Star Wars Battlefront II (Singleplayer)

Anmeldt af: Hoder Jensen - 19. november 2017 - kl. 22:39
Del denne artikel:
7 4

Star Wars Battlefront II byder på en kampagne som endda er en officiel Star Wars historie, hvilket vi tager et kig på i denne anmeldelse, sammen med spillets arkade del. Multiplayer følger senere.

Star Wars Battlefront II tilbyder, modsat det første Battlefront spil under Electronic Arts, på en singleplayer med en kampagne, noget der var meget efterspurgt i det første spil. Der skal dog ikke herske tvivl om at Star Wars Battlefront II’s primære indhold ligger i multiplayer delen, men grundet en kompleks multiplayer bygget op på loot boxes og mikrotransaktioner, har vi valgt at dele vores anmeldelser op, så vi kan bruge lidt mere tid på multiplayer delen.Historien i Star Wars Battlefront II forgår ved slutningen af Star Wars Episode VI: Return of the Jedi og frem til Star Wars Episode VII: The Force Awakens, og er altså en del af den officielelle Star Wars historie og med til at bringe lidt baghistorie på hvad der ledte op til slaget om Jakku.

Vi følger primært Iden Versio, en kommandør i Imperial Special Forces for enheden Inferno Squadron, der samtidigt er datter til Garrick Versio, admiral i imperiet. Vi får dermed en historie der udspiller sig set fra øjnene af en soldat i imperiets hær, den mørke side af Star Wars og traditionelt også opfattet som den onde side af Star Wars universet.Vi får dog fornøjelsen af at spille som andre figurer i Star Wars universet, vi vil dog ikke afsløre hvilken, men Star Wars fans vil uden tvivl sætte stor pris på de muligheder som spillet giver og det er samtidigt også med til at give god variation til kampagnen.

Uden at afsløre alt for meget om historien, så starter vi i slutningen af slaget om Endor, hvor imperiet lider et stort tab med ødelæggelsen af den anden dødstjerne og dødsfaldet af Emperor Palpatine. Den onde kejser, der på det tidspunkt også går under navnet Darth Sidious, havde en plan klar hvis han skulle gå hen og dø, Operation: Cinder. Det er denne plan som vores hovedperson Iden Versio prøver ud at udføre, for at leveret et slag tilbage imod rebellerne, der sammen Jedi ridderne har fået overtaget over imperiet.Historien er som sagt blevet en del af den officielle Star Wars historie og selv om man godt kunne bruge lidt mere dybde, samt længde på historien, så giver det en interessant baghistorie på hvad der skete efter slutningen af Star Wars Episode VI: Return of the Jedi og frem til slaget om Jakku. Historien er bestemt ikke en nødvendighed at kende, hvis man f.eks. ikke har set The Force Awakens, men Star Wars fans vil sætte pris på det og for dem vil jeg anbefale at få oplevet historien.

Som nævnt så kunne man godt have ønsket at historien var lidt længere og det afspejler sig også i længden på selve spillet, der ligger på omkring 5 timer for gennemførelse på den midterste sværhedsgrad ud af de 3 muligheder som der er.Historien er vigtig, specielt nu hvor det er et Star Wars spil, men der skal naturligvis også gemme sig et sjovt spil, før det er værd at bruge tid på og så er det glædeligt at Battlefront II indeholder solidt gameplay, med god variation. Spillet skifter imellem at være et første-persons skydespil og tredje-persons actionspil til endda at indeholde nogle glimrende rumskibs-sektioner, hvor man får mulighed for at flyve og slås i ikoniske rumskibe fra Star Wars universet.

Det hele forgår lige fra på store rumskibe, til planeter med frodige jungler og øde ørkener og det hele sker med en høj grafisk kvalitet. De forskellige verdener er flot udført og sat sammen med kendte Star Wars melodier og våben. Det føltes derfor meget tilfredsstillende, hvis man er Star Wars fan, at skyde med blasters og andre kendte våben fra universet.Man kan for det meste selv vælge om man spille det i førstepersons-synsvinkel eller i tredjeperson. Hvad man fortrækker er naturligvis et personligt valg, men det er fint at man har muligheden og jeg valgte at skifte lidt imellem dem, alt efter situationen og omgivelserne.

Skydedelen i spillet er dog ikke nogle revolution, det er sjovt og passer fint ind, men man skal ikke forvente et skydespil på højde med f.eks. Battlefield 1. Dog er spillets rumskibs-kampe helt i særklasse og virker rigtigt godt, med let styring og sjovt gameplay, som fik et smil frem på læben her og ledte tanker tilbage til de oprindelige Star Wars film.Ud over kampagnen, så der er også en arkade del, som vi også fik i det første spil. Arkade delen indeholder 16 forskellige kampsituationer, 8 til hver side og de forgår i forskellige dele af spillets baner, hvor man spiller lige fra almindlige Star Wars soldater til helte eller skurke, som Luke Skywalker, Han Solo, Kylo Ren, Darth Vader osv. I de forskellige kampsituationer skal man nedlægge et vis antal fjender, nogle gange er det på tid, nogle gange skal man gøre det inden ens AI kompagnoner er blevet nedlagt.

Det tager ikke mere end 1½ time at gennemføre alle 16 forskellige situationer, og selv om der er 3 forskellige sværhedsgrader og dermed i alt 48 forskellige missioner, så er det ikke fordi arkade delen tilfører voldsomt meget til spillet. Arkade missionerne låser også op for credits og loot boxes for multiplayer delen, så man får en lille ekstra bonus ud af spille arkade delen, dog er der en tosset begrænsning på at man maksimalt kan tjene 500 credits om dagen fra arkade delen. Man kan spille arkade alene, eller i co-op splitscreen med en anden person, samt man kan spille mod hinanden i lokal splitscreen.Arkade delen er dog uden tvivl en biting, det er sjovt, men samtidigt ærgerligt at de ikke har lagt nogle rumskibs-kampe ind, nu hvor det virkede så godt i kampagnen. Og begrænsningen hvor meget man kan tjene om dagen fra arkade missionerne er en mærkelig straf af spilleren, for at kunne lide en del af spillet for meget. Yderligere så er indlæsningstiderne ikke specielt gode, hvilket man specielt lægger mærke til, når nogle af missionerne kan klares på et par minutter.

Star Wars Battlefront II’s kampagne og arkade del er for Star Wars fans, hvilket man da også kunne forvente, men er det for folk som ikke er interesseret i Star Wars? Det syntes jeg ikke. Trods de glimrende rumskibskampe, så findes der bedre skydespil og actionspil, men historien i Star Wars universet gør det til en interessant fortælling for Star Wars fans.Yderligere er muligheden for at spille nogle af de mest ikoniske helte og skurke, uden tvivl også en vigtig faktor i spillet og selv om kampagnen er alt for kort og arkade delen er for hurtigt overstået, kan spillet sagtens anbefales til Star Wars fans.

Tekniske set er det også flot udført, Frostbite spilmotoren kan levere grafik af meget høj kvalitet, som vi så i det første Battlefront spil og naturligvis også i Battlefield 1. Batttlefront II skuffer ikke grafisk, det er super flot, kører godt og tilbyder endda HDR support. Dog oplevede vi en sær fejl hvor hele skærmen blinkede, men et hop til PlayStation 4 menuen og tilbage til spillet rettede det hver gang, så det må man forvente de får løst med en opdatering.

Vi vender tilbage med en anmeldelse af multiplayer delen i spillet, som er en hel anden kompleks sag.
+ Officiel Star Wars historie, interessant baghistorie for slaget om Jakku, flot udført, god variation, fantastiske rumskibskampe, sjov arkade del
- Alt for kort kampagne, for lidt indhold i arkade delen, ikke nogle revolution i gameplay, lange indlæsningstider i arkade delen
Gameplay:8.0
Grafik:9.5
Online:-
Holdbarhed:5.0
Overall 7.5
Log ind og stem
4
Der er 4 brugere som med til at gøre PSlife et bedre sted, ved at vurdere vores indhold.
Køb spillet - og støt PSlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.