Sports Champions

Anmeldt af: Lasse Kjær - 24. januar 2011 - kl. 17:19
Del denne artikel:
2 0

En bevægelsescontroller skal naturligvis have et sportspil. Nintendo Wii startede trenden med Wii Sports, og nu følger Sony trop med deres sportspil.

Det er en smule svært at finde vej i Move-junglen. Eksisterende titler opdateres med Move-styring, der skal købes ekstra controllere, ladestationer, kameraet skal tilsluttes PS3’eren og man skal for alt i verden stå i PS Eyes synsvinkel.

Sports Champions-skiven er pakket med seks forskellige sportsgrene; bueskydning, petanque, discgolf, bordtennis, gladiatorkamp og volleyball. Navigeringen i menuen er ligesom Wii – intuitiv og udføres med Move-controlleren. Alle spil kan spilles med indholdet i Move Starter Pack. Der er altså ikke særskilte krav om en Navigation-controller eller andet ekstraudstyr, men det kan naturligvis lade sig gøre. I sportsgrenene er der multiplayermuligheder, så man kan spille to spillere mod hinanden.
Med i Move Starter Pakken får man som bekendt et kamera, en Move-controller og en demodisk. Move Sports Champions er den fulde version af demodisken, og det byder på spilmuligheder, der graver lidt dybere end demodisken. Min personlige favorit er bordtennis, der viser, hvorledes Move-controlleren reagerer 1:1 med ens bevægelser. PS Eye opfanger hver en bevægelse, og det er nemt at udføre avancerede slag med controlleren. Move registrerer vip med håndleddet, skru og hvor tæt man står på skærmen. Det vil sige, at der både er dybde, bredde og intuitiv styring repræsenteret.

Bordtennisdelen af spillet indeholder tre forskellige turneringstyper med stigende sværhedsgrad. Man starter med indledende træningsøvelser, og spillet igennem er der masser af tricks og tips at lære. Selve spillet er netop intuitivt, og man spiller ligesom i virkeligheden. Det anbefales at stå cirka tre meter fra skærmen – med god plads omkring sig. Det er rart at have bevægelsesfrihed, og selvom jeg spillede med en spraglet baggrund, var der ingen problemer med bevægelsesfølsomheden.
Den stigende sværhedsgrad får man hurtigt at mærke i spillet. Det føles som om Move-controlleren ikke er så tilgivende som tidligere. Det kræver mere præcision at ramme bordet og skrue boldene korrekt. Desuden bliver modstanderne mere og mere talentfulde. Efter hver kamp tildeles man mellem en og tre stjerner, og der er point for hvor hurtigt man smasher, hvor mange point modstanderen når at få og hvorledes man skruer boldene. Gode præstationer medfører naturligvis Trophies. Der er i alt 43 af slagsen, og de er drysset godt ud i spillet, så man bliver motiveret til at gøre sig umage med sportsgrenene.

Grunden til, at jeg vælger at fokusere på bordtennis, er oplagt. Det er ganske enkelt den sportsgren, der fungerer bedst. Petanque er – ligesom i virkeligheden – ikke særlig actionfyldt. Hvis sportsgrenene ikke er sjove i virkeligheden, vil man heller ikke finde dem underholdende på Move. Personligt synes jeg hverken petanque eller discgolf er særlig tiltrækkende sportsgrene, men den tekniske udførsel kan man ikke diskutere. Ved discgolf gælder det om at kaste en frisbee efter et stort metalgitter, der fungerer som målet for hver bane. Endnu engang kommer 1:1 bevægeligheden til udtryk, og skru med discen afhænger af dit håndleds formåen. Teknisk fungerer det glimrende, og grafisk er det flot animeret med skove, træer, søer og hvad der ellers hører til.
Men selvom 1:1 bevægeligheden er lige i skabet, er der alligevel ridser i lakken. Spillets svage punkter er til at få øje på. Petanque er for eksempel ikke underholdende, og det virker som fyld på Sportsskiven. Grundlæggende giver det bare ikke mening at stå og udføre kastebevægelser med Move-controlleren for at komme tættest på den lille kugle, som er målet for petanquespilleren. Man føler ikke kontrol med kuglen, og det virker ret tilfældigt, hvordan kastet udføres. Igen henvises der til bordtennisdelen, idet dette både fremstår intuitivt, sjovt, meningsfyldt og underholdende. Det sidste ord i den sætning er nøgleordet. Underholdning. Inden man køber Sports Champions, må man spørge sig selv, om man synes det er sjovt at svinge med en glødende controller hjemme i stuen for at afvikle sportsaktiviteter på skærmen.

I forhold til Nintendo Wii controlleren er Move mere præcis, og 1:1 handlingerne fungerer fremragende. Men grundprincippet er det samme – det er aktiv gaming. Volleyball funger udmærket – der er ikke mange forskellige locations at spille på, men indtrykket er positivt. Der skal udføres smash, fingerslag o.a., og det hele handler om indlevelse. Smash kan udføres stående med vip med håndleddet, men man kan også gå ’all-in’ og leve sig ind i volleybevægelserne – controlleren er ligeglad. Sidstnævnte grad af indlevelse anbefales, idet det medfører øget spilleglæde, og aktiv gaming er til gavn for både humøret og kredsløbet.

Gladiatorkampene er, i min optik, ’random’ fægtning med Move-controlleren. Dybden i sportsgrenen er ikke speciel bred, og selvom der er fede bevægelser, afvekslende angreb og modstand, er det ikke en sportsgren, man kommer til at bruge længere tid på. Sports Champions gør sig godt til social gaming, men det er nok de færreste, der vil finde det underholdende, når man spiller alene - med undtagelse af bordtennisdelen. Til sidst finder vi bueskydning, som bare går ud på at sigte med Move-controlleren. Man fanger lynhurtigt fidusen, og bullseye træffes ret hurtigt. Når dette er opnået relativt hurtigt, har man nået toppen i disciplinen, og resten virker bare som rutinearbejde.
Jeg sidder tilbage med en følelse af mangler. Ting der godt kunne have været implementeret i Sports Champions. Først og fremmest synes jeg, at alle disse minigames virker tilfældige, og resultaterne i de forskellige konkurrencer fører ikke til noget specielt. Jeg kunne godt tænke mig, at alle konkurrencerne smeltede sammen til en stor turnering, så man ville gøre sig umage i de forskellige konkurrencer og kæmpede for et højere formål. Desuden understøtter Sports Champions ikke onlineplay eller mulighed for at skabe sin egen karakter. Jeg savner lidt at have sin egen selvkreerede spiller, ligesom fx Xbox 360 tilbyder avatarbenyttelse i Kinect.

Move Sports Champions sportsgrene er udmærkede eksempler på, hvordan Move-controlleren kan benyttes. Er man grebet af en af de seks sportsgrene i spillet, vil man uden tvivl blive underholdt. Spørgsmålet er hvor længe. Man mister hurtigt interessen for spillet, idet det er for gentagende, smalt og virker mere som en demonstration af Move-controllerens muligheder. Det sociale multiplayer-aspekt trækker spillet en anelse op, men det er ikke en titel, der vil skrive sig ind i din bevidsthed ret længe, medmindre du har en masse Move-glade venner, der elsker at skeje ud sammen med dig foran fjerneren. Det er i virkeligheden dér, at Move Sports Champions kommer helt til sin ret.
Gameplay:6.0
Grafik:7.0
Online:-
Holdbarhed:3.0
Overall 5.0
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne anmeldelse..
Køb spillet - og støt PSlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.