Sports Champions 2

Anmeldt af: Jakob Kofod - 22. oktober 2012 - kl. 18:05
Del denne artikel:
2 0

Efterfølgeren til et af de første PlayStation Move spil – Sports Champions, byder på nye sportsgrene hvor nogle af dem fungerer rigtig godt mens andre er mere frustrerende end decideret udfordrende.

Sports Champions var et af de spil der stod klar på hylden da PlayStation Move blev lanceret i september 2010, og var også et af de spil der var med på den demo blu-ray man fik med når man købte et PlayStation Move sæt. Spillet er derfor noget stort set alle Move ejere har stiftet bekendtskab med, og dermed også noget som de fleste Move ejere har en holdning til. Uanset hvad man synes om spillet, så blev det modtaget ganske positivt i spilpressen, og har i dag en såkaldt metacritic score på 76/100.

Sports Champions 2 byder præcis som sin forgænger på seks forskellige sportsgrene, hvoraf der kun er en enkelt genganger fra det første spil. Ikke helt overraskende er gengangeren en af de sportsgrene der fungerede bedst i det første spil, nemlig bueskydning. Mens de resterende sportsgrene er boksning, bowling, skiløb, golf og tennis.
Før vi ser på hvad de forskellige sportsgrene bringer af gode og dårlige ting så skal Zindagi Games have kæmpe ros for at have fjernet noget af det der tog en del af glæden ved at spille det oprindelige Sports Champions, som var at man skulle tre-trins kalibrere sin Motion controller før hver sportsgren. Jeg har ikke helt grejet hvordan de rent teknisk har løst det, men til trods for at man ikke længere skal kalibrere sin Motion controller hele tiden, så er styringen i spillet ved hjælp fra PlayStation Eye knivskarp.

Bueskydning fungerer præcis som i det første spil, man trækker en virtuel pil op af ens virtuelle pilekogger og affyrer den med mod det virtuelle mål. Det er at foretrække at spille med to Motion controllere, da det giver en bedre fornemmelse af det at skyde en pil af sted, men det kan sagtens spilles med en enkelt Motion controller. Der er flere forskellige typer af bueskydnings konkurrencer man kan dyste i, hvilket inkluderer alt fra det klassiske skyd efter en skive til de mere spektakulære som at spille huskespil eller en form for ræs hvor det gælder om at få sit flag til at stige til vejrs først ved at ramme en skydeskive flest gange, undervejs kan man skyde efter nogle specielle mål som f.eks. gør at modstanderens målskive dækkes af is, eller begynder at snurre rundt, alt dette foregår i et hurtigt tempo som hurtigt kan få armene til at føles tunge.

En af de nye sportsgrene som fungerer rigtig godt er boksning, her fungerer Motion controllerne som boksehandsker og har man to Motion controllere så gør de et rigtig godt arbejde med at simulere en boksekamp, det er meget intuitivt at blokere og slå, hvilket er med til at gøre det rigtig sjovt at spille både alene eller mod en ven.
Bowling, golf, skiløb og tennis er desværre alle sportsgrene der enten virker lidt anonyme eller som decideret virker dårligt i spillet. Bowling er på niveau med det klassiske PSN spil High Velocity Bowling, det fungerer ganske upåklageligt og er en rigtig hyggeaktivitet på niveau med boccia i det første Sports Champions, men formår aldrig rigtig at gøre et varigt indtryk på en.

Golf fungerer, hvis man sammenligner det blot en smule med Tiger Woods franchiset, rigtig skidt, det er ikke nær så præcist som man kunne ønske sig, og især det at læse en green virker stort set umuligt, hvilket gør at ens konkurrencelyst i denne sportsgren er tæt på ikke eksisterende.

Skiløb fungerer ganske udmærket med to Motion controllere hvor man skal bruge dem som skistave og holde dem ind under armen når man suser ned af banken, men når man spiller med en enkelt Motion controller føles det lidt generisk og man kan tydeligt mærke at specielt denne sportsgren er udviklet til at blive spillet med to Motion controllere.

Tennis er nok den sportsgren der fungerer dårligst, hvor det oprindelige Sports Champions havde bordtennis som gjorde så godt brug af Motion controlleren at bordtennis for første gang nogensinde var spilbart på en konsol, så er tennisdelen en generisk og påtaget spiloplevelse i Sports Champions 2. At slå en for og baghånd er nemt og ligetil, men der hvor det går galt er, når ens spiller skal bevæge sig rundt på banen, her er styringen klodset og langt fra noget der bidrager til en positiv spiloplevelse.
Sports Champions byder udover forskellige sportsgrene også på forskellige måder at spille spillet på, man kan gå i gang med spillet cup del, hvor der er forskellige udfordringer der skal klares indenfor hver enkelt sportsgren. Hver sportsgren indeholder bronze, sølv og guld aktiviteter, hvor sværhedsgraden er stigende alt efter hvilket metalniveau der dystes på. Efterhånden som man løbende klarer forskellige udfordringer låser man op for forskellige ting som man kan udstyrer sin atlet med, som tøj, tilbehør m.v. så man kan få ens atlet til at se lidt mere cool ud til når vennerne kommer forbi.

Sports Champions 2 er præcis som sin forgænger et “fest”spil, som indbyder til at man spiller det sammen med nogle venner. Spillet indeholder en spiltype som er perfekt til netop dette, den kaldes party og gør det nemt og hurtigt at starte et spil op med vennerne. Her kan man vælge hvor mange sportsgrene man ønsker at dyste i og så er man ellers i gang. Man kan selvfølgelig også vælge at dyste i en enkelt sportsgren ad gangen, hvad enten det foregår alene eller sammen med vennerne. Her kan man prøve at slå sine egne rekorder og ellers bare øve sig så man til sidst kan kalde sig en sand Sports Champion.
Grafisk byder Sports Champions 2 ikke på så meget nyt, de forskellige sportsudøvere er alle udført på en måde der får dem til at fremstå som lidt små kedelige og uden den gejst, sjæl og indlevelse man ellers normalt ser hos sportsudøvere. Det hele virker lidt fladt og generisk. Jovist ser det da bedre ud end i det første spil, men vi er i ret langt inde i denne generation af konsoller, hvorfor man qua spillets relativt små områder burde kunne levere et bedre grafisk udtryk.

Når Sports Champions 2 er målt og vejet så er indtrykket at folkene bag Zindagi Games har haft de bedste intentioner om at levere et produkt der var en videreudvikling af deres første Sports Champions. De har på nogle områder ramt plet ved f.eks. at fjerne den tvungne kalibrering før hver sportsgren og ligeledes har de videreudviklet bueskydningsdelen så den fremstår endnu skarpere og med endnu flere muligheder. Men samlet set så skuffer Sports Champions 2 en smule da alt for mange sportsgrene i spillet virker ligegyldige.
+ Ingen tvungen kalibrering mellem sportsgrenene, virker godt som "fest" spil, bueskydning fungerer endnu bedre
Dårlige spiller animationer, Tennis og Golf er dårligt udført
Gameplay:7.5
Grafik:6.5
Online:-
Holdbarhed:7.0
Overall 7.0
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne anmeldelse..
Køb spillet - og støt PSlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.