Spyro Reignited Trilogy

Anmeldt af: Palle Havshøi-Jensen - 18. november 2018 - kl. 15:33
Del denne artikel:
0 6

Mange husker nok tilbage på den lille lilla drage Spyro, med et smil på læben. Nu kan han opleves, eller genopleves, i nye smukke versioner af de tre første spil. Læs anmeldelsen her.

Er der i virkeligheden den store forskel på remakes og remasters? Hvis det bliver gjort rigtigt, så ja. I en remaster tager udviklerne det gamle spil og for eksempel puster grafikken op til HD eller måske endda 4K og renser lydsiden op, så det hele fremstår en smule mere tidssvarende. Under den fornuftige overflade, gemmer der sig dog stadig et gammelt spil, med de gode og dårlige sider det nu måtte have.En remake er noget helt andet. Her tager udviklerne udgangspunkt i det gamle spil og bygger et helt nyt spil på fundamentet af det gamle spil. Grafikken er ny, styringen kan være opdateret til de nye joypads, hele lydsiden kan være genindspillet og der kan endda være tilføjet enkelte nye gameplay features. De bedste eksempler på rigtigt vellykkede remakes er Shadow of the Colossus, Crash Bandicoot N.Sane Trilogy - og nu Spyro Reignited Trilogy.

Spyro Reignited Trilogy indeholder de tre første spil i Spyro trilogien; originalen Spyro the Dragon og de to efterfølgere Spyro 2: Ripto’s Rage! og Spyro: Year of the Dragon. Alle tre spil er blevet opdateret med ny grafik, ny styring, ny lyssætning, ny animationer og en ny lydside. Hver af de tre spils sammenlagt mere end 100 baner er bygget op fra grunden baseret på de originale baner og de mange karakterer er ligeledes genskabt ud fra de originale.Spillenes struktur og gameplay står præcis som de gjorde for 18-20 år siden og det betyder, at vi har med tre forholdsvis simple, men også charmerende, 3D-platformspil at gøre. De henvender sig til hele familien, både de yngre som ikke tidligere har oplevet Spyro og til de lidt ældre, som vil opleve nostalgiens vingesus når de igen kaster sig ud på eventyr med den lille lilla drage. Og hele familien kan være med, da al tekst og tale i spillet er på dansk.

Det første spil i pakken, Spyro the Dragon er det reneste og mest “ind til benet” spil af de tre. Her hopper og svæver man rundt, stanger fjender og spyr ild på dem, mens man befrier tilfangetagne drager og indsamler spillets ikke mindre end 12.000 diamanter. Det er dejligt simpelt og stadig underligt fængende.Spyro 2: Ripto’s Rage er samlingens bedste spil. Her bliver missionerne lidt mere kompliceret og det hele krydres med nogle minispil-udfordringer, hvor man kan indsamle ekstra diamanter. De grundlæggende mekanikker er stadig de samme; Spyro kan stange, svæve og spy ild, men han kan nu også både svømme og klatre og det resulterer i at banerne føles lidt mere åbne end i det første spil.

Spyro: Year of the Dragon fortsætter i samme spor som forgængeren, men der tilføjes yderligere features og nogle af spillets bi-karakterer får deres egne missioner, for eksempel kænguruen Sheila. I disse missioner bydes der op til dans med en helt ny styring og nye evner og det fungerer okay.

Det er dog som om, at designerne bag ville lidt for meget - det var nok i et forsøg på at forny Spyro en smule - det var da også det tredje spil på tre år, så de følte nok at der skulle ske et eller andet. Det resulterer dog i et lidt mere rodet og ufokuseret spil, i kontrast til de to første i serien.Når alt kommer til alt, så er de tre spil i Spyro Reignited Trilogy blevet genopbygget med stor kærlighed til det oprindelige materiale og udviklerne fra Toys for Bob har gjort et fremragende stykke arbejde, med at løfte en af de mest ikoniske spilkarakterer ind i 2019. At spillene stadig fungerer og stadig er fængende her 20 år efter den første udgivelse, er et stort skulderklap til de originale designerne fra Insomnaic Games. Spillene vækker simpelthen samleren i mig igen, da man jo lige skal finde alle diamanterne, selv om man sagtens kan forlade banen og komme videre i spillet uden at indsamle dem alle.

Den grafiske side har fået en kæmpe overhaling i Reignited Trilogy og alle tre spil ser fremragende ud. Spyro er flot animeret og de farverige omgivelser er fyldt med detaljer og nye små opgraderinger - og på samme tid holder grafikken stilen fuldstændig som man husker det fra Spyro-spillene. Det er et fremragende stykke arbejde designerne hos Toys for Bob har udført på den visuelle side.Den tekniske side er dog ikke helt så velsmurt, da der underligt nok er lidt perfomanceproblemer her og der, hvor grafikken, selv på PS4 Pro kan hakke lidt. Det er ikke noget, der på nogen måde forstyrrer gameplayet, men det er ikke til at overse.

Lydsiden har også fået en overhaling og den originale musik fra The Police trommeslageren, Stewart Copeland, som stod for musikken til det originale spil tilbage i 1997, bruges også i Reignited Trilogy. Lydfolkene hos Toys for Bob har opdateret og remixed det originale soundtrack og gjort det mere dynamisk i forhold til spillene, men ønsker du at spille med det originale soundtrack, er det som en fin lille feature, også muligt. Stewart Copeland står i øvrigt bag en helt ny titelmelodi til Reignited Trilogy.Som nævnt tidligere, er alle menuer, alle tekster og at tale på dansk. De danske stemmeskuespillere gør det fint, mens oversættelserne er ikke altid lige i skabet. Jeg oplevede endda, at en dårlig (eller nok mere direkte forkert) oversættelse, skabte forvirring omkring hvad man skulle foretage sig. Det er desværre ikke godt nok.

Spyro Reignited Trilogy er et virkelig lækker pakke og Toys for Bob har udført et fantastisk stykke arbejde med at opdatere spillene og på samme tid bibeholde den originale følelse. Spyro 2 er det bedste spil, men alle tre spil byder på rigtigt mange timers virkelig god underholdning for hele familien.

Hele pakken kan købes på PlayStation Store for 319 kr., hvilket er en rigtig fin pris for tre spil af denne kvalitet og mange timers underholdning.
+ Fremragende grafisk opdatering, mange timers spil for hele familien, gameplayet holder stadig
Lidt hakkende grafik, den danske oversættelse er lidt underlig enkelte steder
Gameplay:8.0
Grafik:8.5
Online:-
Holdbarhed:9.0
Overall 8.5
Log ind og stem
6
Der er 6 brugere som med til at gøre PSlife et bedre sted, ved at vurdere vores indhold.
Køb spillet - og støt PSlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.