, en lidt blødere udgave hvor det hele stadig er pixeleret men blødt en smule op - samt to CRT-indstillinger (også her en skarp og en blød), hvor grafikken får tilført de her horisontale linjer man kender fra gamle CRT skærme.

Kan man huske spillene fra midten af 90’erne, så bobler nostalgien i en fra man åbner spillet for første gang. Dette er lydsiden i den grad med til at forstærke - både i menuerne og i selve spillet.Sonic Mania var et glimrende spil og med Sonic Mania Plus, er det blevet endnu bedre og mere strømlinet. Det er nostalgisk, underholdende og skaberne har, også med den nye Encore mode, ramt den gamle ånd fra 90’erne. Det er et spil, som er meget tro mod seriens rødder og på samme tid har udviklerne fået alle de moderne tilføjelser til at passe glimrende ind i spillet.

Sonic Mania Plus koster 199 kr. (mod originalens 149 kr.) og det vil sige at man betaler 50 kr. for Encore spilmuligheden, det vendbare cover og den 32 tiders artbook. Det synes jeg bestemt er acceptabelt, så hvis du aldrig har fået spillet Sonic Mania, så er Sonic Mania Plus den ultimative udgave af spillet, som du ikke bør snyde dig selv for, hvis du er fan af Sega’s blå pindsvin.
+ Let at gå til, tro mod de oprindelige spil, ægte Sonic gameplay, Plus indholdet er glimrende
Kan være frustrerende for nybegyndere
Gameplay:8.5
Grafik:8.5
Online:-
Holdbarhed:7.0
Overall 8.5
Log ind og stem
3
Der er 3 brugere som med til at gøre PSlife et bedre sted, ved at vurdere vores indhold.
Køb spillet - og støt PSlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.