Star Ocean – Till the End of Time

Anmeldt af: - 10. oktober 2004 - kl. 21:01
Del denne artikel:
0 0

Star Ocean – Till the End of Time (SO) er det tredje spil baseret på Star Ocean-universet - og det første der er udgivet til Playstation 2. Det er RPG-speciealisterne fra Square Enix, der bl.a. udvikl

Star Ocean – Till the End of Time (SO) er det tredje spil baseret på Star Ocean-universet - og det første der er udgivet til Playstation 2. Det er RPG-speciealisterne fra Square Enix, der bl.a. udvikler spillene i Final Fantasy-serien, som står bag SO, der er et spil vi i Europa og USA har måtte vente længe på.

SO blev allerede frigivet i Japen i starten af 2003, så man kan godt sige at Square Enix har brugt lidt vel meget tid på at oversætte spillet. Men nu er spillet endelig kommet og lever det så op til de forventninger man har til et spil fra Square Enix?

I SO følger vi de 2 teenagere Fayt Leingod og Sophia Esteed, som er på en afslappende ferie på den smukke planet Hyda IV, sammen med Fayts forældre. Fayt bruger lidt for meget af sin tid på computergenerede kampsimulatorer, til stor ærgrelse for Sophia. Ferieidyllen bliver dog hurtigt brudt, da Hyda IV bliver udsat for et overraskelsesangreb af en ukendt fjende. Panikken spreder sig, og Fayt bliver skilt fra sine forældre og Sophia, og ender på den primitive planet Vaguard III. Og så starter historien for alvor…

Gameplay
SO indeholder mange forskellige elementer som bedst kan beskrives hver for sig. Der er en opdagelses og samtale-, en kamp- og en cutscene-del. Opdagelsesdelen er den klassiske, hvor man løber rundt og snakker med folk i håb om at få fat i nyttige informationer. Rundt omkring på banerne ligger der desuden goodies gemt i kister osv. Man åbner kister, snakker med folk mm. ved at trykke på X, og i det store træk er denne del identisk med andre spil af samme type.
Star Ocean: Till the End of Time screenshot

I nederste højre hjørne er der er et smart kort over det område man er i, og der står desuden hvor mange procent af det område man har været igennem. På kortet er der også nogle ikoner for døre, fjender og forretninger, så det det er nemt at orientere sig.

Kamp-delen er klart den mest nyskabende i SO, og også noget af det mest underholdende. I klassisk RPG-stil møder man fjenderne i opdagelsesdelen beskrevet ovenfor, og så skifter skærmen hen til kamp-delen, hvor alt foregår real-time. Man kan have maximalt tre karakterer med mod de fjender der nu måtte være, og kun én af karaktererne kan styres. De andre styres vha. scripts som kan vælges inde under en taktik-menu, som fås frem ved at trykke på trekant. Her kan der bl.a. vælges om karakteren skal holde sig tilbage, storme frem eller fokusere sine angreb på bare én fjende. Selvom det ikke 100% dækker alle de ordrer man måtte ønske at give, kan man nemt skrifte mellem de karakterer man selv vil styre ved at trykke på R1.
Der findes hovedsageligt 2 typer af angreb; et stort og et lille angreb, der eksekveres ved at trykke på hhv. cirkel og kryds. Hvis man trykker på cirkel og kryds med det rette interval, kan man lave nogle combos. Eksempelvis med hovedpersonen Fayt, kan man trykke på cirkel langt fra ens modstander og Fayt løber hen og slår modstanderen op i luften. Hvis du trykker på kryds på det rigtige tidspunkt når han er på vej ned, så kan man med lidt held ’juggle’ ham i luften og give ham endnu mere skade.

Under ens karakter er der tre parametre som afgør hvor godt din spiller har det. Der er en Health-bar, en Mental-bar og en Fury-bar. Når ens health- og mentalpoints når nul besvimer ens karakter, og man må vente til alle er besvimede eller man vinder kampen. Fury-points er, som navnet siger, en slags raseri-points. Når man angriber bruger man af disse point, og hvis man ikke har nok af dem, bliver man nødt til at slappe af så de kan genopbygges. Desuden kan de pludselig stige under specielle omstændigheder, som fx hvis en holdkammerat besvimer. Generelt kan man øge alle sine points vha. af ting du finder rundt omkring på banerne.
Jo flere gange man slår fjender uden selv at blive ramt, des mere bliver en Bonus Battle Gauge fyldt op. Når de er helt fyldt, så vil de næste kampe du starter være såkaldte bonus kampe, hvor belønningen fx kan være mere experience. Når man når et vist antal af experiencepoints, så går man et level op, og får mulighed for sejere tricks og meget andet.

Star Ocean: Till the End of Time screenshot

Hvis man er ny til genren er det ret befriende, at SO har en ganske udmærket tutorial som tager en igennem de fleste aspekter indenfor kamp. Spillets fjender starter på et ret nemt niveau, så hvis man først har været toturialen igennem, så er det intet problem at udvikle sin kampteknik på sværere og sværere fjender.

Spillets forskellige ingame-cutscenes er ret omfattende, og der kan desværre godt gå ret lang tid, hvor man bare sidder og snakker med folk. Disse ’blokke’ af samtaler bryder det ellers udmærkede gameplay og til sidst ender man bare med at trykke febrilsk på joypaddet for at komme videre. Desuden hænder det, at ens sidste save point ligger lige før en hulens masse samtale, og hvis der så ikke er noget save point imellem det og der hvor man dør, så kan man godt komme ud for at skulle side og hoppe igennem 5-10 minutters samtale.

Grafik
Star Ocean – Till the End of Time starter med en utrolig flot intro der med det samme smider én ind i Star Oceans fortryllende univers. De forskellige cutscenes er alle af meget høj kvalitet, og man sidder tit og glæder sig til dem. Grafikken inde i spillet og de forskellige ingame-cutscenes er fuldt 3D-animerede i den kendte japanske anime tegnestil hvor grafikken er meget på det jævne. Kameraet kan dog frit drejes 360 grader og det gør det nemmere at finde rundt. Læbesynkroniseringen under ingame-cutscenes er ikke den bedste, men til gengæld er nogle af de spells og specielle angreb man kan bruge meget flotte.
En anden lækker feature er, at man i starten af spillet kan vælge om man vil spille i 16:9 formatet, hvis man altså skulle være så heldig at have et sådan TV til rådighed.

Lyd
Det er den kendte japanske komponist Motoi Sakuraba der står bag musikken i SO, ligesom han har stået bag musikken i alle de forrige Star Ocean-spil, og her har han virkelig gjort et solidt arbejde. Musikken i den føromtalte intro er helt fænomenal og giver en kuldegysninger. Musikken inde i spillet veksler fra Rock, henover klassisk til sødsuppemusik af den dårlige slags. Engang imellem har musikken det med lige at blive for meget, fx i starten når Fayt og Sophia sidder og snakker. Her kunne musikken måske havde passet til en sørgelig slutning, men ikke til en normal samtale.
Samtalerne er også af meget vekslende karakter. Nogle af de folk man møder i SO synes at have samme stemme som folk man har mødt før, og nogle af de samtaler man har med folk er direkte uinteressante og dårligt lavet. Desuden har musikken det med at være meget høj, så nogle gange kan man slet ikke høre hvor dårlige samtalerne er; heldigvis er der dog undertekster til alle samtaler.

Star Ocean: Till the End of Time screenshotHoldbarhed
Producenten har lovet, at der er op mod 80 timers spilletid i SO. Så lang er undertegnede ikke kommet endnu, men der findes også andre ting at lave end at gennemføre spillet.

Man kan også lave sine egne våben og hver gang man præsterer noget specielt i spillet, får man en ny ting i sin ’battle trophy’.

Hvis man fx slår en speciel boss ihjel, vil der under battle trophies fx være mulighed for at skaffe nye kostumer til ens karakterer. Nogle af disse battel trophies skulle efter sigende være utroligt svære at finde, så der burde være mange forskellige ting at tage sig til i SO. Desuden skulle der være op mod ti forskellige slutninger, hvilket burde tilfredsstille den hardcore RPG-fan.

Overall
Star Ocean – Till the End of Time er et underholdende spil, hvis force specielt ligger i den ret nyskabende kamp-del. De forskellige samtaler i spillet og selve spillets plot er måske ikke det bedste der er set i genren, men det er nok til man har lyst til at gennemføre spillet for at se om Fayt finder sine venner igen. Lydsiden er stabil, specielt musikken af Sakuraba, og holdbarheden er stor, ikke mindst. pga. de mange Battle Trophies.

Dette er et spil som en RPG-fanatiker bør have stående på sin hylde, mens nye til genren kan benytte de gode tutorials til også at få meget sjov ud af Star Ocean – Till the End of Time.
Gameplay:8.0
Grafik:7.0
Online:
Holdbarhed:8.0
Overall 8.0
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne anmeldelse..
Køb spillet - og støt PSlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.