Red blev nogle år tilbage sparket ud af det store drageråd og som en ægte skurk svor han hævn. Nu har han fået fingrene i en bunke mørke krystaller, der opsuger alt liv og lys og er begyndt at plante dem rundt omkring i drage riget. Gnasty Gnorc er tilbage og hjælper denne gang Red med sine skumle planer.
Gameplay Du bliver straks sat ind i historien og bliver kastet ud i begivenehederne, som indebærer, at du indsamler ædelstene, som du så kan bruge til at købe ting for hos Moneybags, den griske sælger. Hos ham kan du både købe nøgler, våben og des lige. Du skal, som i de foregående Spyrotitler rende rundt og udforske omgivelserne og løse mindre puzzles, mens du samtidigt bøffer de fjender der skulle stå ivejen for dig. | ![]() |
Din overordnede opgave er at finde og destruere de mørke krystaller, som er spredt ud i drageriget. Men derudover får du også til opgave at finde frem til så mange drageæg som muligt, og så naturligvis også de velkendte ædelstene, som du også i de tidligere titler skulle rende og samle op. Disse ædelstene kan du bruge til at købe ting for hos den lokale købmand. Du kan bl.a. købe våben og ikke mindst nøgler, som du skal bruge til at låse de kister op, som er spredt rundt om i landet.
Efterhånden som Spyro avancerer i historien, vil han lære nye ting han kan udføre. Eksempelvis vil han udover det normale ild-angreb lære at spy elektricitet og som noget helt nyt, kan han lære et vand angreb. Fjender reagerer forskelligt på de forskellige angreb, og du skal derfor prøve dig frem for at finde det mest effektive angreb.
Grafik
Der er ikke sket de store revolutioner på den grafiske side. Spyro render stadig rundt i et landskab af lyse og klare pastelfarver og banedesignet er heller ikke meget anderledes fra de foregående titler. Der er dog sket noget med karaktererne, som har fået en overhaling af mærkbart flere polygoner, der får dem til at se meget detaljerede ud. De veludførte ansigtsanimationer giver desuden karaktererne et meget livlig udseende.
Kameraet er heldigvis rigtigt godt fungerende, og sætter sig kun sjældent fast i irriterende vinkler, men i sådanne tilfælde kan du med højre analogstick selv manøvrere vinklen til en brugbar position. Overordnet set, kan Spyro A Heros Tail snildt måle sig med de andre titler på markedet, grafikmæssigt.

Lyd
Musikken er holdt i en let og legende stil, som passer ret godt til spillet. Det er dog også den slags musik man kan blive sindssyg af at høre på, hvis man udsættes for det time efter time. Stemmeskuespillet er fortrinligt udført og stemmerne kunne ikke passe bedre til karaktererne. Spyros naivitet og den gamle professors klogskab lyser f.eks. ud af deres henholdsvise stemmer.
![]() | Holdbarhed Med en enkelt singleplayerhistorie har Spyro A Heros Tail ikke meget at byde på mht. genspilsværdi. Men sammenlignet med andre platformspil der netop er udgivet, er holdbarheden stort set den samme. Det ville hjælpe lidt på genspilsværdien, hvis Eurocom havde fundet på nogle flere ting man kunne rende og samle op, eller hvis de havde tilføjet nogle sidemissioner til den ellers fastlagte historie. |
Overall
Spyro A Heros Tail lider stadig under at have det samme gameplay, som da det først dukkede op på PlayStation for seks år tilbage. Det byder derfor ikke på de store opfindelser, men kan stadig bryste sig af at have et let og ligetil actiongameplay. Nu har titlen bare mange flere konkurrenter i 3D platformgenren, ikke mindst Sly 2, Ratchet & Clank 3 og Jak 3.