Submerged: Hidden Depths

Anmeldt af: Palle Havshøi-Jensen - 11. marts 2022 - kl. 08:08
Del denne artikel:
0 1

Uden skyggen af vold, går man i Submerged: Hidden Depths på opdagelse i en mystisk oversvømmet verden. Her er der fuld fokus på udforskning - læs anmeldelsen her.

Submerged: Hidden Depths er efterfølgeren til Submerged, som udkom i 2015 og lige som forgængeren, er Hidden Depths et afslappende og ikke voldeligt tredje-persons eventyrspil.Submerged: Hidden Depths udspiller sig i en oversvømmet verden, hvor en mystisk sort plante har overtaget de sidste ruiner, der er tilbage over vandoverfladen. Historien er lidt vag og ikke så let at finde rundt i, men det er altså noget med den her plante, nærmest har overtaget verden og fået jaget menneskeheden på flugt - øjensynligt i en vis fart.

Man spiller som et søskendepar, der i deres lille båd sejler rundt mellem ruinerne og de har tilsyneladende fundet ud af, hvordan de kan rense verden fra de her sorte planter. Med sig har man en kikkert - det måske nok vigtigste redskab når man skal på opdagelse. Man bruger kikkerten til at spotte nye ruiner, som man kan undersøge og det nye sted bliver automatisk markeret på ens kort, men jeg savner dog, at man kan sætte et waypoint man kan sejle efter, så det er lidt lettere at finde rundt, da man bruger en del tid på at kigge på kortet for at kunne finde vej.Det ultimative mål er, at få renset verden for de her sorte planter og det gøres ved at finde 10 store frø og placere dem der hvor de sorte planter udspringer fra. Dette frø er ofte godt gemt væk i ruiner, så det meste af tiden går med, at finde vej, løse små puzzles og lignende og endeligt at få frøet transporteret ned til den sorte plantes udspring.

Ud over det, er der masser af ting man også kan finde og undersøge rundt omkring. Man kan for eksempel finde ti udkigsposter, hvor man skal tænde et signalbål, man kan finde 56 dagbøger som stykker historien om den mystiske verden sammen og man kan gå på opdagelse efter ni smukke blomster (som man kan pynte ens hjemmebase med), 20 forskellige dyrearter, 10 landemærker, dele til ens båd og mange andre ting. Der er faktisk rigeligt at gå på jagt efter, hvis man vil finde det hele.Submerged: Hidden Depths er et hyggeligt lille spil og som nævnt er der simple puzzles der skal løses, der skal aktiveres elevatorer, trækkes gangbroer på plads og andre lignende ting, så man kan komme gennem ruinerne og finde de store livgivende frø. Man kan ikke hoppe, man kan ikke falde ud over kanter og man kan ikke falde ned når man klatre, så det er meget simpelt og fokus er udelukkende på at gå på opdagelse.

Grafikken er ganske nydelig, specielt når man sejler rundt mellem ruinerne, hvor der stikker alle mulige rester af en civilisation op ad vandet - og det er alt fra hoteller og shopping centre, til skulpturer og noget der ligner resterne af en motorvejsbro. Ved de fleste af disse ruiner, kan man fortøjre ens lille båd og gå på opdagelse og der er gerne et eller andet at finde. Lydsiden er ganske fin uden at imponere og specielt lydeffekterne er gode.Submerged: Hidden Depths er et hyggeligt spil, der er let at gå til. Det er ikke det mest afvekslende spil og det virker en smule éndimensionelt - ment på den måde, at den eneste udfordring der er, er at finde rundt på kortet og finde rundt i ruinerne for at finde de rensende frø. Man savner lidt udfordring når man klatrer og måske kunne ens båd tage skade, hvis man ikke var forsigtig på havet.

Submerged: Hidden Depths er et spil, for dem der i ro og mag vil gå på opdagelse og finder en tilfredsstillelse i at finde alle gemte ting - og for dem, er der masser af ting at gå på jagt efter. Har man ikke det samlergen, vil man nok begynde at kede sig forholdsvis hurtigt.

Submerged: Hidden Depths kan få til PlayStation 4 og PlayStation 5 og koster 219 kr. på PlayStation Store.
+ Let tilgængeligt gameplay, flot oversvømmet verden, gameplay helt uden vold, mange ting at finde i omgivelserne til glæde for samleren
Bliver lidt ensformigt, savner muligheden for at sætte et waypoint på kortet, mangler lidt dybde
Gameplay:7.0
Grafik:8.0
Online:-
Holdbarhed:7.0
Overall 7.0
Log ind og stem
1
Der er 1 bruger som med til at gøre PSlife et bedre sted, ved at vurdere vores indhold.
Køb spillet - og støt PSlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.